onsdag, september 30, 2009

Nostalgi

i morse tittade jag på Mumintrollentv, och började plötsligt minnas alla de söta figurerna man tittade på när jag var liten. Finska Tove Janssons världskända vita troll med stora näsor som bor i ett stor blått hus i Mumindalen. De har många och underliga vänner som Snusmumriken, Filifjonkan och otäcka Mårran.

Doktor Snuggles av Jeffrey O'Kelly, var min stora favorit. Jag älskade alla de konstiga, färggranna figurerna, och var väldigt förtjust i intro-melodin till serien. Den animerade äventyrliga äldre herren Doktor Snuggles är en Nederlänsk-Tysk-Brittisk produktion på totalt 13 avsnitt som visades 1979 och 1981. Doktorn pysslar med uppfinningar vilket tar honom, hans hushållerska Beata och deras djurvänner ut på många äventyr i tid & rum.

Professor Balthazar, av den Jugoslaviske animatören Zlatko Grgic. Denna animerade lilla farbror är också en uppfinnare som tillsammans med sin vänner och sin universalmaskin löser de många problem som hela tiden uppstår i deras stad. Serien hade premiär i Sverige 1970, men har
producerats sedan 1967. Totalt filmades ca 60 avsnitt på vardera 5-10min, 2005 påbörjades inspelningar av nya avsnitt med den lille professorn.

foto: schaeppi, mumintrollet sida, zagreb films

Sen fanns det självklart flera program man tittade på och följde som t ex.
den vita stenen, Sagostundens alla program där Astrid Lindgren läste högt ur sina böcker, stor favorit också boktipset med...ni na ni nani nanna, ika i rutan, Kalles klätterträd och från A till Ö som också visade fem myror är fler än fyra elefanter...

tisdag, september 29, 2009

william 2 år

min mans brorsbarn och vårt gemensamma fadderbarn William fyllde 2år i veckan som var. Tanken var att presenten skulle åka med svärmor ner till William som bor i Köpenhamn. Men tyvärr blev födelsedagsbarnet sjukt och resan ställdes in, nu skickar jag istället hans paket. Slog in Disneypasta + hänga-på-vagnen-boken i presentpapper från Åhléns. Så är nu presenten nerpackad i en jiffypåse och snart på väg till posten. Grattis i efterskott sötis!

foto: jane

besök från svärmor

I lördags när vi vaknade sken solen så härligt utanför våra fönster och vi åkte och handlade extra stor vit ljung till framsidan av huset och en lite regnmätare till trädgården på baksidan. Gillade den lilla detaljen med fågel den var så "jag", när min man såg hur mycket jag gillade den, fick jag den i present. Lite senare cyklade svärmor förbi och vi tog en fika. Fick också påhälsning av en svart-vit grannkatt som tydligen heter något så coolt som toulouse.

foto: jane

from hell

gick igenom gamla vhs filmer häromdagen och hittade filmen "From Hell" med Johny Depp & Heather Graham från 2001. Eftersom jag inte riktigt orkar vara uppe och titta på film i vårt tvrum på vinden, såg jag filmen i sängen under dubbla duntäcken. Gillar denna version av Jack the Ripper eftersom filmen innehåller riktiga detaljer och all sammanfattad information kring denna seriemördare som under månaderna augusti till november 1888 mördade ett antal fattiga, hemlösa och prostituerade kvinnor i East End, London. Polisen löste aldrig fallet och antalet offer vart aldrig fastställt. Näst bästa version av filmen är "Jack The Ripper" från 1988 med Michael Caine.

foto: jane, wikipedia

i min höstgarderob

denna vinter har jag valt att inte köpa någon mörk och praktisk jacka, dessutom tycker jag att en ljusare höst/vinter jacka ser lite finare & lyxigare ut detta år. I lördags hämtade min man mitt paket från posten, det innehöll de ljusa mocka skorna, trots att jag är väldigt förkyld och inte direkt orkar vara uppe har jag redan gått omkring i stövletterna hemma. De är "to die för snygga". Men jag kommer inte gå ut med dom hursomhelst, utan de ska få tillhöra skaran av "finare skor" som man väljer vid rätt tillfälle.

foto: jane, h&m, asos, la redoute

1.) ljus beige kort kappa, Frill Funnel Neck Coat, 815kr hos Asos
2.) cognac färgad skinnväska med nitar, 1 245kr* från La Redoute
3.) ljus grå mocka stövletter med hög vrist & 11cm hög klack, 599kr från h&m
4.) ljust gråa mocka handskar med rosett dekoration & öppen handrygg, 249kr från h&m

*just nu får man 40% på valfritt favoritartikel + 10% på övriga ordern om man uppger koden 92570 hos la redoute

måndag, september 28, 2009

butiken uthuset

idag fick jag en inbjudna från Helena Skarp ägarinnan till butiken Uthuset i Gävle (tack Helena). Ni som har bil och möjlighet att åka upp till Gävle, rekommenderar jag verkligen ett besök i denna butik. Karta och mer info om butiken finns på uthusets hemsida, dessvärre finns ännu ingen webshop men det kanske kommer framöver. Håller tummarna för det.

bild: helena skarp

jag är förkyld

Har otroligt ont i halsen och hoppas att det inte innebär att jag håller på att få halsfluss. Har varit lite smådålig sedan förra veckan, och har verkligen gjort allt för att undvika att bli sjuk. Men i lördags kväll blev jag ordentlig hängig och nu är jag sjuk.

Hemma hos oss går vi sällan omkring i vardagskläder, utan så snart vi kommer hem byter vi båda om till våra mysdressar. Min man har en från NIKE, själv har jag nedanstående gråmelerade från h&m. Nu när jag är sjuk och fryser mest hela tiden (även under dubbla duntäcken) kompletterar jag min outfit med en ny knallig rosa mössa från Gina Tricot (inhandlad i fredags, bättre bild på mössans coola färg kommer) och halsduk, men mina strumpor är sötast. Fick dom av min man - de kommer från h&m´s barnavdelning, i glada färger med texter som princessday, muffinday och loveday.

Också på fötterna min Shepherds fårskinnstofflor som jag alltid har på mig på hösten & vintern. Gott te är ett måste när man är kall och frusen, så nu dricker jag många koppar av liptons vaniljte & white tea och hoppas snabbt bli bra igen. *host host*


foto: jane, lipton, hm, brandos & gina tricot

söndag, september 27, 2009

kanelbullens dag

Nästa söndag den 4 oktober är kanelbullens dag. Dagen instiftades -99 av Hembakningsrådet med syftet att uppmärksamma den rika bulltraditionen som finns i Sverige, med speciellt fokus på den anrika kanelbullen. Här en kanelbullematta från Bombadill som även har andra fina bakelser som leksaker och kuddar.

foto:jane & bombadill

lördag, september 26, 2009

sova skönt

Hemma hos oss gillar vi Lectus (som jag skrev om tidigare), eftersom vi sover på deras otroligt sköna och snygga dubbelsäng "Lectus Europa™". Så här skriver de på sin hemsida

"Lectus unika Cirrus®-fiber är svårslagen när det gäller att transportera
bort fukt och upprätthålla behaglig sov temperatur. Det innebär att din Lectus
alltid känns förunderligt luftig, samt begränsar förekomsten av kvalster.
Att du dessutom vilar på ett av världens skönaste resårsystem
gör också sitt för den sköna sömnen."

Vi är otroligt nöjda med detta säng köp och funderar nu på att köpa till en sänggavel till vår säng. Vår färg på madrassen idag är en härligt chokladig brunmelerad nyans. När vi väl köper gaveln ska min sömmerska få sy minst 2 olika överdrag till sängen och gaveln så att vi kan variera utseendet efter humör eller årstid. Drömmer redan nu om ett överdrag i ett linnefärgat och ett offwhite möbeltyg.

foto: jane & lectus

fredag, september 25, 2009

Harry Potter Park

Denna vecka har den nya Wizarding World of Harry Potter hållit en presentation av kommande attraktioner i den 81 000 kvadratmeter stora parken helt i Harry Potter team. Barn och vuxna kommer bland annat kunna roa sig med "Den förbjudna resan" in i slottet/skolan Hogwart, Dragon challenge en triwizard turnering och bergochdalbanan Flight of the hippogriff. Besökarna kommer kunna äta på "The Three Broomsticks Restaurant" som ska servera smöröl och pumpajuice och shoppingsugna kan handla trollspön på "Ollivander's Wand Shop".

Universal Studios Orlando som offentliggjorde planer på en Harry Potter-park redan år 2007, avslöjade inte denna vecka hur mycket satsningen har kostat eller hur dyra inträdesbiljetterna beräknas bli. Överhuvudtaget har projektgruppen som har arbetat med parken varit mycket förtegen och lyckats stoppa ev läckor kring detaljerna.

Disney har senaste tiden känt av utmaningen från Harry Potter park och har valt att storsatsa på sin park "Disney World Orlando" genom att bygga ut och förnya denna under 2012 och 2013. Enligt experterna förväntas "Wizarding World of Harry Potter" stjäla besökare från Disneyland innan de hunnit sjösätta sin expansion. Harry Potters park beräknas öppna våren 2010. Efter att ha titta på presentationen av parken tror jag att detta kommer att bli en stor succé ör barnfamiljerna. Besök parkens hemsida för att få en fullständig genomgång av alla parkens attraktioner.

foto: jane & Universal Orlando

torsdag, september 24, 2009

Bukowskis katalog

min man kom precis hem från förhandsvisningen av den kommande Ingemar Bergman auktionen. Alla inbjudna ikväll fick det speciellt tillfället att i lugn och ro träffa de ansvariga och ta del av en lite mer personlig presentation av lösöret. Bukowskis har låtit trycka upp ca 5000 kataloger till de kommande visningarna, en del av dessa är numrerade och med start ikväll kunde man köpa kataloger för 800kr per st. Nu ska jag ta en kopp te och bläddra lite i min katalog.

foto: jane

ingmar bergman

Jag har suttit och titta på Bukowskis webbkatalog på lösöret efter den bortgångne Ingemar Bergman. Ikväll torsdag hålls en VIP-ad förhandsvisning av föremålen som sedan auktioneras ut den 28 september. Jag gillar faktiskt en hel del av de klassiska möbler och konstföremålen Ingemar hade i sina två hem, Karlaplan i Stockholm samt Fårö på Gotland.

Se dokumentären om Bergmans hushållerska Anita Haglöf som arbetade för den store Ingemar på svtplay. Den andra filmen "Scener ur ett vardagsliv", visas den 27 september. Själv så suktar jag efter fåtöljen "Lounge Chair", formgiven av Charles & Ray Eames för Herman Miller, USA gjord i formpressad plywood, sits, rygg och armstöd klädda i svart skinn. Så snygg och skulle passa vårt hem perfekt.


foto: bukowskis

onsdag, september 23, 2009

souk har stängt

fick ett sms av min kollega Alexandra i går kväll att souk på Drottninggatan i Stockholm, har stängt och idag läste jag denna artikel om stängningen av gallerian. Lite trist eftersom min topshop butik låg där, gillar verkligen inte de andra topshop butikerna, den i gallerian Hamngatan är sämst, Skärholmens åker jag aldrig till. Som tur är butiken i K:fem Vällingby bra och ligger nära mig hemmavid.

foto:wikipedia

tisdag, september 22, 2009

bokmässan 2009

är en fyra dagar lång litteraturfest. Här möts nobelpristagare, förlag, läsare och författare. Den 24-27 september startar bokmässan 2009 för 25:e året i rad. I år är Spanien och spanskspråkig litteratur i fokus. Flera världskända spanska författare som Isabel Allende, Bernardo Atxaga, Rosa Montero, Javier Marías kommer att finnas på plast för att berätta hur den spanska och latinamerikansk litteraturen.

Själv har jag aldrig varit på bokmässan men bokmal som jag är ser jag istället fram emot bokrean i februari då jag ska handla mina böcker. Men innan dess hoppas jag få någon bok i födelsedagspresent eller hitta den under granen. Apropå böcker gillar jag detta nattduksbord "Pile of books" signerade Josefin Hellström-Olssons. Hon studerar för närvarande på Beckmans Designhögskola, och har snart möbel i produktion via Lectus som kommer visa upp resultatet på möbelmässan i februari.
foto: lectus

solbrun hud

kräver extra fukt speciellt eftersom vi kom hem direkt till ett 16° gradigt kallt Sverige, från att ha levt 2 veckor i 45° varmt Tunisien. Lite av en chock för oss båda, hela förra veckan frös vi hela tiden. Denna vecka har min solbränna krävt mer fukt, så jag använder dessa favoriter för att få babymjuk och len hud.


Gillar ACO´s Sense & Care serien och speciellt härlig är
1.Golden Delicious Apple & Vanilla. Denna doft påminner om en dessert på röda äpplen och krämig vaniljyoghurt, och fanns som "limited edition" julen 2008.
Traditionsenligt kommer ACO även denna jul att släppa en ny doft, nyfiken redan nu.
Försöker att inte använda den varje dag, utan sparar lite på den och använder

2.
Softening Apricot & Almond oil, också väldoftande och fuktgivande.


3.
Aloverakrämen från Åhléns är en krämig fuktgivare som är snäll mot trött hud.

4.
Pink Grapefruit Bodybutter luktar gott och är tillsammans med


5.
Japanese Cherry Blossom Bodybutter kanske mina bästa vinterkrämer,
doften av körsbärsträdets blommor är otrolig. Hela vårt hem doftar
söta körsbär när jag har denna kräm, älskar den.


6
. Pepparmint Foot Rescue
gör fossingarna fina och lena året runt,
alla tre krämerna kommer från
Body Shop.
foto:jane, bodyshop, ahléns & aco

måndag, september 21, 2009

iprens reklamfilm

med James Bond temat får mig alltid att le, gillar den bäst av alla reklamfilmer som gjorts för värktabletten ipren

söndag, september 20, 2009

höstfint

denna helg har vi varit i vår trädgård, i lördags passade vi på att sitta ute och fundera på vad det var egentligen vi ville, med trädgården inför nästa sommar. Så i dag söndag, åkte vi hem till min mor och hämtade hem en hel korg med jordgubbsplantor + en påse blommar som skulle ner i jorden. Så nu har vi en nyklippt gräsmatta och en blomster & jordgubbsrabatt som är förbered inför vintern. Ev ska jag åka och handla några fler lökar och plantera, jag skulle vilja ha stora kulor av lilla Allium i min trädgård nästa försommar, kanske också några fina vallmo. Ja vi får se, så här långt är jag jättenöjd med hur fint det blev nu, stort tack snälla Mamma för all hjälp idag. Kram

foto: jane & odla.nu

fredag, september 18, 2009

porsche i köket

jag är lycklig ägare till tre otroligt snygga köksprodukter signerade Porsche i samarbete med Siemens. Nu lägger jag till en Aga sodastremer i borstat stål till min önskelista.


foto: jane, siemens & aga

torsdag, september 17, 2009

karl-johan svamp

är den senaste smaken i falksalt produktutbud. Hemma hos oss gillar vi de flesta av smakerna, men jag är särskilt förtjust i gourmet citron som vi har till det mesta. Extra kul att de har så snygga förpackningar på alla sin produkter. På hemsidan finns även en lite receptsamling "en nypa salt - med sju recept som smakar mer"

foto: jane&falksalt

onsdag, september 16, 2009

Palmgrens rottingväska

Sedan jag var lite har min modeintresserade fashionista mamma haft den klassiska rottingväska från Palmgrens. Nu har jag också blivit kär i denna väska och drömmer om att få äga en. Är lite ledsen att jag missade att tidningen ELLE hade 30% på väskan nyligen.

Det anrika väskföretaget Palmgrens som grundades 1896 av sadelmakaren Johannes Palmgren, på den tiden kunglig hovsadelmakare. Idag har företaget sin butik på samma adress som då, Sibyllegatan 7 i Stockholm. Dessutom är detta en av Stockholms absolut trevligaste butiker, med kunnig personal och stort utbud av gedigna lädervaror till bra priser. Den flätade rottingväskan är en gammal modell från 50-talet som företaget omlanserar igen i samarbete med Dagmar som även har designat en innerväska samt en kuvertväska i samma stil. Rottingväskan återfinns på flera av bilderna i Dagmars vårkollektion.
foto:jane, palmgrens & dagmar

tisdag, september 15, 2009

i ♥ you

idag firar vi vår 2års dag som gifta, puss

foto: paulina westerlind

måndag, september 14, 2009

rosa bandet 2009

På 2009 års rosa band designat av Gert Wingårdh står orden ”ska bara” skrivna i punktskrift för att symbolisera det obehaget som kvinnor kan känna inför bröstcancerfrågan och bröstundersökningar. Detta års kampanjen vill uppmana fler kvinnor att börja undersöka sina bröst.

Cancerfonden har bl därför valt att varje år ändra bandets design med hjälp av kända svenska formgivare. Med denna satsning hoppas Cancerfonden att intresset ska stärka rosa bandsymbolen.

Dess betydelse samt leda till fler köper banden varje år och på så vis stödjer den viktiga forskningen kring bröstcancer. Tidigare år har bandet designats av Carin Rodebjer 2006, Lars Wallin 2007 och Ingegerd Råman 2008.

För mig ligger stödet för cancerforskningen nära om hjärtat, detta då vi i båda våra familjer har familjemedlemmar som har insjuknat i denna sjukdom. Vid vårt bröllop 2007 valde vi därför att skänka rosabandet som gåva till alla våra gäster.

Vi hade små rosa kuvert som placeringskort och varje kuvert innehöll rosabandet samt cancerfondens informationsfolder. Jag blir fortfarande rörd och glad när jag tänker på hur Cancerfonden ställde upp och skickade dessa 150st rosa band till mig trots att de egentligen inte fick saluföras eller visas för publik innan den 1 okt 2007. Rosabandet kostar 25 kronor, kan köpas på Apoteket, Ica, Lindex, Pressbyrån, Scandic Hotels, SEB och Synsam under perioden 1-31 oktober 2009.

foto: cancerfonden

söndag, september 13, 2009

mer om blossa 09

Systembolaget väljer att inte ta in blossa 09 i år, då de anser att årets glögg inte är tillräckligt bra för det ordinarie sortimentet. Blossas årgångsglögg är verkligen en julikon hemma hos alla som vi känner.

Jag tror inte blossa kommer att märka av en mindre försäljning i år på grund av systembolagets beslut, 2008 såldes 500 000st flaskorna Blossa 08, slut innan 1a advent. Du kan
beställa blossa 09 även om den inte står på hyllan hos Systembutikerna.


Du beställer den från blossas hemsida till valfri Systembutik eller så kontaktar du ditt systembolag och gör beställningen direkt. Läs hela artikeln här på sydsvenskan. Passar på att visa en bild av BLOSSA-familjen nya lättglögg i smaken lingon och apelsin. Tanken är att dessa två ska få stanna kvar i sortimentet från år till år till skillnad mot årgångsglöggen.
foto: blossa

spegel, spegel...

idag handlade vi en maffig spegel till vår hall, det blev en mongstad från Ikea som vi bara har lutat mot väggen. Nu känns hallen komplett, vi har två stolar, stor inbyggd garderob med svart glas, separat klädhängare i ek och metall samt ett svart kinaskåp där vi lägger ifrån oss nycklar mm.

foto: jane

lördag, september 12, 2009

söta ringar

hittade denna sida av en slump när jag hoppade från blogg till blogg en dag, hittade många söt presentideér till vänner och mig själv. Så nu delar jag med mig vidare av denna sajt.

foto:fredflare.com

stimorol chockladmint

i onsdags (min första dag på jobbet efter semester) vart vi bjuda på små smakprover av Stimorols nya fusion - choklad goes mint. Mitt betyg är: G-godkänt, smaken av choklad fungerar men är inget speciellt. Minns hubbabubba chokladsmak som jag ibland köpte när jag var lite, råkade svälja det jämt. Fler fusion smaker finns på stimorols hemsida.

foto: jane

fredag, september 11, 2009

matteus porslin

i början av sommaren var jag på Spånga bosättningsbutik och bad då personalen försöka göra en beställning på en för länge sedan utgången mateus skål (har ersatts med en modell som heter (perfectly irregular). Vår skål produceras inte längre sedan 2år tillbaka och man kan bara få tag på om man gör en förfrågan till centrallagret som ligger i Bromma, sen gäller det att ha tur och tålamodet att vänta.

Ibland lyckas de hittar modeller ej avhämtade order från butiker eller restnoterade kartonger. Därför blev jag så glad när jag under semestern fick ett samtal att de hade lyckats få tag på hela 6st skålar i gammelrosa i just den modellen jag var ute efter. LYCKA! Vi har en gång tidigare via NK lyckats få tag på samma skålar i plommonlilla och jag verkligen älskar den skålarna och drömt om att ha fler. Så nu står det här bland mina övriga mateus
.

foto: jane

onsdag, september 09, 2009

Hello Kitty + Brio = Sant

den söta lilla katten har nu funnits sedan 1974 då det japanska företaget Saniro designade henne. Sedan dess har många produkter och samarbeten inletts med Hello Kitty över hela världen. Nu släpper Brio en specialutgåva i samarbete med Hello Kitty där missen pryder fyra klassiska Brio-produkter.


foto:brio

stor höstväska

som rymmer mycket, letar jag efter just nu. Jag är definitivt en person som bär med allt möjligt i min väska. Plånbok, nycklar, mobil, ev bok eller senaste metro tidningen, ibland en kofta eller ett par ballerina (om jag fryser eller känner för att växla skor på jobbet), kalender, ibland godis eller tuggummi. Och jag har alltid min necessär fylld med massa "brahasaker" huvudvärkstablett (oftast flera märken), nagelfil, smink, intimatjejstuff, ett nål&tråd-kitt och halstabletter.

Gillar denna från La redoute och funderar på om jag ska ge sajten en chans till. Jag har rätt höga kvar på mina väskor, de måste alltid vara i skin (ogillar fejkskin pga lukten och den sunkiga kvalitén) Lite trist att det inte finns fler bilder på hur väskan ser ut invändigt, underifrån och från sidan. Vart jättebesviken på mitt senaste inköp från sajten, så jag hoppas verkligen att denna väska är fin. Ska troligen satsa på den cognacbruna (finns i svart också) även om jag verkligen skulle behöva en svart skin väska av större modell. Men det är väl bara att leta vidare, får ta en sväng på stan också.
foto:la redoute

tisdag, september 08, 2009

hej

vi är hemma igen och det är faktiskt väldigt skönt även fast vi har haft en underbar semester. Just nu måste jag tvätta allt jag har i resväskan och åka och handla mat. I morgon onsdag börjar jobbet igen, vilket just nu känns helt ok.

foto: jane

söndag, september 06, 2009

scarlett & flowerbomb

Cacharel har släppt en ny parfym, Scarlett. Hittad den inte på Arlanda har jag flög till Djerba, men jag ska försöka kika efter den ingen nu när jag åker hem. Är nyfiken på hur den doftar, enligt informationen anas kaprifol, apelsinblom, jasmin provençalsk honung, sandelträ och päron. Ljuvt som en gräddtårta, finns i 30 och 80 ml Edt. Istället handlade jag den Victor & Rolfs flowerbomb den är lovely



foto:jane, victor & rolf, cacharel
PS. nu har jag varit på Åhléns & beundrat flaskan & luktat på scarlett mitt betyg är; MVG.

lördag, september 05, 2009

barnvänligt

eftersom vi ska bli faddrar till våra bästa vänners dotter Olivia, har jag börjat intressera mig mer och mer av barnbutiker online. Denna butik är min allra senaste fynd. Den har designade och barnvänliga leksaker, kalasartiklar men också fina inredningsdetaljer för de små.


fotot: barnvänligt

fredag, september 04, 2009

blossa 09

Känns kanske tidigt att redan nu funderar på julen och glögg, men eftersom blossa smakerna alltid tar slut så fort i butik vi jag redan nu tipsa om att du kan förhandboka blossa 09 redan nu via blossas hemsida (jag har redan bokat 2st flaskor hihi). I butik släpps årets smak den 1 oktober, priset är 89 kr för 750ml. Årets blossa får sin smak av clementin av traditionella ingredienser med julkänsla.

Tidigare år har blossa smaksatts med pomerans, havtorn, vinteräpple och hjortron och som ni kanske minns blåbär 08. Årets upplaga, blossa 09, anknyter naturligt till julens smakpalett med en doft och smak av clementin. Gillar den designen dvs det vita bandet som formar siffrorna 09. Hemma hos oss kommer vi som alltid att bjuda över vänner och familj och bjuda på traditionsenligt värmd blossa med pepparkakor, ädelost och fikon.
foto: blossa

onsdag, september 02, 2009

funderar på mockaskor

gör jag. Vårt land har de mest komplicerade vädret ibland när det gäller kläder det vet alla. Jag älskar mockaskor, men köper de sälla eftersom man alltid förstör dom ( jag åker kommalt till-och från mitt jobb). Men denna höst funderar jag på om jag inte ska ge dessa två från asos, en chans att bli ett tillskott till min garderob. Fina va?

foto: asos

tisdag, september 01, 2009

filmhöst

igår kväll såg vi Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" (jag har börjat läsa boken ca 4gg och inte klarat mig igen den) men filmen var grym, speciellt imponerad blev jag av Noomi Rapace rolltolkning av Lisbeth Salander. Nu ser jag fram emot "Flickan som lekte med elden" som kommer 14 september och "Luftslottet som sprängdes" som har premiär den 27 november.

Nästa film jag är sugen på att se är "Coco before Chanel" som ger ett porträtt av den unga Coco Chanels liv innan framgångarna. Hur hon som självlärt kvinna från knappa omständigheter blir en symbol för framgång och kvinnlig frihet. Och som på sätt genom sitt mod och uthållighet skapar bilden av den moderna och självständiga kvinnan. Coco Chanel spelas av en av mina favoritskådespelerskor Audrey Tautou som jag älskar från filmer som "priceless" - rolig komedi fullspäckad med underbara klädbytet alla med vill-ha-NU-kläder & skor och en lätt känsla av Breakfast at Tiffany's samt - "amelie from montmarte" - söt fellgood film


Avslutningsvis ska jag åka hem och se Tarantionos "Inglorious Bastards" som första gången filmatiserades redan 1978 av den italienska regissören Enzo Castellari. Handlingen utspelar sig under andra världskriget och kretsar kring en grupp amerikanska soldater som ska skickas iväg till ett militärfängelse på grund av diverse brott. Jag är egentligen inget fan av krigsfilmer och alla mina vänner vet varför, men enligt vänners omdöme är den fylld av roliga repliker och bra filmmusik. Märker själv att jag har börjat bli en riktig cineast så jag ska nog ge den chans i alla fall.
foto: life magazine, sf, dn