lördag, oktober 31, 2009

alla helgona helg


Eftersom hela min familj förutom Mamma bor i utlandet firar vi varje år alla helgona helgen med att besöka min mans morfars grav tillsammans med svärmor medan min mor väljer att gå på gudstjänst. Detta år är inget undantag, idag kommer vi åka till Danderyds kyrkogård och tända lite ljus gå en promenad, senare på eftermiddagen åker vi hem till oss för att äta middag tillsammans med svärmor. Förutom Danderyds kyrkogård tycker jag att Skogskyrkogården i gamla Enskede är några av de vackraste kyrkogårdarna i Stockholm.

Ikväll kommer de springa små häxor, djävlar och spöken omkring i vårt bostadsområde och ropade "godis eller bus" de var såå söta förra året och då hade vi inte laddat upp med godis, men detta år är vi väl förbereda.

Vi
önskar alla en trevlig all helgona helg!

foto: jane

fredag, oktober 30, 2009

huset


vårt hem var med på di.se hemsida för ett tag sedan, min man såg bilden och märkte att bostadsområdet såg så bekant ut. Jag älskar vårt fina hus och tydligen är de fler som gillar husens utseende. Kul.
foto: jane & scanpix

torsdag, oktober 29, 2009

r.o.o.m stänger


R.O.O.M på Alströmersgatan i STHLm har gått i konkurs enligt di.se och stänger sin butik. Idag torsdag startade utförsäljningen med 50% rabatt på hela sortimentet. Snyft säger jag, där har jag många gånger tillsammans med väninnor och min man hämtat inspiration inför framtida möbelköp, handlat presenter, ätit goda luncher, hittat inredningsdetaljer som än idag känns moderna och numera räknas till klassikerna inom inredningsvärlden. Dessvärre jag har inte heller tid att besöka butiken verken idag eller imorgon vilket innebär att när vi äntligen har tid på lördag finns det säkert inget intressant kvar att handla. Trist trist.

vintermode


Lite fint som jag hittade på hm´s hemsida just nu, färgskalan passar min still perfekt så oversize tröjan med vidd ärm, ska få komma hem till min garderob. Samtidigt som jag ska ta fram mina ljusgråa jeans och grå mocka stövletter som jag köpta förra året. Den som spar...
1) ljusgrön tröja med vidd ärm 249kr
2) ljusgrön kofta med paljetter 249kr
3) grå mocka stövletter 499kr
4) ljusgrön sjal 49.50kr

onsdag, oktober 28, 2009

halloween pumpa


Idag tog jag med denna utskurna pumpa till jobbet, gjorde den igår kväll. Valde detta år att inte göra den för utstuderad med för många detaljer eftersom jag inte ville riskera att den skulle vara skör och kunde gå sönder på vägen. Är rätt nöjd med resultatet speciellt med tanke på att jag bara två gånger tidigare har skurit ut monster. På nätet finns många otroliga mönster, googla bara "pumking carving template".
foto: jane

in bed with Odd Molly


Odd Molly har redan gjort stor succé med sina kläder och senast även hudvårdsprodukter, nu är har varumärket tagit nästa steg - inredning. Inför julen 2009 släpps en limited edition collection sänglinnen, designade av Odd Mollys ansikte, Helena Christensen. Välgörhetssatsningen ger del av intäkterna till organisationen CCPI, som vill lyfta fram de bortglömda offren i Tjernobyl katastrofen 1986.

Sängkläderna finns i chalk och lilac - pastelliga nyanser med romantiskt mönster med liljor och magnoliablommor, synliga sömmar och fina detaljer som Odd Molly är så väl kända för sedan tidigare. Finns i 3 olika storlekar, pris från 1 995kr beställ ditt bäddset via OddMolly.
Tycker att båda mönsterna är helt ljuvliga i färgen chalk, lägger till sänglinnet till min önskelista. Skulle jag ha dessa skulle jag köpa till massa fina kuddar i olika pastelliga nyanser. Fint fint.
foto: odd molly

tisdag, oktober 27, 2009

ikeas jul 2009


Sedan två veckor tillbaka kan man handla årets juldekorationer på Ikea som har skapats av formgivarna Sissi Edholm och Lisa Ullenius. Temat detta år är lite lantligt med inslag av natur och kurbitsmålningar samt modern med inslag av svenska traditioner av Karin och Carl Larsson. Samtliga produkter har enkla formen men samtidigt starka grafiska uttryck.

Personligen tycker jag att årets kollektion har många fina inslag men som vanligt kommer jag troligen bara hitta någon enstaka detalj som jag verkligen köper i slutändan. Resten kommer jag nog hitta på Åhléns, NK samt hos mindre inredningsbutiker och nätsajter. Kanske främst för att jag vill ha juldetaljer i mitt hem som är av lite bättre kvalité och som jag kan ha fler år.

foto: ikeas pressbilder

måndag, oktober 26, 2009

adidas + puma = vänner



I september i år avslutades den 60åriga fejden mellan puma & adidas. På 1920-talet började bröderna Adi och Rudolf Dassler tillverka sportskor i sin mammas tvättstuga. Under andra världskriget hamnade de i en konflikt som tros ha handlat om politiska sympatier, och de grundade varsitt företag på varsin sida om floden i staden Herzogenaurach.

Måndagen den 21 september skakade de anställda från de båda företagen händer och spela en fotbollsmatch, skriver BBC News. I staden som huserar två av världens största sportföretag är det en stor händelse. Hela staden var delad under tiden bröderna drev företagen, och invånarna höll sig lojala till en av de enda två stora arbetsgivarna i staden.

Händelserna vara de första gemensamma sedan företagen skapades 1948, idag ägs inget av företagen av släktingar till grundarbröderna. Sedan 2007 är franska PPR, som även äger Gucci, huvudägare till Puma.

foto: jane, puma & adidas

söndag, oktober 25, 2009

nallens dagen


27/10 firas varje år den internationella teddybjörnens dag, namnet kommer från president Theodore Roosevelt (smeknamn teddy) som hade sin födelsedag denna dag. Denna leksak har faktiskt hunnit bli hela 100år, på hemsidan nallens resa finns historien om hur björnen blev en leksak som idag finns i varje hem. Nalles resa har som mål att skicka ut nallar runt om i Sverige till svårt sjuka barn och ungdomar. Björnen sätts på en buss, tåg, tunnelbana eller i annat färdmedel och får hjälp av snälla medresenärer att nå fram till de sjuka barnens vårdavdelningar runt om i Sverige. Organisationen har också ett samarbete med stiftelsen minstoradag som varje år hjälper till med att förverkliga svårt sjuka barns önskedrömmar.

1 oktober startade 2009 års nalleinsamling till förmån för SOS barnbyar i Baltikum, alla barn som lämnar in ett mjukisdjur till insamlingen får som ett nallediplom. Fira internationella nalledagen på Skansen där gäller fri entré för alla barn upp till 15 års ålder som har en nallebjörn eller diplom med sig. Den årliga nalleparaden går från Juinbacken kl. 12 till Skansen och Bragehallen där underhållning, överraskningar samt allsång utlovas.


foto: jane

lördag, oktober 24, 2009

litet fotavtryck


Detta söta tackkort och en litet fotavtryck i betong från Olivias lilla fossing fick vi tillsammans med våra fadderbrev direkt efter dopet. Gillar det svartvita fotot, väldigt snyggt.
foto: jane

besök från ryssland


igår kväll åt vi middag med några av mina ryska släktingar som varit på besök från Kiev. Fick några klassiska ryska presenter, rysk vodka och champagne samt en jättefin ikon. Ikonen får blir ett framtida projekt, tänkte att jag skulle ramma in den i en finare ram och hänga den på min inspirationsvägg i mitt arbetsrum.

folktro & magi för barn


Under höstlovet 24 oktober till 1 november anordnar Skansen magiska dagar och kusliga kvällar (kvällsöppet 27-29/10) där barn kan gå på vandring bland folktrons skogsväsen som jättar, troll, häxor och älvor. För hela programmet se Skansens hemsida. På barnguidens hemsida finns mer aktiviteter listade över hela landet, besök och planera något kul.
foto: newsdesk

fredag, oktober 23, 2009

empire state of mind


Jag längtar så mycket till "The Big Apple" varje gång jag hör denna låt med JayZ & Alicia Keys, den är mitt bästa just nu. Trevlig helg!

länk:youtube

fairtrade cacao


I tisdags fikades det rättvisemärkt fika på över 220 platser runt om i landet, totalt fikade över 133 000 personer tillsammans hem segern för Sverige i Nordic Fairtrade Challenge. På mitt arbete deltog vi självklart och kalasade loss på te, kaffe, korintkakor, havrekakor samt Anthon Bergs, Fairetrade 72% mörka choklad. Kan rapportera att denna "rich dark" är helt i min smak, pris 28kr för 100 gram.

foto: jane & chokladshopen.com

tripptrapp


Vår doppresent vart en oliviagrön (inte olivgrön utan olivia+grön) tripp trapp från stokke, pris 1 749kr för stolen + 399kr för babysits hos babyland.
foto: jane & stokke

onsdag, oktober 21, 2009

betongens hus


I ett vackert renoverat sekelskifteshus i Hässleholm verkar betongens hus, nästan allt från golv, väggar, inredning samt konst är i betong, inklusive en snirklig spiraltrappa, badkar och handfat. Bilderna är bara ett axplock av allt fint som betongens hus innehåller. Man blir så fascinerad av materialet betong och de olika användningsområdena som finns. Fint som jag gillade är barock ljusstaken i betong av Tove Adman, pris 399kr , betongbadkaret, alla fina betonghandfat samt alla otrolig snygga golv.

Snyggast rummet utan tvekan är badrummet samt sovrummet med nedsänkt tak och dolt släpbelysning samt betongspacklade väggar. Men något av det mest vackraste jag sett i betong är betongängeln som står i trädgården, den är lovely.

Tack sötis för den personliga visningen, kram
foto: jane

laxomaten


I lördags hade vi ett fullt schema så vi gick upp rätt tidigt och utanför våra fönster i Skummeslöv var havet mörkblått och det gick vita gäss*. I fredags hade vi handlat med oss lunch från laxomaten som vi nu tog med oss på vägen mot betongenshus. Detta var mitt och min mans första besök på en laxomat och jag är otroligt imponerad av denna självbetjäningsbutik som är fylld med läckerheter.

Laxomaten fungerar så här, man drar sitt betalkort i dörren som först då släpper in dig i "butiken", väl inne finns en övervakningskamera, välfyllda kyldiskar med vilt från skogen och lax och skaldjursrätter från havet. När vi var i butiken fanns där rökt rådjursskinka, renstek, laxpudding, laxbakelser, silltapas, laxcheesecake med laxrom och mycket annat gott. Till maten ingår plastbestick, servetter, engångstallrikar samt bröd & smör. Man packar ner sin mat i en påse som man ställer på ett utmärkt bord. Matkassen skannas medan du plockar i dina varor via den senaste
RFID (streckkoder) tekniken. Man drar sitt betalkort i en automat, betalar och därmed låses dörren upp så man kan lämna butiken. Butikerna finns i Hedberg, Mellbystrand, Halmstad och Båstad. Se presentationen av laxomaten här

Jag gillade denna supermoderna laxbutik alot, jag åt både laxbakelse och laxcheesecake och det var gudomligt goda båda två. Förstår ni om denna butik fanns här i Stockholm och hade öppet dygnet runt, vilken succé det skulle bli.


*(nej jag menar inte fåglar nu, utan när våghöjd + kraftig vind bryter vågorna - går "gäss" på vattnet)
foto: jane

tisdag, oktober 20, 2009

sand i båstad


Vår helg i Båstad var otroligt rolig, fin och minnesvärd, vi landade i Ängelholm i fredags fm och möttes ett litet duggregn men det gjorde oss absolut ingenting, Skåne är ju alltid så fint. Vi vart hämtade och åkte till restaurang sand i Båstad för att äta lunch och för första gången träffa fadderbarnet Olivia. Restaurangen har otroligt god mat & dryck, jättefin utsikt och som ett extra plus alltid intressant inredning. Det var så mysigt att bara hänga med familjen och äta god mat och dricka vin, så blev vi kvar en lång stund. Nere på stranden såg vi ett par som gick från hotellet och ut till kallbadhuset för att bada. Brr.

foto: jane & hotellskansen

måndag, oktober 19, 2009

rosa


Landade på Bromma i söndagskväll och lite lätt jetlagd efter en otrolig helg i Skåne, tömde jag min väska och upptäckte skrattandes att nästan hela innehållet (förutom senaste DV mode, mobiltelefon & necessär) var rosa i min väska. Haha nu måste jag nog börja hålla med min man om att - jag har många rosa detaljer. Men de är ju såå fina. Mer om helgen i Skåne kommer snart, jag ska bara hinna "landa" först.

1. plånbok från DKNY, NK
2. smultrondoftande läppglans från KappAhl
3. läppglans L´oréal glam shine nr 400 juicy rose glow
4. passfodral från Aspinal of london
5. nyckelring privat + hjärta i rött skin från Room
6.reseorganizer från Aspinal of london
7. gellyroll pennor från Åhléns
8. hubba bubba

foto: jane

fredag, oktober 16, 2009

weekendresa till båstad


idag fredag flyger vi ner till familjen i Skåne och Olivias dop som vi närvarar som faddrar. Egentligen var vår plan att ta bilen ner, men så snöade det i onsdags och vi vart oroliga över att köra på snöiga och isiga vägar. Så med kullaflyg tar vi oss ner på bara en timme (mot minst 6 timmar bilresa) till Båstad. Ska njuta av god bred skånska, underbara familjemedlemmar, husmanskost, promenader på stranden i Skummeslöv, och själva dopet så klart. Trevlig helg.

foto:jane. reseguiden.se, skonahem

torsdag, oktober 15, 2009

äppelrecept


Hemma hos oss är vi nästan barnsligt förtjusta i smulpaj, och vi gör den med många olika sorters frukt eller bär lite beroende på säsongen. Ibland har vi hasselnötter på ibland strör jag över havregryn blandat med lite smör och socker - det ger en lite med frasig och knäckig yta. Så här års är det extra mysigt att ta fram en kaneldoftande äppelsmulpaj ur ugnen och avnjuta hela härligheten med kelda vaniljvisp. Jag gillar inte den såsiga varianterna av kall vaniljsås, däremot kan den vara god när man värmer vaniljsåsen och serverar till efterrätt. Men när den ska vara kall så vill jag ha den krämig & fluffig från Kelda. Mummas.

foto: jane, coop

vinteräpple


Just nu är det äppelsäsong och i helgen fick jag detta otroligt stora (& goda) äpple av min Mamma. Tydligen är det någon spännande sort som har börjat säljas här hemma och kommer nere ifrån våra grannländer i öst. Känner inte till vilken äppelsort detta är och det finns inget klistermärke som skvallrar om ursprung på just mitt äpple. Men visst är det fint...och stort?

foto: jane

onsdag, oktober 14, 2009

väskan med stort V


Den bruna skinnväskan som jag beställde från La Redoute har kommit och det var kärlek vid första ögonkastet, den är rymlig, har fin läderkvalité och den bruna cognacfärgen är helt i min smak dessutom hade jag tur och fick den för 700kr mot 1 249kr ordinarie pris. Lycka. Ja jag är nöjd, har därför bestämt mig för att klicka hem den svarta modellen (fyndade den på en 50% rabatt) bara för att se om den kan bli min nya "svarta".

Min tidigare svarta är den klassiska Rizzomodellen "Shopper" i skinn
också den är rymlig och stor i modellen. Finns fortfarande i sortiment och blir din för 1495kr. Jag har den även i brunt och vitt och varierar mellan färgerna beroende på säsong och outfit. Extra plus för den fina lilla detaljen med nyckelbandet + en lite skinnecessär som är fastsydd i ett band inne i väskan.

Nyckelbandet är perfekt, när jag har min rizzoväska behöver jag aldrig rota igenom hela väskan för att just hitta nycklar - de sitter fast i nyckelbandet, och mobilen - den ligger i den lilla skinnecessären. Passa på att besöka en rizzobutik just nu, då de har "midseason rea" just nu på hela höstsortimentet.

foto:jane, la redute & rizzo

tisdag, oktober 13, 2009

belysning trädgård & balkong


Nu när det börjar bli mörkt tidigare och tidigare varje kväll är det så härligt att komma hem till ett upplyst hem och trädgård. För ett tag sedan köpte vi två stora bloompot som fungerar såväl inomhus som utomhus. Hela sommaren har vi haft dessa inomhus för att skapa mysig belysning uppe på vår vind. Men nu ska mina bloompots istället få lysa upp min entré till huset samt trädgård.

Bloompots designer
Rob Slewe med sitt företag "bloom holland" berättar att han tillsammans med designteamet alltid försöker skapa en annorlunda syn på vanliga vardagsföremål. Tycker att det har lyckats otroligt bra med hela sin serie och jag gillar verkligen de nya produkterna som nu har tillkommit till serien. Speciellt häftig är den nya "bloom daylight" som passar både den som har balkong eller trädgård.

Denna bordslampa har solceller som man laddar genom att man vänder på lampan på dagen och låter ljuset nå solcellerna, sedan på kvällen ställer man tillbaka lampan i normalläge och då lyser den hela kvällen och natten. Lampan är ca 35x16 cm och finns i fler olika roliga färger, finns att köpa här, priset 1095kr är inte heller så farligt.


foto: jane & wohnzimmer

måndag, oktober 12, 2009

vår kokbok


Hemma hos mig försöker jag att uppdatera mina kokböcker efter intresse och behov. Just nu bläddrar jag oftast efter grundrecepten i en gulnad och ordentligt använd upplaga av "rutiga kokboken" utgiven 1984. Bilderna men också recepten är kanske inte så inspirerande längre och därför skulle jag vilja lägga till "Vår kokbok" av Sara Berner känd tv-kock och chef för coops provkök. Detta är den 25e upplagan av kokboken med traditionell svensk husmanskost kombinerat med moderna recept och de senaste råvarorna i butik. Boken har ca. 1200 recept, illustrationer och 300 nytagna bilder av matfotografen Wolfgang Kleinschcmidt som ska väcka matlusten och inspirationen i ditt kök. Provläs ett par sidor ur kokboken. Extra plus enligt mig är den fina illustrationer på bokomslaget som Lotta Kühlhorn har gjort. Kokboken finns i butik sedan september.

foto: jane & bokus

söndag, oktober 11, 2009

mina gardiner


För en tid sedan vart ett par gardiner klara till några av mina rum här hemma. Är otroligt nöjd med alla rum, men finaste vart nog gästsovrummets hissgardin + gardinlängder med öljetter monterade på en specialbeställd vajer. Hela inramningen av fönstret samt funktionen och de faktum att det fortfarande är ett väldigt ljust rum som man kan mörklägga ordentligt vart över förväntan. Hittade också en fin stormlampa som någon granne hade kastat på returstationen, som jag gjorde i ordning och hängde upp. Passar perfekt eftersom jag vill få till en lite "new england" i detta sovrum.

Just nu funderar vi vidare på matsalen, jag är mest sugen på en lamellgardin som tillåter att man vinklar ljusinsläppet. Har redan funderat ut att när man drar i från lamellerna så kommer de att ramar in de stora fönstren på båda sidor av hela matsalen. Något som i sig kan bli lite av en inredningsdetalj. Hm. Ja ska nog redan på måndag kontakta min sömmerska och be henne ta fram en offert för vertical waves designade av Eva Marmbrandt, finns bl a hos moogio. Ska besöka butiken idag och titta närmare på deras utbud.


foto: jane & moogio

adidas + star wars collection


Läste igår att Adidas har inlett ett samarbete med Lucasfilm och Star Wars inför en limited edition "the star wars collection" som kommer finnas i butiker världen över under våren 2010. Kollektionens design är inspirerade efter den galaktiska sagan med de episka karaktärerna och scenerna ur filmerna. Classic Adidas originals kommer att innehålla kläder, sneakers samt accessoarer för dam, herr och barn. Målet med kollektionen enligt Ben Pruess, marknadschef hos Adidas, är förutom en chans lämna ett unikt och annorlunda mode statement som kommer att gå till modehistorien, även ge konsumenten en möjlighet att "find the force" eller "join the dark side".

En rolig detalj är att skorna just är indelade via färg, vita för hjältarna i Star Wars och svarta för Darth och hans vänner, skorsnörernas plaständen har samma färg som karaktärernas lasersvärd. Försäljningen av vår-sommarkollektionen beräknas starta under januari 2010 och kommer att säljas hos utvalda återförsäljare samt i Adidas Orignials egna butiker. Vid
are har även Adidas en inplanerad höstkollektion med nya sportswear och sneakers. Intresset för kollektionen är tydligt mycket stort både hos Star Wars fantaster samt de lite mer sportiga fashionistorna.

foto: adidas

lördag, oktober 10, 2009

pink collection


Pink collection designad av Emma Wiklund skänker 10% av försäljningen till Cancerfondens Rosabandets kampanj mot bröstcancer. Kollektionen består av blusar, klänningar och accessoarer totalt 15 artiklar som under en begränsad upplaga finns hos Lindex.

Dessa två skönheter blev mina i veckan och fick följa med hem. Valde samma blus beigt & svart, ärmarna är mycket mer puffiga i verkligen. Bomullen som blusarna är sydda av är härlig lite prasslig bomullskvalité, vilket ger en lite mer lyxig känsla till plagget. Fina detaljer med påsydda kantband (syns ej på bild) på puffärmen och kring halslinning ger det lilla extra. Många fler rosa produkter finns på cancerfondens rosa avdelning.


foto: jane&lindex

fredag, oktober 09, 2009

choklad i dagarna 3


Med start idag börjar Nordiska museets årliga chokladfestival. Under 9-11 oktober kommer besökarna kunna handla handgjorda chokladpraliner, smaka på årets choklad och följa kladdkakerace för 10-14 åringar, samt se årets konditor bli utnämnd. För åttonde året i rad intar chokladtillverkare, leverantörer och konditorer museets stora hall för att presentera det senaste inom kvalitetschoklad. 2009 års chokladtema är Karibien med smakerna frukt och bär, kryddor och sprit, kaffe och salt.

foto: nordiska museet

marabou tårta


Ny tårtsmak finns nu i en frysdisk nära dig. Almondy marängtårta har mandelbottnar med chokladkräm, kola och marängkulor toppad med Marabou´s mjölkchoklad. Låter gudomligt gott, jag ska försöka handla en tårta i helgen och provsmaka. Besök almondy´s hemsida se fler tårtsmaker och testa om du också är en tårtocholic som jag. Trevlig helg.

foto: marabou

torsdag, oktober 08, 2009

dopdatum


för en tid sedan fick vi en inbjudan till min mans kusins dotter, Olivias dop. Dessvärre var familjen tvungna att skjuta på dopet men igår kväll fick vi nytt datum. Så den 18e oktober kommer jag & min man bli faddrar för Olivia. Vi är så glada och förväntansfulla inför dopdagen, nu ska vi bara boka flygresan & shoppa doppresent. Jag är lite sugen på att beställa en tavla från isa form till Olivia. Är väldigt glad i Isas illustrationer som jag tycker är inte bara roliga och lekfulla men också otroligt välgjorda och färgstarka. Dessutom kan man beställa dom i andra färger än de trista vanliga rosa & blått. Sånt gillar jag.

foto: isa form

onsdag, oktober 07, 2009

SJP + pep toe super high


Idag läste jag på Hassbeens hemsida att deras pep toe super high har synts på Sarah Jessica Parker’s fötter nu i september månad under inspelningen av satc2. Jag är jätteglad för Hasbeens skull dom gör de snyggaste träskorna, jag är själv lycklig ägare av ett par covered high.

foto: hasbeens

tisdag, oktober 06, 2009

2 års besiktning

idag har vi 2års besiktning av vårt hus. Min man och jag har gått igenom hela huset nästan med förstoringsglas för att inte missat något fel. Självklart hittade vi ett par punkter och jag har dessutom studerat alla grannars inrapporterade fel för att se om de har upptäckt något som vi själva har missat. Har nu ett besiktningsprotokoll som jag och inspektören ska gå igenom idag. Det känns lite pirrigt, vi är lite oroliga över hur de kommer att bedöma våra fel, men vi hoppas på det bästa.
foto: jane

tittskåp till barn


Oktober månad är alltid den månaden då jag börjar förbereda mina listor och samla ihop alla projekt jag vill få klara till julen. Detta år är inte något undantag, jag har redan börjat förbereda julklappslistan till släkt & vänner. Jag har även börjat fundera på hur julkorten denna jul ska se ut. Återkommer med mer detaljer så snart jag själv har kommit på något.

Som julklapp 2008 gjorde jag detta tittskåp med nalle puh team till William. Den gula nallen och hans vänner var hans absoluta favoriter just då. Det var lite pyssligt att få allt på plats och jag är så stolt över resultatet eftersom det var mitt absolut första tittskåp någonsin. Tittskåp inköpt på Panduro Hobby. De små figurerna kommer från kinderägg, inköpta på tradera. Bakgrunden är två sönderklippta och limmade nalle puh planscher, gräsmattan och trädens löv är grön filt från Panduro. Passa på att besök Panduro Hobby nu eftersom de har upp till 70% rabatt på en del av sina varor, perfekt inför julpysslandet.


foto: jane

h&m + sonia rykiel


Designen Sonia Rykiel är h&m´s senaste gästdesigner, f om den 5 december finns "the queen of knits collection" med underkläder och accessoarer i alla butiker runt om i världen.

Enligt Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare för h&m, är Sonia Rykiel känd för att sin chica Paris still som alltid är feminin och modern men samtidigt alltid strävar efter att vara bekväm och lättburen. Sonia Rykiel stil innehåller mycket svart, färgstarka ränder, stickat, strass samt detaljer med spets.

I februari månad kommer steg 2 i detta samarbete med det franska modehuset, då släpper nämligen h&m en kollektion av stickade plagg och accessoarer. Även denna kollektion släpps internationellt i utvalda h&m butiker världen runt.

foto: sonia rykiel höst vinterkollektion (ej h&m)

måndag, oktober 05, 2009

tilda´s änglar


Häromdagen hittade jag faster attan´s fina blogg som jag vill dela med mig av. Ägarinnan Nina syr änglar, prinsessor och andra otroligt fina och välgjorda tildafigurer av Tone Finnanger som hon säljer både via sin blogg och tradera (änglabilden länkar till traderashopen). Man kan to m beställa en specialtillverkad figur efter egna önskemål. Tycker att Ninas hantverk ser otroligt fint ut, hon har verkligen ett öga för detaljer. Håller nu på att planerar vilken figur vi ska beställa i julklapp till våra två fadderbarn William & Olivia. Själv tycker jag att prinsessan, änglarna samt änglagrisen är ljuvliga. Vill ha.

foto: utlånat med godkännande från fasterattan

söndag, oktober 04, 2009

söndagspaket


i dag fick jag hem mina mocka handskar med den fina rosettdetaljen från h&m, och det var kärlek vid första ögonkastet. Beställde dom i både svart & grått och båda är lika fina. Åh lycka, nu kan det börja snöa istället för regna tycker jag.

foto: jane

god lunch


jag försöker alltid att ha med mig mat till jobbet alla 5 dagar i veckan, men ibland blir det tufft. Man tröttnar på sina vanliga luncher och vill prova något nytt. Min arbetskollega Alexandra har hitta på denna snabba och goda pastarätt som jag har modifierat pyttelite, genom att tillsätta färsk basilika och ett par soltorkade tomater (fast de redan finns soltorkade tomater i crème fraichen). Ett smart råd kan väl vara att om man byter ett par rätter med varandra så kanske ens egna receptförråd växer lite. Så tack Alexandra, pastan är mums.

foto: jane, milko, zetas & coop

lördag, oktober 03, 2009

fina örngott


imorse såg jag detta örngott med illustration av Cassandra Rhodin hos h&m home höstsortiment. Klickade hem dom direkt eftersom jag länge har gillat hennes illustrationer. Tror att dessa örngott kommer att ta slut snabbt för jag är nog knappast ensam om att gilla hennes konst. Örngottet är prisvärt kostar 79,50kr (artikelnr. 97-3669), dessutom har h&m just nu 10% rabatt på hela sitt sortiment 1-5okt.

p.s. alla barnfamiljer, besök Cassandra barnbutik mini rodini
foto: jane & hm

rabatter


hittade av en slump denna sajt med rabattkoder till många olika nätbutiker, varav några som jag brukar handla ifrån. Sidan innehåller kampanjinformation om tidningserbjudanden samt rabattkoder till allt ifrån teknik till skönhetsprodukter. Gillar idén och ska testa använda en kod nästa gång ska jag shoppa, berättar mer hur det gick när jag har provat.

boktips


just nu vill jag läsa Elaine Bergqvist "du är din generation", som kartlägger de olika generationernas mode, språk, inställningar till livet, arbetet och nöjen. Såg intervju på kanal4 där författarinnan Elaine tillsammans med Adde Malmberg, Ebba von Sydow samt Linda Skugge hade en intressant och rolig diskussion kring deras generations kännetecken. Provläs ett par sidor ur boken hos Bokus.

fredag, oktober 02, 2009

oktober är här


I morse var det -5° grader kallt ute, så i helgen ska vi ställa in våra utemöbler i garaget. Vi hade hoppats att det skulle vara fler varma och riktigt fina dagar så att vi kunde sitta ute. Och visst har det varit både varmt och soligt te x förra helgen men det regnar ändå för mycket för att jag ska känna att det är värt att ha möblerna ute nu.

Hösten är ju min favoritårstid men det känns ändå alltid lite trist när man måste ta in allt inför vintern. Med hösten ser jag fram emot andra projekt i trädgården, tänkte t ex handla små pumpor och dekorera framsidan av vårt trädgård. Har redan bestämt mig för att lite senare i oktober köpa en stor pumpa inför alla helgona helgen och karva fram ett mönster i denna.

Förra året fick vi påhälsning av monster-utklädda-grannbarn som gick en "trick-or-treat runda" i hela vårt område. De var så söta, detta år ska vi vara bättre förbereda och handla hem godis till de små monsterna.


foto:jane
& martha stewart

höstregn


varje dag nu regnar det utanför mitt fönster, så jag hittade dessa fina paraply på nätbutiken fredflare
foto: jane & fredflare

torsdag, oktober 01, 2009

ledsna tankar


jag känner mig sorgsen idag. För igår hämtade min man hem askan efter vår katt Herr.u Jag har funderat lite på om vi ska låta hans urna vila på djurgårdens djurkyrkogård. En annan tanke var att sprida hans aska i skogen i Hammarbysjöstad där vi bodde tidigare. Herr.u älskade att vara ute och speciellt spännande var det att få smyga omkring i sin sele i skogen tillsammans med min man. Till slut bestämde vi oss för att det är för tidigt ännu att ta detta beslut. Jag kan fortfarande inte hindra tårarna när jag tänker på vår lilla katt. Snyft.

foto: jane