söndag, februari 28, 2010

söndag 28 februari

Idag ska vi skotta vårt garagetak, efter ett par dagars töväder har snön förvandlats från puder till blötsnö och ligger nu tung och blött. Min vita ljung går knappt att se under all snö och granen som vi tog ut på baksidan i januari syns inte alls längre.



Jag måste tvätta och stryka tvätt idag och på eftermiddagen är vi bjudna hem till min söta Mamma på en 3 rätters middag. Jag tror att det ska bli en överraskning för mig eftersom jag har min namnsdag i veckan som kommer. Hon är så gullig.

I mitt hemland Polen firar man namnsdagar med att träffas och äta middag eller ta en fika. Jag tycker att det är jättefin tradition och ett bra tillfälle att ses med familjen. Det ska bli jättehärligt att få komma hem till min Mamma, vi har nämligen inte sett sedan julafton så jag nu längtar jättemycket efter att ses. Nu ska vi ha en mysig söndag. Kram

odd molly klänning

Här får ni se alla fina detaljer på min nya Odd Molly Berry Dress i färgen puder som igår flyttade in i min garderob. Vann min klänning för 1 900kr på Tradera och är jätteglad för den affären som både var smidig och bra, då klänningen har kostat ca. 3 599kr under sommaren 2009.




Den helt nya klänningen skulle egentligen bli en bröllopsklänning men så ändrade sig säljare och klänningen blev hängande i garderoben. Så nu är den min, lycka. Jag älskar designen och den gammelrosa färgen, funderar om den skulle kunna passa som min midsommarklänning i år.




Längtar tills jag blir återställd i min fotled och kan ha högklackat igen (vilket jag älskar), mina rosa skor från Topshop kanske skulle kunna passa till klänningen. Min doktor har ju lovat att om jag är duktig och tränar foten varje dag så ska jag kunna dansa på midsommar igen. Smile.
foto: jane

fredag, februari 26, 2010

blå blå vindar


Överallt ser jag blåa nyanser just nu, från babyblått via demin till klaraste blåklintsblå. I går handlade jag en isblå HunkyDory klänning "tuxish front dress" från tintinstyle som jag ska hämta i butik idag. Lite senare hittade jag min klänning fint stylad hos denna bloggerska.
foto:
tintinstyle

blå blå himlar och hav



Denna kopp med fat i toile de joule mönster ska också få flytta hem till mig idag, har länge sökt efter ett helt set av kaffekoppar och fat helst i engelsk porslin och dessa passar perfekt för min övriga samling som sakta växer sig till att bli en hel matservis.

Extra plus för det fina fatet som förutom koppen har plats för frukostsmörgåsen eller en kaka. Jag köper 6st koppar med fat, vill du också ha dessa hittar du dom hos systerlycklig just nu, kostar 269kr styck, men skynda de är väldigt populära. Jag la undan mina redan i december och har snällt väntat på att de ska komma in i butik igen.
foto: jane & systerlycklig

matt nagellack

Fredag idag, och själv har jag svarta naglar fredagen till ära. Men tänkte lite på höstens 2009 stora nageltrend var ju matta lack, man såg mycket guld, mörkblått och grått, grått, grått. En enkelt sätt förutom alla de matta nagellacken är ett matt överlack som ger den där fina matta finishen på naglarna.






Butter London har ett matt underlack " Nail Foundation Flawless Basecoat", 179kr fungerar jättebra som överlack. Budget överlacken med matt finish är China Glaze Matte Magic, för endast 98kr. Fast snyggast enligt mig är Make Up Stores, "Top Coat Matt" för endast 130kr.

Ovan: Scratch Nails Dusty Mocca, 130 kronor för 12 ml.
Nedan: samma lack med ett lager China Glaze Matte Magic, 98 kronor för 9,6 ml.

Foto: sminkbloggen

torsdag, februari 25, 2010

lyx vs budget - tidningsställ



Två tidningsställ, budget från bolagret 199kr eller magazineholder från maze för 690kr.

onsdag, februari 24, 2010

Avoca Anthology



Nytt intressant märke som förhoppningsvis snart kommer till Sverige är Avoca Anthology. Gillar deras färgglada, nyckfulla och spralliga kläder. Märket har även parfym, heminredning och kokböcker. Du hittar ett litet sortiment i denna butik.

foto: jane & avoca

bokrean 2010



I morgon den 24 februari startar den efterlängtade bokrean, vi älskar böcker och har ett bibliotek fyllt med kriminaldeckare, romaner, kokböcker, mode- och inredningsböcker. Nu ska jag börja handla min stora nya favorit - biografier. Vill passa på att rekommendera biografin - Livet med min syster Madonna, av Christopher Ciccone, pris 41kr.



Några av mina favoriter som finns med på inköpslistan är

Kokböcker
Per mobergs - scenen, livet och konsten att laga mat - gillar hans matlagningsprogram
Helene Johansson - Bröd från Brunkebergs bageri - som jag skrev om tidigare
Leila Lindholm - Leilas middagstips - ingen slår Leila på fingrarna i matlagning

Deckare
Dennis Lehane - Patient 67 (boken bakom filmen Shutter Island) - jag ska se filmen innan jag läser boken för så rekommenderar alla fimkritiker att man ska göra för bästa behållning.

Lars Kepler - Hypnotisören
Liza Marklund - En plats i Solen

Pyssel
Sussane Zacke - Betong, en gjuten hobby - ska bli ett sommarprojekt
Anne Cathrine Hagen -Gamla möbler får nytt liv - och ett till sommarprojekt

Biografier
Herman Lindqvist - Madame de Pompadour - vart ännu mer nyfiken på denna kvinnas märkliga liv och öde efter att ha sett Sofia Coppolas film om Marie Antoinette.

tavla: av Johan Patricny

tisdag, februari 23, 2010

återbesök hos naprapaten




Idag tisdag ska jag träffa min ortoped och förhoppningsvis få höra att min fotledsfraktur och avslitna hälsena läker precis som den ska. Hoppas, hoppas. Om allt ser bra ut kommer jag redan imorgon vara tillbaka på jobbet.


PS. tillbaka från doktorn - allt läker fint och jag kan prova att börja åka med bil el.taxi till jobbet. Skriver prova för allt beror på all snö. Idag var det lite kaos att hinna med att komma fram till sjukhuset i tid. I morgon är min första jobbdag. Känns bra. Nu drömmer jag om ett par fina Ugg´s, Classic Argyle Knit
från Brandos snygga och varma att åka till jobbet i. Lovely.
foto: jane, aircast & brandos

måndag, februari 22, 2010

hasbeens vinterkollektion 2010



Bara för en månad sedan la jag upp bilder ur kommande vårkollektionen 2010 och här kommer redan, senaste bilden från Hasbeens höst/ vinterkollektion 2010. Denna gång har träsko tillverkaren valt att göra om ett par loafers till träskor. Tycker du att dessa var fina?
foto: hasbeens pressrelease

soligare



Både igår och idag är det så soligt så jag drömmer mig bort till ett lite varmare land i söder, denna weekend outfit hade gärna fått följa med mig till solen.

*Sonia Rykiel cardigan från h&m 299kr,
finns i butik och online nu, skynda skynda så blir den din

*armband asos, 158kr
*jeans med skindetaljer från ellos, 499kr
* läderbälte 149kr haléns
*härliga mocka sandaletter märke friis&Co, från Brandos, 1 295kr
*väska topshop, 339kr, denna inte i skin
(vilket normalt alltid-alltid är ett krav hos mig) men den är så fin med sitt hårda
plasthandtag med fina detaljer och till ett bra pris
- så jag skulle kunna göra ett undantag, denna gång.

söndag, februari 21, 2010

21 februari



Solen skiner idag efter nästan 3 dagars snöstorm, Spånga är så otroligt vackert. Vi tittar ut över vår trädgård och börjar nästan hoppas att våren inte är alltför långt borta. Hade varit otroligt fint att få gå en promenad idag, kanske gå bort till hästarna som finns i en hage i närheten.

Stannar hemma, det är omöjligt att gå i snön med min aircast så jag tar lite bilder av min sovande trädgård från fönstret. Roade mig lite med att göra lite före-efter-bilder av trädgården, längtar tills den är grön igen. Sov gott så länge, vi ses snart.
foto: jane

svenska macarons

Jag har ju tidigare skrivit att jag inte kan hitta macarons (eller makroner) i Stockholm. Men nu finns de att handla på Riddarbageriet och i ett litet franska hörn av Kungsholmen på bageri Petit France. Via deras fina online butik kan du beställa hem sötsakerna och du inte bor i Stockholm.




Jag har också hittat cateringen "Hello Sugar" som drivs av den otroligt begåvade tjejen Åsa Hellgren. Hon bakar både cupcakes och macroner som ser ljuvliga ut.

Senaste tiden har hon medverkat i Förkväll på tv4, ställt ut sin fina cupcakes på Bröllopsmässan 2010 på Grand Hotell, haft ett uppslag i Amelia brud och tidningen Bröllop, samt bakat cupcakes till företagen Iittala och Din Sko mfl. I Åsas blogg får man macarons recept och tips på hur man lyckas med dessa söt bakelser.



När vi ändå talar om bakelser, inför vårt bröllop 2007 hittade jag en bild på en cupcakeställning som istället för muffins hade små chokladbakelser i mörk, ljus och vit choklad med olika smaker,
alla dekorerade med färska bär. Vi valde direkt att ha dessa fina bakelser istället för taditionell tårta. Bilden följde med oss till Chokladfabriken i Sthlm, som snabbt ordnade en avsmakningsmeny som passade vårt koncept, resultat blev oförglömligt.

Hade jag kunnat hitta någon som gjorde macrons då, så hade jag förutom våra bröllopsbakelser satsat på att ha en till kakställning fylld med härligt pastelliga macroner blandat med söt cupcakes. Cute.
foto: jane, hellosugar, monica eisenman,

lördag, februari 20, 2010

stickade leksaker



Det är såå fint med stickade och virkade barnleksaker, holländskan Anne-Claire Petit som tidigare arbetade för Esprit tillverkar under eget namn stickade leksaker, kläder och accessoarer. Enligt hennes önskemål tillverkas alla leksaker inte i traditionella fabriker utan av asiatiska kvinnor i deras hem. På detta sätt kan produktionen förbättra kvinnornas situation och självständighet. Personligen gillar jag både konceptet och de fina leksakerna. Finns att handla i denna butik.

Ett annat märke, detta franskt är
latitudeenfant har en hel kollektion av stickade leksaker. Gillar den söta Wolly Family som du kan handla här.
foto: jane, ann-claire petit & latitudeefant

besök från danmark



I veckan som gick var min mans familj från Köpenhamn uppe på besök och förra helgen åt vi söndagsmiddag tillsammans hemma hos svärmor. Som alltid när man träffar småttingar kunde vi konstatera att William, vårt fadderbarn, är stor kille nu och så söt. Awhh...
foto: jane

OS 2010 vancouver maskot

Hemma hos oss tittas det mycket på Os 2010 från Vancouver, Kanada som pågår 12-28 februari. Personligen räknar jag dagar tills det ska sluta. Stön.

Men under tiden har jag roat mig med att titta på hur årets maskotar ser ut. Tydligen går åsikterna isär bland folk om vilka djur maskotarna Sumi, Quatchi och Miga föreställer.
Enligt den officiella förklaringen är Sumi är den mytologiska fågeln thunderbird som presenterar Paralympics, Quatchi är en ung sasquatch (alltså bigfoot)som bor i de snöiga bergen i området, han representerar de Olympiska spelen, Miga ett sjölejon som bor i havet med sin familj.





Slutligen finns det en liten figur som heter MukMuk (han är någon form av gnagare,
marmot på engelska) han är bara en liten vän som är med och hejar på alla deltagarna. Jag tror att han är världen första maskot sidekick i OS sammanhang. Titta på alla OS maskotar genom åren och läs mer om 2010 års figurer här. Vill man handla hem dessa kan man göra detta i The olympic store.

Läst i tidningen idag att SOK, Sveriges olympiska kommitté, kommer att dela ut maskotar som belöning istället för bonus för de medaljer som våra Svenska sportstjärnor tar i detta OS. "En stor för guld, mellan för silver och en liten för brons", säger sportchefen Glenn Östh. Undrar om det är det Kanadensiska maskotarna SOK ska dela ut då? Ja oavsett så känns det hela ju lite B enligt mig.

foto: vancouver 2010 olympic

fredag, februari 19, 2010

smycken från nina sthlm




Var inne och lästa lite på Pernilla Wahlgrens blogg idag, hon hade handla fina smycken från Nina Sthlm, örhängena för 650kr och det flätade armbandet i grått skin med silverhjärtat. Blir ditt för 750kr och finns att handla online. Personligen funderar jag på att handla armbandet. Snyggt.

torsdag, februari 18, 2010

the butterfly collection



På önskelistan denna gång Mateus sommarkollektion 2010 "The Butterfly Collection". Denna består av skålar, tallrikar och fat alla med fjärilsreliefer i speciellt utvalda färger: ocean, blå, ljusblå, turkos, sand, grön, vit, rosa, ljusrosa och gul.
Här hittar du Mateus återförsäljare i din stad.

Tror att man skulle kunna få till en jättefin vårinspirerad dukning om man också tog in en eller flera skålar ur kollektionen "animal" designade av
Ylva Olsson för Sagaform. Serien innehåller en rad olika skålarna alla i ljuvligt pastelliga gult, rosa, lila, grönt och ljusblått.


Personligen skulle jag satsa på ett par fjärilsskålar i varierande färger och kanske även låta en liten kaninskål i lila följa med upp på påskbordet hemma hos oss. Skålarna blir dina för 99kr/st för de små fjärilarna och kaninen och 279kr för den stora serveringsskålen.

Vill man verkligen få in påsken på allvar kan man även välja serveringsskålen -tupp- för 169kr, hela kollektion finns hos RoyalDesign.

foto: jane, mateus & royaldesign

surdegsbröd är gott

Läste igår kväll i senaste nr av Ica-tidningen Buffé, om Marin Johansson, som i hösten 2009 kom ut med boken "surdegsbröd". I artikeln beskriver han lite hur han kom i gång, vilka misstag som han gjorde men kanske mest intressant delar han med sig av ett av sina enkla surdegsrecept. Martins bok kostar 149kr och finns här.





I hemlandet Polen har surdeg alltid bakats och varit trendigt, därför är jag så glad att denna trend nu har tagit sig här hemma. Tidigare bakade nästan ingen surdeg i Stockholm och jag fick handla brödet i Polska delikatessbutiken eller ringa bagerier i förorten för att hitta en limpa. Nu finns surdegsbröd i nästan varje lite mer välsorterad matbutik, det kommer ut nya böcker med surdegsrecept och självklart finns det surdegsbloggar, denna är bäst - pain de martin.

Efter att ha klickat runt lite på ett par matbloggar verkar de flesta överens om att följande Stockholmsbagerier är bäst på surdeg; Valhallabageriet, Riddarbageriet, Fabrique på Scheelegatan 6, Albert & Jacks, Ett bageri på Jungfrugatan 70 samt Brunkebergs Bageri. Det sistnämnda är storfavorit hemma hos oss, därifrån handla min man hem bröd till oss nästan varje fredag och det är mustigt och utsökt.





Bageriet ägs och drivs av Heléna Johansson som har skrivit brödboken "Bröd från Brunkebergsbageri". Heléna kommer ursprungligen från Falkenberg men har nu bott i Stockholm i 25år och kom äntligen hösten 2009 ut med sin bok som innehåller recept på bröd som hon har bakat tusentals gånger.

"Jag vet vad som fungerar och jag vet också vad folk frågar efter och vad det vill veta om bröd" berättar Heléna. Provläs boken här, vill du sedan handla den blir den din för 139kr här.



Jag måste bara prova att starta en egen surdeg, min underbart duktiga Mamma brukade alltid ha en deg på jäsning när jag var liten. Så det ska bli jättekul att testa själv nu, återkommer när jag har kommit i gång. Är du också sugen på att testa, kan man faktiskt prenumerera på en deg hos Mejeribolaget som skickar hem degen till din brevlåda för en liten slant.

foto: jane, brunkebergsbageri, adlibris

tisdag, februari 16, 2010

jeansoverall & snickarbyxor

Designern Ralph Lauren är ju kanske mest förknippad med sin klassiska Amerikanska stil och till våren 2010 avviker han inte en tum från sitt koncept. Han gör som så många andra nu och väljer klassiskt blåa-jeans i fler olika skön blåatolkningar och blandar upp det med svart, mörkblått och vitt. Jag är helt kär i hans snickarbyxor, blåa blus, hatt och silvriga sandaler. Vill-ha-snyggt!



Snickarbyxor, overaller och jeans blir stort till våren och sommaren 2010, Jean Paul Gaultier, Roberto Cavalli, Chloé & vår egna Odd Molly har dom i sitt sortiment. Många av lågprisbutikerna har snabbt hakat på trenden och har minst 1 overallmodell i det kommande utbudet. Såg t ex idag att både La Redoute, Mango & Lindex har snickarbyxor i sina kommande kollektioner.

Läste i veckan att den internationella supermodellen Carmen Kass är Lindex nya modell för vårkollektionen 2010, vilken hämtar inspiration från 1980-talet och tidigt 90-tal. Deras lite mer pösiga overall känns intressant men kommer kanske inte passa mig som bara är 160cm kort. Jag kommer däremot att satsa på en blå färgskala med kanske ett par mer pösiga gubbjeans & skor med t-slejf till sommaren.
foto: jane, ralph lauren, lindex, la redoute, mango

vinterns söta



I helgen som var fick jag min sedan länge efterlängtade kokbok av Lisa & Monika Eisenman - Vinterns söta. Tack hjärtat, som alltid när jag får kokböcker sträckläser jag hela kokboken direkt. Denna gång är inget undantag, t om senaste ELLE och Sköna Hem får ligga olästa.

måndag, februari 15, 2010

nude & silver



Just nu är längtan till våren stor, hade jag varit helt rörlig och inte haft gips hade vi troligen tagit en weekendresa söderut just nu. Istället så roar vi oss med att drömma oss bort till sommaren, lätta kläder och barfota fötter. Här är några personliga favoriter som jag kommer vilja ha i sommar. Just nu har dessutom La Redoute 25% rabatt på valfri vara + hotellövernattning för 2pers om du handlar för över 700kr. Rabattkoden är 01610.

grå skinnjacka La Redoute 1999 kr

silvergrå ballerina i skin La Redoute 399kr
grå paljettkofta La Redoute 699kr
nude skinnväska, Asos 569 kr
foto: jane, asos & la redoute

Jon, Kate och åtta barn

Efter att varit hemma sjukskriven i 2 månader för min fotledsfraktur, skulle jag just nu kunna doktorera i "daytime tv". Många av programmen på tv dagtid är crap, men det finns faktiskt några pärlor.


Jag har fastnat för Jon, Kate plus 8. Programmet handlar om Jon och Kate från Pennsylvania, USA och deras 8 barn, ett tvillingpar + sexlingarna. I dokumentären som nu har filmats så länge att de minsta barnen har hunnit börja förskolan, får man följa med in i familjens liv. Resa med på semestern, läkarbesöken, renoveringarna & hus sökandet samt andra vardagar som i denna unika familj är allt annat är "vardag".

Kate är den mest välorganiserade Mamman i världen, det är jag nästan helt säker på, och ungarna är hur söta som helst. Programmet går i princip varje dag på kanal4, eller
Discovery travel & living som har filmat paret och alla barnen sedan sexlingarna i princip var nyfödda.




Såg att paret Heidi och Spencer Pratt även kallade Speidi (från Mtv´s -The Hills) hade klätt ut sig som Jon & Kate till Halloween 2009. Faktiskt lite humor, hahaha. Gillar Heidis tisha "team Kate".

Efter lite letande hittad jag faktiskt t-shirten, finns till salu här. Ibland måste man bara gilla det galna landet USA, dom är ju för sköna. Har du sett denna serie förresten, "nyfiken"?
foto: jane, discovery, chic,
info: alltombarn

söndag, februari 14, 2010

14 februari 2010



Idag söndag är det alla hjärtans dag och vi ska fira lite själv på förmiddagen, jag tänkte bjuda min man på en stor lyxig frukost. Eftersom vi bara äter frukost tillsammans på helgerna är det extra viktigt för mig att vi tar ordentligt med tid på oss, hinner prata, kanske läsa tidningen och framför dukar upp en fin frukost meny. Gärna med flera goda pålägg, kokt ägg eller äggröra, stora koppar med te, färskt bröd och riktigt gott smör, eller min personliga favorit bregott.






Just idag ska jag dessutom göra amerikanska pannkakor med blåbär, som tillbehör väljer jag en riktigt god vaniljhonung som jag hittat nyligen. Senare i eftermiddag ska vi hem till svärmor på stor middag tillsammans med Johans bror med familj som kommer upp från Köpenhamn. Ska bli "dejligt" att få träffa deras lilla familj och framför allt längtar till efter vårt fadderbarn William.

Här är receptet som liknar det jag använder mig av ovan, tillsätt färska blåbär till receptet och pannkakorna blir perfekta. Men självklart går det också bra med frysta blåbär, tina dessa på en tallrik täckt med hushållspapper så får du bort lite av blåbärssaften. Njut.
Ha en lovely dag nu! Kram

foto: jane, bbcgoodfood & a sentimental journey

lördag, februari 13, 2010

L. ♥. V. E


foton: flickr

fredag, februari 12, 2010

moulin rouge

Vad passar bättre så här någon dag innan st.Valentine´s än en romantisk film? Ikväll på tv8 kommer den amerikanska filmen Moulin Rouge från 2001, av Baz Luhrmann. Med Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent, och Kylie Minogue m fl. Detta är en fantastisk kärlekssaga där man många gånger tänker " kärleken övervinner allt" utan att handlingen blir banal eller tråkigt för den sakens skull.





Moulin Rouge utspelar sig i Montmartre, Paris år 1899 och är en romantisk musikal med musik av Nirvana, Marilyn Monroe, U2, Madonna, Elton John, Sting och många fler av vår tids stora. Extra stort plus för den totala närvaron och kemin mellan Kidman och McGregor, som dessutom har bra sångröster.

Se den och jag lovar - gillar du bombastiska miljöer, fantasifull scenografi, underbara kostymer, glitter, sång & dans allt med en romantiska och humoristisk touch, kommer du älska denna film. Kanal8 kl. 20.00-22.25.
foto:imdb

red smoldering tempress gown



Hos Etsy hittar jag butiken Deconstructress som syr upp den magiska röda klänningen från filmen Moulin Rouge. Nicole Kidman (Satine i filmen) kallas för Red Smoldering temptress (glödande röda fresterskan) när hon har denna klänning.

Bakom designen står regissören Baz Lurhmans fru,
Catherin Martin tillsammans med Angus Strathie, hon vann en Oskar för all kostymdesign i filmen. Hos Etsy finns också Vintage Filigree´s som har gjort ett halsband inspirerat från filmen.
foto:jane, imdb, desconstructress & vintage filigree

halv 8 hos mig

Gillade temat för veckans omgång av halv 8 hos mig, där fyra föräldrar till kända barn bjöd varandra på middag. Kändisbarnen var Salem al Fakir, Hannah & Magdalena Graaf, Josephine Bornebusch och Sofia Wistam. Missade du veckans program kan du hitta alla avsnitt, recept samt mer information här på kanal4.





Programmen var sådär roliga, och maten var vi hemma hos oss, inte särskilt imponerade av. Den enda menyn jag vart sugen på att laga var Cian Bornebuschs meny (du hittar den här, under v. 6. 10/2 2010) med asiatiska smaker;

till förrätt - små vårrullar med glasnuddelsallad
huvudrätt - sushi
efterrätt - 3 smaker i fromage
Gott!
foto: jane & tv4

ny kokbok - asiatiska nudlar och smårätter

Efter en två månader lång inspirationsresa i Asien har Monica, en av systrarna Eisenman - nu skrivit en inspirerande kokbok med ett fyrtiotal asiatiska rätter. I kokboken finns stora variationer i rätterna, du hittar wokar, sallader, smårätter och soppor med mycket fokus på nudlar. Som alltid är boken ett riktigt ögongodis, med lockande mat och otroligt fina miljöbilder.



Här kan du bläddra i boken och är du nyfiken på att se fler bilder så finns de här. Kokbokens utgivningsdatum är omkring den 23/3 2010, pris ca. 169kr. Hemma hos oss gillar det asiatiska koket och därför lägger jag denna till min önskelista, gillar systrarna, deras goda recept och alla deras vackra kokböcker.

foto: jane & lundlund

torsdag, februari 11, 2010

Peter, Bjorn & John - young folks


Just nu gillar jag Peter, Björn & Johns låt Young Folks, extra plus för den fina "cartoon" videon.

lisa bengtsson hos bemz

Här kommer ett till intressant samarbete, det är den duktiga designen Lisa Bengtsson som har formgivit nya mönster, Baronessa & Sir Harald som f om nu finns som överdrag hos den braiga butiken Bemz.




Denna unga designer har varit väldigt produktiv och designat allt från porslin, tapeter till textil. Ni som har läst min blogg en stund vet att jag definitivt lutar mer åt en ljusare färgskala och är rätt försiktig med mönster hemma hos oss.

Men mycket att det Lisa gör är så fint, så jag skulle kunna tänka om och låta hennes något av hennes mönster flytta hem till oss, gillar te x utseendet på fåtöljen med tyget Mademoiselle som jag såg på Formex 2008, från
Mario.
Läs om de övriga designers, bl a finns Stig Lindberg mönster som Bemz överdrag. Fint.

Jag om min man funderar fortfarande på vilket överdrag vi ska handla hem till mina två Nikkala soffor från Bemz, vet inte om jag ska "våga" och handla en annan färg än vitt?!
foto: jane, bemz, trendenser

onsdag, februari 10, 2010

Helena Christensen för Habitat




Läste idag att Helena Christensen har gått vidare med sitt samarbete med Habitat i projektet "this is my habitat" där hon tillsammans med andra kända personen ( bl a vår egna Björn Borg) designat ett flertal produkter i Habitats sortiment. Sedan tidigare har Helena designat lampan "flower" som är min personliga favorit.
foto: jane & habitat

barnsligt på IKEA



Just nu under vecka 6, pågår "Barnsliga veckan" ute på IKEA, passa på att besöka varuhuset och prova på livräddning, provsmaka den nya barnmenyn och bli överraskad av andra barnsliga upptåg. Vart lite förtjust i lampan "skojig" för 149kr.
fotot: jane & IKEA

Stockholm Furniture Faire 2010

Just nu pågår Stockholm Furniture Faire ute på min tidigare arbetsplats Stockholmsmässan, mellan den 9-12 februari är detta endast en branschmässan, men på lördag den 13e februari är det allmänhetens tur, pris 130kr.





Läste på sthlms mässans hemsia, att Sir Paul Smith utsetts till "Guest of Honour 2010".
Kul, jag gillar det mesta denna farbror hittar på, mannen Sir Paul Smith är först och främst kanske känd som modedesigner. Men han är även framgångsrik inom formgivning av möbler, möbeltyger och en serie mattor för "The Rug Company". Du hittar mycket mer fint att se på mässan i Lounge by Paul Smith
.





En annan känd och mångsidigt man som varit med ett tag, och nu startar formgivning av möbler är vår egna Per Holknekt. Som grundare till Odd Molly och Svea har han verkat inom konfektionsbranschen i ca 25 år, inom musik och reklam, har Per designat en rad produkter som har blivit prisbelönta.

Under hösten 2009 valde varumärket Odd Molly att satsa på en textilkollektion i samarbete med varumärkets egna ansikte Helena Christensen. Och nu har turen kommit för Per Holknekt att få prova på att vara gästdesigner för
EM- Europa Möblers nya satsning; Ateljén - ett varumärke som ska designa till den lite mer kräsne konsumenten som kanske inte riktigt vill ha ett kataloghem i normala fall. Vad kan då kännas mer speciellt än när en utvald kreatör som Per Holknekt designar dina möbler?



Så här berättar Magnus Ohlsson, vd för EM i pressmeddelandet:
"– Vi har två
kriterier för våra designer. Dels ska designern vara etablerad och skapat sig en plattform inom sitt område, men vi vill samtidigt inte arbeta med någon som designat möbler innan. Skälet till detta är att vi inom Ateljén söker ett eget uttryck som inte är format efter de förväntningar vi normalt har på möbler och inredning".

Augusti
2010 startar försäljningen av Per Holknekts möbler hos EM. Följa arbetet under via dagboken hos Ateljén, och
här kan du se Em´s 2009 gästkollektion signerad Oscar Magnusson.
foto: mentoronline, stockholmsmässan,

tisdag, februari 09, 2010

twilight & new moon

För två helger sedan såg jag äntligen filmen Twilight och New Moon, har länge undrat över framgångarna (läs; ibland hysterin) för dessa två filmer utan att riktigt förstå vad det hela handlar om. Efter att ha sett båda filmerna kan jag ärligt säga att de faktiskt är mycket bättre än vad jag förväntade mig.



Känns som att detta är det klassiska dramat, flicka möte pojke -de blir kära, pojken är speciell, flickan får problem, pojken får problem -drama uppstår.

JAG har inga problem med att det handlar om vampyrer och att lite magiska händelser förekommer titt-som-tätt. Gillar denna genre av film, sen är det kanske också så att den galna uppmärksamheten beror på den förälskade fanskaran som avgudar Robert Pattinsson
, ja så tror jag. Filmen är bra men inte världsomvändande, men då har jag förstås inte läst böckerna som enligt många är, som oftast - mycket bättre än filmen.



foto: jane & imbd

kabel projektet

Jag har alltid gillat bra design men för mig är funktionen samtidigt väldigt viktigt, såg detta fina pyssel hos bloggerskan ungtblod och förälskade mig i hur hon hade smyckat en ful elsladd med fina träkulor. Enda kruxet är väl kanske att man då måste byta ut själva stickkontakten, för hur annars får man på alla kulor (hahaa)? Men det kan det ju vara värt när resultatet är så fint.





Jag funderar på att köpa contaktboxen, som är en emaljerad plåtbox med specialtillverkad grenkontakt med 6st uttag därifrån man kan koppa in sina laddare. Själv tänkte jag köpa denna för att lösa ett kabelproblem som vi har min mans kontor uppe på vinden. Där finns det så mycket som kräver el och idag finns inte bara 1 utan kanske 3st grenkontakter, som ibland blir synliga. Tanken är att jag ska trolla bort dessa och ersätta med 3st fina boxar som t om kan få stå framme.

Slutligen vill jag ha med en bild på lampan IKEA PS Svarva, gillar båda varianterna golv-och bordslampan, de skulle gärna få flytta hem till mig på vinden.
Ha en fin tisdag, kram.

foto: jane, bluebox, ikea & ungtblod

måndag, februari 08, 2010

drömmen om italien

3e mars har det nya programmet "drömmen om Italien" premiär i tv4, serien kommer att handla om det som så många drömmer om - att lämna sin vardag och få chansen att driva något eget i ett nytt land. I det första avsnittet är det fem par, som med olika färdmedel tar sig från Sverige till Italien och byn Lapedona.



Där möts det av programledaren Filippa Lagerbäck som kommer att hjälpa de tävlande paren att starta och driva ett bed & breakfast. Personligen är jag väldigt nyfiken på detta program, har sett liknande Engelska dokumentärer där par säljer sina hem och flyttar till ett nytt land för att försöka leva ut sina drömmar. Ska bli jättekul att se denna programserie denna gång med svenska deltagare. Se "drömmen om Italien, tv4 onsdag 3e mars kl. 20:00.

foto: tv4

pysseltips- alla hjärtans dag




Det finns mycket pyssel man kan göra för speciella dagar, utan att det kostar mycket eller är särskilt svårt. Köp röda och rosa tulpaner eller rosor och sätt i samma vas. Rosa & rött är otroligt snyggt ihop. Baka muffins och dekorera med frosting och strö över hjärtformad tårtdekoration, finns att köpa i välsorterade matbutiker. På sajten dagens muffins hittar du många otroligt goda muffins recept.



Recept hämtade hos husguden, Martha Stewart, besök hemsidan och hitta mer fint.
juvelformat godis
juvelpryd ask
chokladhjärtan, smält choklad ringla på bakpapper - låt stelna - klart
hjärtformad glass med kaka-pil
låt barnen pyssla och göra små händer med söta meddelanden
hjärtformad tvål gör egen, eller köp färdig
bordsdekorations med hjärtformer
hjärtformade hållare för barnens klubbor

presenttips - alla hjärtans dag

Om du saknar inspiration och snabbt behöver köpa en gåva till din älskling inför nästa söndag. Kan jag rekommendera boken "min älskling". Med hjälp av denna lilla bok skapar man sedan en personlig kärleksförklaring. Tanken är att man fyller boken med fotografier, små texter och pryder sin bok. Du gör enkelt boken mer personlig genom ramar, bårder med det scrapbookingmaterialet som medföljer.





Eller så handlar man eget fint papper och klistermärken. Hos Panduro Hobby finns mycket fint som inte är för dyrt. Sidor som känns onödiga river man bara ut ur boken utan att det påverkar övrigt material.

Jag köpte boken "kära Mamma" ur samma serie och gav min mor i morsdagspresent 2009, fyllde den med små texter, minnen och fotografier. Handlade även massa fint papper och annat scarpbookningmaterial som jag utsmyckade boken med. Resultatet blev jättebra och min Mamma var otroligt glad över boken. Här hittar du fler fylla-i-böcker ur samma serie.

söndag, februari 07, 2010

dukning till alla ♥ dag



Denna dukning gjorde jag med tanke på våra gäster igår från Prag, de är ju nyförälskade och nästa vecka är det alla hjärtans dag. Så det blev en lite röd lovebird som sitter i ett litet näste, omringad av torkade tranbär på ett band. Längst med bordet har jag torkade lavendel. Blandade Mateus porslin plommon och rosa, samt en antik tallrik inköpt på secondhand. Passade fint att servera vatten ur en gammal mjölkflaska, denna från Polen.