fredag, juli 31, 2009

Notti italiane

7 maj - 30 augusti går utställningen Notti Italiane på Hallwyska museet. Utställningen visar ett sextiotal kreationer mellan åren 1950-1990 från bl a italienska modeskapare Armani, Valention och Versace. Klänningarna har b la burits av Jacky Kennedy, Prinsessan Diana och Audrey Hepburn.

Detta är ett unikt tillfälle att få se dessa originalkreationer som burit av några av våra tids största stillikoner. Notti Italiene är för övrigt arbetsnamnet på Lalle Johnsons memoarer


foto:hallwyska museet

mixa & matcha

har precis hittat sajten polyvore där användarna mixar och matchar ihop outfits och länkar direkt till sajterna där kläderna och accessoarerna finns. Om inte annat så är det en kul idé och en inspiration inför shopping till något speciellt tillfälle. Extra plus för snygg grafik.
foto: polyvore

torsdag, juli 30, 2009

tubtrugs

vissa saker i ens hem blir oumbärliga, man förstår inte hur man gjorde innan man ägde just den där geniala saken som har förändrat och t om kanske förbättrat ens vardag. Hemma hos oss är jag otroligt glad i mina två tubtrugs, den ena mörk grön lite mindre modellen, hjälper oss med allt utomhus. Vi bär jord och växter i den, fyller den med nyklippt gräs och kör bort höstlöven med hjälp av den. Den ljusgröna större modellen hjälper oss inomhus med att hämta tvätt från tvättrummet, samla stryktvätt, bära bort vinterskor upp på vinden för förvaring mm.


Dessa två tubtrugs har mer eller mindre blivit oumbärliga i mitt hem och jag gillar både färgen, modellen men också hållbarheten i produkten. Gick in på tubtrugs hemsida (jag lovar det är den mest färgglada hemsidan ni har sett) idag och upptäckte jag korgen finns i många fler roliga modeller än vad jag har sett på den svenska marknaden. Väl inne på hemsidan stannade jag till lite på tips&tricks sidan där andra frälsta användare delar med sig av sina användningsområden för korgen.
foto: tubtrugs

onsdag, juli 29, 2009

Hasbeens höstkollektion

jag är sedan 1 vecka stolt ägarinna till ett par ännu ej ingångna covered high, som jag ska lämna till skomakaren för töjning nu. Och idag när jag var inne på hasbeens hemsida ser jag att i slutet av augusti släpper Hasbeens sin höstkollektion, jag gillar verkligen de höga stövlarna, undrar bara om det verkligen fungerar i Sverige med sitt blöta väder. Enligt hemsidan ska man vara försiktigt med att få träsula blött då den kan ta skada av vatten. Hm.
foto: hasbeens

tisdag, juli 28, 2009

fjällgatan 37

ikväll skulle vi egentligen ha firat svärmors födelsedag med att gå ut och äta på en italiensk restaurang på söder och efteråt vid fint väder, hoppades jag och min man att vi kunde bjuda svärmor på glass uppe på Fjällgatans kaffestuga som avslutning. Tyvärr var jag dåligt i migrän hela dagen och fick stanna hemma från jobbet, så min man åkte själv för att fira sin mor. Och fjällgatan är verkligen ett av våra små smultronställen i Stockholm. Med otrolig god glass och makalös utsikt över hela Stockholms inlopp är det ett av stadens mysigaste caféer Skynda er dit innan de stänger för säsongen.

foto:jane & peters fotoblog

street style

jag har alltid gillat att titta på folk på gatan, hur deras personliga stil är, om det följer modet eller gör sin egna "grej". Jag skulle definitivt kunna tänka mig att leva som trendspanare i mitt nästa liv. När jag vill få lite mer personlig inspiration på modet, tittar jag ibland in på stylesightings och streetpeeper gillar även att snegla på det Japanska & Koreanska gatumodet, som kan vara allt ifrån total knasigt till jag-vill-ha snyggt

foto: shegood

måndag, juli 27, 2009

Yasuragi Kids

Yasuragi Hasseludden ritat av Yoji Kasajima, är ett japansk spahotell med japansk trädgård som inbjuder besökaren till vandring och vila, rörelse och stillhet. Med sin unika natur vill man skapa möjligheter för besökaren att upptäcka stillhet och komma till självinsikt. Hotellet har 85 rum i helt i japansk stil, sushibar, två restauranger "Teppanyaki och Tokyo" som som båda serverar asiatiskt mat, sakebar, samt en vacker badanläggning. I butiken kan man shoppa b la kimonos, böcker, accessoarer och smycken.


Under perioden 26/6 - 23/8 är hela Yasuragi anpassat för familjen, allt ifrån maten till alla aktiviteter är framtagna för både vuxna och barn. Ta med familjen till Hasseludden och väl framme är det som att ni har landar i Japan. Yasuragi kids innebär att man varje kväll kan sjunga karaoke, gå på filmvisning av Kung Fu Panda, Mamma Mu och den japanska filmen Nausicaa. Man kan också läsa mangaserier i mangahörna eller lära sig teckna manga i rithörnan. Lite senare på kvällen kan man gå lära sig att vika origami eller bygga sin egna drake. Utomhus kan man vandra på samurajstigen som ska vara en rolig och annorlunda upplevelse för hela familjen. Fler aktiviteter och tider finns utsatta på Yasuragis hemsida.
foto: yasuragi

söndag, juli 26, 2009

soft söndag

Snabbbläddrade senaste H&M katalogen och där fanns inga överraskningar direkt, däremot gillade jag ett par saker ur h&m HOME. Idag är en riktigt slappadag, jag ska fortsätta bläddra i några tidningar men annars ska jag nog bara vippa på tårna och ladda inför en till jobbvecka, längtar så mycket till vår semester nu.

foto: jane & hm

lördag, juli 25, 2009

gunnar ♥ birgitta

Så fick då svärfar sin Birgitta den 25/7. Vi hade strålande solsken, fick god mat och dryck och jag vann tipspromenaden som självklart hade frågor om brudparet. Närvarande var närmaste släkten på respektive sida. Svärfars 4 systrar var där med respektive, samt svärfars mor. Min mans bror med familj från Danmark. På brudens sida närvarde hennes son samt dotter med familj samt brudens mor. Närvarande var också brudens 3 systrar med respektive,

foto: jane

fredag, juli 24, 2009

loveletters, are you in love?

inför bröllopet imorgon är jag lite nyfiken på vilken vigselring svärfar har köpt till sin blivande fru. På min önskelista inför kommande bröllopsdagar finns ringar från Engelbert. Ur kollektionen astrid av designern Nathalie Smith finns ringen där diamanter bildar mitt zodiakmönster. Eller varför inte våra Binitialer i diamanter, från vårens kollektion loveletters. Båda kollektionerna finns i guld och vittguld. Själv skulle jag välja vittguld som matchar min förlovningsring flor från Sandberg samt min antika vigselring också den i platina & guld.

foto: engelberg

onsdag, juli 22, 2009

kattleksak

Herr.u. är som alla andra katter - inte speciellt kräsen när det kommer till leksaker, vad som helst kan bli en leksak bara man är tillräckligt sugen att leka. Men ibland föredrar han leksaker tillverkade i filt. Jag har titta runt lite på filtleksaker till katter från Spellwell's Shop och blir riktigt sugen på att uppdatera hans leksakspark. Största problemet bara med filtleksakerna är att herr.u gillar att "vattna" dom i sin vattenskål därefter blir leken mer rolig. Fast vi gillar det förstås inte lika mycket, en blöt leksak i skorna direkt på morgonen, är så där. Även om den är söt.

foto: spellwell

i mina tankar

vi längtar tillbaka till flera platser just nu, Paris & Toscana är i våra tankar. Paris där vi förlovade oss, drömmer om att strosa igenom Montmartre, äta lunch på den fantastiska lilla cafét ta den slingriga vägen upp till Sacré-Coeur, kanske promenera genom parken Bois de Vincenne, ta en glass vid foten av Eiffeltornet.


foto: Janey Kay
Och Toscana där vi firade vår honeymoon med att bila omkring till Florens, Siena, Pisa och Lucca bara för att nämna några härliga städer. Jag roar mig med att läsa Paris Breakfasts och Paris blog, har också nyligen hittat två Toscana bloggar, denna om maten & livet samt denna lite mer om livet i allmänhet. Pratade en kort stund med Ann Charlotte (Johans plastsyster) som precis kommit hem från sin semester i Toscana. Hennes lilla familj reste tillsammans med 4 andra par med barn, de hade hyrt ett stor hus för att kunna bo ihop och hade hyrbilar för att smidigt kunna ta sig runt i Toscana. Åh vad jag längtar tillbaka.

foto:camino

tisdag, juli 21, 2009

Sagaforms Juicy

igår åkte jag och min man till Cervera i Barkarby för att handla present till bröllopet på lördag. Min man berättade att han hade läst att "Cervera har tecknat avtal om att förvärva merparten av de svenska Duka-butikerna samt NK Glas, Porslin & Kök".



Förutom presenten till svärfar passade vi på att titta på den sommar-rea som butiken har nu, främst var vi intresserad av Sagaform produkter. Hittade "Juicy glas" på rean, 4 pack, 38 cl för 99:- i giftbox, finns även i en större storlek 47cl för 199:-, hittad också ett jättefint tårtfat på hög fot i samma serie. Vi gillar de gröna glasen bäst eftersom vi har valt grönt som vår accentfärg i vårt kök, har 4st Margretheskålar alla i olika nyanser av grönt, gröna skärbrädor osv.

Hemma hos oss är vi definitivt försiktiga med färg, eftersom vi inte vill ha ett hem med många olika stillar/färger utan försöker så långt det går att välja enhetligt. Till vardags använder vi bara vitt porslin från Åhléns och ofärgade glas, till fest använder vi mest vårt
Mateus porslin i färgerna plommon, beige, korallrosa samt grönt.

foto:sagaform

måndag, juli 20, 2009

Rachel Zoe

f om nu är The Rachel Zoe Project min nya favoritunderhållning på söndagskvällar. Såg första avsnittet igår och har nu på morgonen gjort lite bakgrundsresearch om denna fantastiska stylista. *Love love love* hennes stil, wow. Hon har fler samarbete b la med väsktillverkaren Leiber, Gap och Piperlime (som för övrigt är skoparadiset här finns ALLT & lite till).



Rachel har en väldigt speciell stil, hon älskar vintage och har ett gott öga till alla de stora designerna, klär sig gärna i hellånga klänningar, pälsar och kappor trots att hon är kort. Hon gillar olika stilar, mönster, lager-på-lager, nutida & vintage som hon alltid blandar på ett nytt och spännande sätt. Som pricken över "i" har hon gärna många och stora accessoarer i form av ringar, armband och halsband, och självklart alltid höga klackar. Men hennes kanske mest kända signum offentligt är nog hennes mörka solglasögon som hon alltid bär oavsett årstid och tid på dygnet. Favorituttrycket verkar vara -Oh my God, I die! Hahaha

Rachel har klätt kändisar som Nicole Richie, Mischa Barton, Lindsay Lohan, Debra Messing, Demi Moore och Joy Briant. Idag är bl a Jennifer Garner, Kate Hudson, Debra Messing, Joy Brynt, Molly Sims och Anna Hathaway hennes kunder. 2008 gav hon ut boken Style A to Zoe: The Art of Fashion, Beauty, & Everything Glamour.
foto: blanca apodaca

söndag, juli 19, 2009

flätor är fint

efter lite inspirationssurfande, gillar jag Nicole Richies flätade frisyr, den passar mitt långa hår. Min Mamma ringde precis, hon tyckte att jag inte ska sy in urringningen utan skippa bh helt och hållet, hm...ska prova klänningen igen utan bh. Får kanske istället handla brösttejpen Hollywood Fashion Tape, ska enligt sms från tjejkompis finnas på NK. Ok, provade klänningen utan bh, såg inte snyggt ut, så jag sydde ihop urringningen på 5 minuter så att min bandlösa bh inte syns och nu är jag nöjd, det vart över förvänta bra. Pust.

inför ett bröllop

efter gårdagens alla sysslor ska jag ta det lite lugnare idag och börjar förbereda min klänning inför svärfars bröllop nästa helg. Jag har ett litet problem med urringningen som jag måste försöka ordna helst redan idag. Köpte sytråd igår på tyggvaruhuset i Sickla köpkvarter och försöker nu samla mod till att börja sy in urringningen.

Känns pirrigt och om jag inte skulle klara det måste jag direkt måndag morgon ringa en sömmerska som Alexandra (min arbetskollega) har rekommenderat. Skorna är klara, eftersom bröllopet äger rum i en trädgård kommer jag att ha silverfärgade sandaler, klackskor på gräsmattor fungerar bara inte för mig. Tog fram sjalen som jag hade på mitt bröllop, den ska jag ha över axlarna. Smycken och clutch också klart. Däremot är jag osäker på vilken frisör jag ska boka inför nästa helg, ska färga och klippa mig, men vill helst att frisören flätar mitt hår.


foto: jane

lördag, juli 18, 2009

antik batik i trädgården

idag har jag jobbat i trädgården iförd en tunika från antik batik och mörka jeans. När jag var klar med att klippa gräs, kantklippa och kratta, insåg jag att det kanske inte var den mest lämpliga klädseln att jobba i trädgården med. "Fniss" så typiskt mig, men det hade kunnat vara värre. Jag hade kunnat klippt gräset iförd några av mina favorit ballerinas eller ännu mer olämpligt sandaler. Men nej jag var duktig och hade mina rosa trädgårdsgaloscher på mig.

Gick igenom trädgården med kritiska ögon, och upptäckte att vi troligen har fått ett till häxhål i gräsmattan på baksidan av huset. Vi har ett hål på framsidan där jag har transplanterat gräs. Men nu har vi alltså fått fler hål. Morr för det. Imorgon ska jag försöka åka till en trädgårdsbutik och handla näring och gräsfrön. Gräset är ju alltid grönare på andra sidan, fast det stämmer som tur är inte på min trädgård, vi har finare gräs än det flesta av våra grannar. Trodde verkligen inte att jag skulle bli sån person att jag skulle snegla på andras gräs "skratt" men jag måste erkänna att jag hela tiden tittar hur andra grannar gör med sina planteringar och gräsmattor.



Koncentrerade mig så mycket på min trädgård att herr.u lyckades rymma, suck. Nu sitter han olovligen i någon grannes trädgård och ser nöjd ut. Hm gräset är kanske grönare...nej nej bort hemska tanke, bort.
foto: jeff coons flower puppy

ps. kl.22.40 var vi tvungna att gå ut leta (för 4e gg) efter den lilla kattmannen. Efter kvällens ösregn var han både blöt, jordig och hade över 100 olika fröer i sin päls. Men han var oskadd tack-o-lov och väldigt glad att se oss. Stackarn, husen är nog för lika för att han ska hitta hem.

fredag, juli 17, 2009

hasbeens

jag är så glad, hittade en sajt med sommarrea på hasbeens, klickade hem träskorna covered high som jag har velat ha sedan maj iår, fast jag fick dom nästan 400kr billigare. Lycka. Snart kan jag skutta omkring i dessa skönheter. Vill också ha ett par peep toe super high men jag kan vänta med dessa tills nästa sommar "smile".

foto: hasbeens

te & bling-bling

i mitt andra hemland Polen, är hela traditionen kring att träffas hemma hos släkt och vänner och dricka te & kaffe något som i allra högst grad lever kvar bland alla åldrar. Jag har genom åren få en hel del fina kaffe & teserviser i present av snälla släktingar och vänner. Därför brukar jag titta lite extra efter just te & kaffe porslin, och nu har jag hittat något som jag aldrig tidigare har sett. Gillar inte bara utformningen av denna kopp, utan även designerns presentförpackning. Besök hemsidan och klicka hem den i vitt eller svart till flickvännen. "Diamonds are a girls best friend".

foto: roliga prylar

torsdag, juli 16, 2009

svenska etsy

skrev tidigare att jag har hittat en marknadsplats för hantverk på webben - Etsy. Nu kom jag på att min vän Anna faktiskt har den svenska motsvarigheten - Signerat. Var inne idag och "fönstershoppade" lite, hittade ett par fina saker, vart speciellt förtjust i Los Formos som drivs av illustratören Lena som bor och arbetar på Öland.

bild:los formos

onsdag, juli 15, 2009

sommarens skor

Nu har jag shoppat färdigt för i sommar när det gäller skor, baddräkter, bikinis, t-shirts mm. mm. Här är ett par av mina senaste skoinköp som jag ser fram emot att börja använda nu när det är så fint väder.


foto: jane
cremefärgade skinnsandaler Steve Madden från brandos
svarta sidensandaler med svarta juveler från asos
ljusgrå skinnsandaler från asos, fynd från ebay.co.uk

svarta gummi flipflop Havaianas, modell heter "fit" från brandos
gröna skinnsandaler broderade med pärlor & juveler från asos

shaktimattan

I måndags när jag kom hem hade min man köpt en present till mig - en grön shaktimatta, tydligen presenterar den gröna färgen lugn och harmoni och ska dessutom enligt vedakunskapen vara den läkande färgen som ger kroppslig och själslig balans. Shakti mattan har 6000 akupressurpiggar som vid regelbunden användning är ett mycket effektivt verktyg för att lösa spänningar och ge djupavslappning. Både jag och min man har nu provat den varje kväll i tio minuter, och känslan man får efteråt gör att jag defintivit kommer fortsätta att använda den. Visst känns det lite i början precis när jag lägger mig ner med ryggen på de vassa piggarna men efter bara en minut känns det bra. När man sedan reser sig känns det lite igen men som sagt det är inte farligt alls.

foto: shakti

söndag, juli 12, 2009

besök från Italien

Idag kom Andreas (en av våra bästa vänner) mamma Agneta, syster Astrid och systerson Lorenzo på lunch till oss. Sist vi sågs var i Rom 2008 när vi tillsammans med Andrea reste ner för en längre weekend. Så det var kul att ses igen och faktiskt kunde vi förutom lunch, rosévin och färglada kakor till kaffet även bjuda på en otroligt fin sommardag. Med strålande sol och temperatur runt en 24 °C. Vi saknade Andrea idag, hade varit skoj om även han hade haft möjlighet att resa upp från Prag. Johan & Lorenzo fick riktigt bra kontakt via Italiensk-Engelska-kropps-teckenspråket och när vi tog fram vårt wii vart Lorenzo helt salig. Vi hoppas att vi ses snart igen, denna gg kanske i Rom. Tills dess skickar vi STORA kramar.

foto: jane

lördag, juli 11, 2009

besök från Polen

just nu är min favoritbrorson Przemek och hans fru Dorotka på besök från min hemstad Gdańsk, i Polen. Så vi bjöd på middag hemma hos oss igår lördag och även denna gång hade vi någorlunda tur med vädret. Det är var lite kyligt men soligt och inget regn. Det är så härligt att kunna sitta ute, vi älskar vår lilla uteplats och försöker att äta där ute så fort tillfälle ges.

Now we have my favorite nephew Przemek and his wife Dorotka visiting from my home town of Gdańsk, Poland. So we invited them for dinner at our home this Saturday and also this time we had some luck with the weather. It was a little chilly but sunny and no rain. It is so wonderful to be able to sit outside. We love our little patio and try to eat out there at every opportunity.

foto: jane

fredag, juli 10, 2009

betongprojekt

jag är lite sugen på att göra något med stenplattorna som utgör trappan till vårt hus, just nu ligger det bara en kokosmatta där, men jag skulle vilja göra en hemmagjord variant av "Solid Poetry Cement Tiles", som är utvecklat av Fredrik Molenschot och Susanne Happle, två designer som har sin bas i Holland. Dessa betongplattor ser helt vanliga ut tills de regnar, då blommar de ut i ert vackert mönster. Plattorna kan användas utomhus i offentliga miljöer som trottoarer och busshållplatser. Eller varför inte hemma i trädgården eller i badrummet.

foto: Susanne Happle

torsdag, juli 09, 2009

lättsam läsning

idag när jag kom hem från en rätt trist dag på jobbet, väntade 4 roliga överraskningar på mig. Min söta mor hade skickat tidningen CHIC, + nätsajterna Nelly & bubbelroom skickade Bubbelroom magazin & Cosmo, dessutom hade nya vinterkatalogen från La Redoute kommit. Bubbelroom magazin var kul att få, men den är inte värd de 10kr som den kostar ute i handeln. Nej då var det roligare att läsa Cosmo som i detta nummer visar modet för sensommaren.Fick otroligt starkt habegär till ett par flipflopps från Acessorize med Swarowskikristaller, men flipflopp-junkie som jag är måste jag hejda mig nu, väntar fortfarande på leveranser av de skor som jag beställde från ett par nätsajter. Under tiden ser jag fram emot att bläddra igenom höstnyheterna från La Redoute.

foto:jane

onsdag, juli 08, 2009

besök från Danmark

igår kväll hade vi besök av min mans familj från Köpenhamn och vi hade sån otroligt tur med vädret. Det regnade hela dagen, men precis när vi åkte från jobbet vid 14 så vart det ett uppehåll som höll sig till kl. 22 när våra gäster skulle gå. Det är alltid så kul att ses och speciellt roligt är det att träffa minstingen i familjen som är en riktigt liten raring *stolt faster*.

foto: jane

måndag, juli 06, 2009

vit rosett från etsy

har hittat en marknadsplats för hantverk på webben - Etsy. Här finns både säljare och köpare med alla tänkbara varor som kläder, smycken och prylar, både nytt och vintage säljs här och det enda kravet är att sakerna tillverkats för hand. Har hittat en hel del fina saker här, men mest kär vart jag i detta armand i vitt skin från threehorses som just nu är på väg till mig från staterna.
foto:Tiffani Williams

söndag, juli 05, 2009

sommarkväll med familjen

just nu är min mans bror med familj på besök från Danmark. Eftersom vi bara ses ett par gånger per år, spenderade vi hela söndagen hemma hos svärfar på Drottningholm. Vi åt en härlig lunch, lätt inspirerad av danska smörebröd - kavring med färskpotatis och sill + hemmlagdad smögenröra, senare på kvällen grillade svärfar stora biffar och bjöd på iskallt rödvin, vilket var härligt svalkande i sommarvärmen.

foto: jane

onsdag, juli 01, 2009

svarta paket

från asos lämnades av hemma hos mig idag, idag kom de otroliga coola havaianas i mörkbrunt samt en brun t-shirt som jag hade shoppat till min man inför semester. Beställde en billig sommarklocka från too late till mig. Jag älskar den lilla vattentätta sötisen, den är helt gjord i gummi och har ett litet digital urverk som visar tid & datum. Den ger mig starka 80-tals vibbar från när jag var lite och fick min första digitala klocka som min far hade köpt till mig i Japan. Den blir perfekt på semestern där man inte behöver vara rädd om klocka på stranden.

foto: jane