torsdag, april 29, 2010

{ valborg 2010 }

Önskar er alla en trevlig helg och Valborgsmässoafton!

Har man inte lusta att besöka en majeld, kan man ju istället satsa på att tända massa fina ljus inomhus, och bara njuta av kvällen hemma. Detta år kommer vi fira valborg ensamma med svärfar ute i fina huset på kungsbrygga, drottningholm och minnas makens farmor som somnade in förra helgen.

Kramar alla era nära-och-kära lite extra denna helg, bara för att...
♥ j




vackraste vår vintage


Mer från etsy idag, just nu skulle jag lätt kunna spendera en hel dag med att bläddra på etsys alla vintage plagg. Dessa två fina finns just nu hos säljaren Leas vintage, mer snyggt som jag gillar finns bl a hos dessa två etsy säljare Prance And Swagger & Vintage Frocks of Fancy.
fotot: jane & leas vintage

onsdag, april 28, 2010

pysselbutik



Idag hittade jag denna söta shop "lilla lottas" på etsy så klart, här kan man handla fina band som kan användas till att pryda ditt hem eller pyssel. Lotta har också en fin blogg. Själv är jag en periodare, som just nu planerar inför många nya roliga pyssel här hemma.
foto: jane & lilla lotta

lata dagar




Denna outfitt för lata dagar vore fin, just nu jag kan bara inte få nog av sköna, mjuka mysbyxor, huvtröjor, och fina t-shirts. Jag längtar efter fler soliga dagarna, så jag kan sitta på min nya favoritstället hemma. Har hittat en liten plats på baksidan som ofta är i lä. Där vill jag sola (även med kläderna på går fint) med en stor kopp kaffe-med-mjölk och en trave tidningar.

De rosa metalliska Nikisarna står högst uppe på min önskelista, tillsammans med ett par nya converse denna vecka.

1. solglasögon från h&m, 79kr. 2.
cerisa, Adidas Supergirl, wtc-jacka 699kr. 3. vit Addidas t-shirt 349kr ellos. 4. lila Haremsbyxor 249kr h&m. 5.Rosa metalic Nike skor, 1029kr från la redoute. 6 nya Eternity "summer" från Calvin Klein med en ljuvligt doft av sommar, sand och hav, vattenblommor som rosa pion, fresia, mysk och liljekonvalj. 675kr från eleven. 7. Elizabeth Arden Eight Hour Creme, 220kr, också från eleven.

foto: jane, eleven, ellos, la redoute, h&m

tisdag, april 27, 2010

trenchcoat tider




Snart har våren kommit för att stanna, det är fint och lagom varmt för att byta till en fin vårlig trenchcoat. Överst beige, ljusblå och marin trench, alla tre från asos. Nedan en beige otrolig häftiga kappa från twist & tango finns hos
ellos (som idag skickade hem 50% rabattinfo till min brevlåda), tillsammans med en till snyggt asymmetrisk kappa från asos dessa två får gärna flytta in hemma i min garderob.

foto:jane, asos & ellos

ballerinor sommaren 2010




Förutom en fin trenchcoat kan man snart byta till lätta ballerinor, jag längtar tills jag kan variera mig mellan mina converse och ballerina. Åh hoppas det blir värmare snart, snart.


cerisa ballerina, från nilsons shoes, 550kr
mörk silver, nilsons shoes 599kr
zebra randigt med röd kant, 550kr
gröna 499kr
ljusrosa med små nitar, 599kr
svarta med lite rosett, 599kr
gula, apepazza tormalina, brandos, 1399kr
silver, med stora metallnitar, 1699kr

måndag, april 26, 2010

1a besöket på r.o.o.m

Igår söndag började vi denna soliga dag med att äta brunch med våra bästa vänner på Park hotell på Karlavägen, i sthlm. Det kändes otroligt lyxigt att få avnjuta hotellets välfyllda buffébord. Måste ge ett extra plus för deras goda latte & cappuccino som görs på färskmalt espressokaffe. Mums.





Därefter besökte vi nyöppnade R.O.O.M i PUB-varuhuset, det var kul och vi såg mycket fint. Men jag är ändå lite besviken. R.O.O.M har ett helt våningsplan och trots denna stora öppna och luftiga ytan, har de tyvärr inte riktigt fått ihop butiken. Vi kände nog att intrycket i stort blev lite rörligt, snyggt stylat men mja.




I ett hörn fanns denna inspirationshörna med lite med edgiga, punkiga inredning.





Jag gillar lamporna Wooster (& Jeeves) som finns i silver eller guldfärgad mitten, utformad som plommonstop. Tycker att dessa verkligen ger en känsla av det Brittiska kulturarv, klasskillnader, imperialismen, te med scones & sylt, gurksandwichs och historiska svunna tider.






Det vita hörnet av R.O.O.M var wounderschön, gillade speciellt att de hade målat en matta i trompe l'œil-still (franska för bedra ögat) på golvet. Jane likes alot, har ju skrivt om denna konstart tidigare.




Tills slut min stora favorit på R.O.O.M det blå hörnet, detta vardagsrum var så fint att det hade kunnat få flytta hem till mig -direkt. Åhh..vägen med "toile de jouy tapeten", fåtöljerna, konstverken, den blå soffan och inte minst väggen med alla fina mateus tallrikar. Mums så fint.




foto: jane

söndag, april 25, 2010

familjen Bernadotte




På torsdagar kl. 20.00 i tv4 kan man nu följa den helt nya dokumentärserie "familjen Bernadotte" som handlar om våra kungligheter.
I 6 delar får nu tv-tittarna för första gången på nära håll följa familjen. Under två års tid har dokumentärfilmaren Gregor Nowinski följt familjen Bernadtotte i både vardag och fest, i arbetet och på fritiden.





Det är mycket fokus på kungahuset i Sverige just nu inför Viktorias bröllop, men med den senaste nyheten om att Madeleine och Jonas väljer att avbryta sin förlovning har nu något unikt hänt. Jag kan nämligen inte minnas att vi har varit i närheten av en skandal tidigare i Sverige. Förresten vet jag inte om man kommer att se det som en skandal eller bara tråkiga omständigheter.

Tycker otroligt synd om
Madeleine, fy så hemskt att få "dela" denna negativa livserfarenhet med inte bara hela svenska folket utan alla som följer den svenska kungafamiljen i världen.

Bilden ovan är från Arlanda när vi flög till Danmark den 26/3 2010.

foto:Clas-Göran Carlsson & jane

lördag, april 24, 2010

min påskdukning


Gick igen mina bilder från senaste veckorna och hittade min fina påskdukning. Ja jag vet det är ett tag sedan påsken var men vill ändå visa min dukning. Här ser ni det lilla som finns av min kollektion av engelsk matporslin. Jag har ju tidigare skrivit att jag "samlar" sakta ihop till en hel middagsservice. Som ni ser väljer jag att fritt blanda storlek, mönster och färg på tallrikarna på min dukning.

Jag hade varit "duktig" och letat fram instruktioner på Icas hemsida hur man viker en påskhare. Men faktum är när allt kom omkring glömde jag helt bort att vika några harar, jag la istället fram de färgglad pappersservetterna från Åhléns. Bekvämt javisst, men minst lika fint enligt mig, ibland får man göra livet lite lättare för sig. Haha, eller hur?

fredag, april 23, 2010

mina converse




Just nu småhaltar jag omkring in mina vita (nåja lite dammiga) converse, just detta par är väldigt speciella för mig. Köpte dom inför vår resa till Sydafrika vintern 2006 och där användes de flitigt på alla "game drives". Efter det har de bara fått sova i garderoben fram tills förra sommaren 2009 då de fick vara ute ett par gånger. Men i år 2010 kommer de att bli mina bästa vänner eftersom jag fortfarande håller på att läka min ömma fot (sedan fotledsfrakturen & avsliten hälsena dec 2009).




Fast jag är bra sugen på att handla fler par just nu, ett par converse med texten "I
♥..." är redan beställda och på väg hem till mig. Men jag skulle kunna tänka mig även ett par blek rosa & ljus gråa converse, kostar ca. 649kr här hemma. Men beställ istället ett par från t ex Storbrittanien från butiken schuh och du kan få dom från 450kr.

foto: Jane, ovan;nicole richie, hillary duff i converse, convers från junkyard

bröllop med allstars



Nu råder det "bröllopstider" och idag har jag roat mig med att titta på brudpar som har valt converse till sina bröllopsskor. Gillar alla fina annorlunda bilder, även om detta inte skulle ha fungerat för mig personligt blir jag så glad av deras roliga val.

Om du är gift, vad hade du för skor förresten när du gifte dig?





foto: jane, rocknrollbride.com/2009/07/candy-coloured-cuteness, danielstarkphotography.com, kateheadley.typepad.com, blog.carriedavenport.com, bellaweddings-events, oncewed.com &
joshuagene

torsdag, april 22, 2010

18 april 2010




Ush nu snöar det igen idag på morgonen, så jag tänker tillbaka på hur det var i helgen då vi hade otroligt fint väder, så vi passade på att sopa ut garaget, uppfarten och terrassen igen. Min man krattade även gräsmattan för att hjälpa gräset lite på traven. Just nu ser man att det är nytt gräs på väg, men gräsmattan är mer beige än grön för tillfället. Sedan vi flyttade till huset har jag blivit så otålig när det gäller trädgården, jag vill helst att allt ska bli fint på en gång. Jag vill ha grönt gräs, små gröna blad på alla buskar och vårt fina träd.





Vi har funderat på lite olika lösningar för vår gräsmatta, och bestämt oss för att testa att ett kantjärn på gräsmattan på baksidan. Detta så den inte "kryper över" in till min blomsterrabatt. Funderar också på att böja till ett kantjärn till två runda cirklar som vi slår ner i gräsmattan, den ena runt vårt träd den andra cirkeln ska bli en lite minirabatt.

Såg denna fina lösning för första gången på "äntligen hemma" där Bosse fixade en gräsmatta med kantjärn, läs mer här på Slottsträdgårdens hemsida.

foto: jane& laura ashley, tradgardsliv

onsdag, april 21, 2010

cherry blossom



Finns det något vackrare än en trädgård eller allé fylld med blommande körsbärsträd? I helgen har du möjlighet att ta med familjen och njuta av dessa rosa skönheter. Denna lördag den 24 april kl. 13-16.30 firas körsbärsblommans dag i Kungsträdgården, Stockholm. Arrangörer detta år är, Kungsträdgården Park & Evenemang AB i samarbete med Östasiatiska Muséet och Japanska föreningen. Dagens tema är förstås körsbärsblomman, "sakura" se hela dagprogrammet här.

Förutom dagseventen kommer det självklart även finns möjligheten att handla japanska produkter, alla med anknytning till körsbärsblommorna. I japan handlar man alltid traditionellt bröd smaksatt med blommorna dagen till ära. Läs här hur man firar
National Cherry Blossom Festival i Washington .dc.

På lördag är vi bortbjudna på middag och sparar därför söndagen till att hänga med bästa vännerna Jocke & Anna, vi ska nog försöka ta en brunch i närheten av Kungsträdgården (jag måste bara hinna se körsbärsträden blomma detta år - missade hela härligheten förra våren) och sedan hinna med en bio.

foto: wunderground, of helicopters and silver strings,guardian

bokstavs tvål



Ett återkommande inredningsdetalj som jag ofta tittar på är bokstäver i många olika storlekar och material. Nu har jag hittat fina bokstavstvålar med doft av vit mysk med vallmofrön, hur delicious låter inte det? Dessa från företaget
thira, som säljer bokstäverna a-z, pris 99kr/st.


Funderar på om man inte kan göra billigare själv, som ett roligt pyssel. Tvålmassa, doftdroppar samt bokstavsformar finns ju billig på Panduro Hobby. Hm.
foto: jane & thira

tisdag, april 20, 2010

fint bling bling




Idag har jag klicka mig omkring och jag vart väldigt förtjust i smycken från My little drama av begåvade tjejerna Eva Schildt & Maja Sten. Här "my little drama tears" och my little drama pierrot"
finns att handla från bl a deras hemsida.

Ringen "the globe ring" i 18 karats guld eller sterling silver med en turkos är så snygg. Tänkt dig den på en solbrun hand.

Otroligt snygg
också är armbandet "world childhood bracelet" av designern Sophine Gyllenhammar Mattsson med märket sophie by sophie som är en exklusiv version av childhoodarmbandet. Sophies armband finns i silver eller guld dobule med bollar av halvädelstenar i flera olika färger som presenterar FN:s barnkonvention. Läs samtliga artiklar på barnombudsmannens hemsida.
foto: jane & huset-stop

till minne av Jade



På onsdag startar den Brittiska dokumentärserien om dokusåpastjärnan Jade Goody som vart känd efter att ha medverkat i Brittiska "big brother" 2002, samt "the celebrity big brother", 2007. Kort därefter förändrades Jades liv dramatiskt när hon fick besked att hon drabbats av livmodercancer och bara har ett månader kvar att leva. I serien får man följa Jade kamp mot sjukdomen och livet efter beskedet,
sändningsstart i tv4+, onsdag 21 april 2010 kl. 20:00.

Personligen tror jag att denna typ av dokumentärer är bra för mig, de fungerar som en läxa eller påminnelse att jag ska vara tacksam och lycklig över det jag har och tänka mer positivt.
foto: daily one

måndag, april 19, 2010

mumin fyller 65 år

Muggen "Night Sailing" är en specialutgåva designad inför 65års firande av releasen av muminboken "Småtrollen och den stora översvämningen" som publicerades för första gången 1945.





moomin65.com pågår redan nu en stor rittävling för fullt, där barn ska rita bilder som handlar om havet. Varuhuset NK i Stockholm öppnade en Muminutställning den 29 januari 2010 och på Finska institutet i Paris finns just nu en utställning av Tove Janssons måleri. I Bryssel öppnade en utställning den 2 mars 2010, där man visar Tove Jansson som serietecknare. Läs mer om 65 års firande i denna DN-artikel.
Besök också mumintrollens hemsida.

made in finland





Någon gång när jag blir stor ska jag börja samla på alla fina porslins figurerna ur Arabias muminserien, finns b la att fynda på Tradera. Muminmuggarna finns med många olika dekor och i flera pastelliga färger.







Lite osäker på hur många färger som den fina Maribowlen finns i, men tror att jag räknade till att det är fler än 26 olika nyanser på Iittalas hemsida.







Jag har nyligen upptäckt Ivana Helsinki snygga mönster och fina design, med mottot "homemade in Finland". Här är hennes väska Matroshka och sminkbag bambi. Marimekko kan fortfarande sin sak, här är den nya designern Maija Louekaris elefankudde, karkuteillä pillow, i ljus blått.

fotot: alla ovan nämda & jane

söndag, april 18, 2010

fint från avoca anthology



Nu har butiken
bohemia fått in påfyllning av nya plagg från fina märket Avoca Anthology, fina fina.

lördag, april 17, 2010

indiska tunikor del 2

Förra helgen var jag på Indiska efter att ha titta på butikens hemsida i flera veckor, såg jag fler fina blusar och tunikor som jag vart nyfiken på. Flera av dom fick följa med hem från butiken i Vällingby. Två av de jag mest ville ha, blusen Ammel och tunikan Tanya var slutsålda, så jag ringde runt hela stan och till min stora lycka kunde min man "hämta" hem dom till mig i veckan.



Blusen Ammel (den blåa) är redan min favorit fast jag bara haft den på mig en halv dag, passar lika bra till jeans som till leggings, rekommenderar den varmt.
Men skynda den börjar ta slut i alla storlekar.

Blev dessutom glad när jag läste att båda min plagg ingick i det sociala välgörenhets projektet "peace trust" i Indien. Företaget Indiska ger både kunskapsmässigt och ekonomiskt stöd som b la går till skolor, kvinnogrupper samt studenthem för flickor.
foto: jane

Lovisa Burfitt för H&M




Läste idag att min favorit designer Lovisa Burfitt formger en bomullskasse för H&M. Väskan i 100% bomull finns i butik f om juni 2010 och säljs till förmån för Unicefs projekt "all for children" som har till uppgift att förbättra situationen för barn i bomullsproducerande regioner i södra Indien.
Läs mer om de olika välgörenhets projekten som H&M har i samarbete med Unicef.

Som stor fan av Lovisa Burfitt hoppas jag nu att designen snart ska få göra en hel kollektion för modekedjan H&M.
Men innan passa på och köp bomullskassen och gör en god gärning samtidigt "det är inte tanken som räknas".

foto: jane & hm

fredag, april 16, 2010

migrän & kinaresan



Den här helgen har jag ff i alla fall idag fredag och halva lördagen då min man är i Finland och jag är ensam hemma. Tyvärr kom ett bakslag idag, jag fick så kraftig migrän i morse att jag var tvungen att åka hem med taxi från jobbet. Jag har sovit hela dagen, nyligen vaknat och tagit mer starka migränmedicin och kan nu bara hoppas att huvudvärken och illamåendet går över.



Annars går min tanke till min svärmor som egentligen skulle flyga till Kina idag, men tyvärr blev resan inställd idag p ga naturkatastrofen på Island. Svärmor är en tuff kvinna, istället för att sitta hemma och vara ledsen bokade hon och bästa väninnan en helgkryssning till Tallin. Just nu sitter de säkert på båten och tar sig ett glas vin och njuter av helgen. Härligt.
foto:kinatravel

maränger



Jag har länge varit sugen på att prova göra maränger, igår tog jag mod till mig och provade. Varje fredag har vi nämligen "fredagsfika" på jobbet, där alla anställda turas om att baka eller handla fika. I dag är det min tur att bjuda på fika och en stor tallrik fylld med rosa maränger doppade i choklad hade varit kul.

Men tyvärr misslyckades jag med mina maränger, de vart bara som små sega plättar, inga höga fina frasiga, toppiga maränger. Suck. Istället svängde jag ihop en tigerkladdkaka gjord på 70% choklad och philadelphiaost, som jag bjuder på. Mums.
Men jag har hört via flera som har provat och lyckats att detta recept av Leila ska vara bra.



foto: sfophoto, My McCormick, och bbcgoodfood

tisdag, april 13, 2010

med en nypa salt



Nu har Falksalt kommit ut med en ny flingsalt-smak -"wild garlic" i ny grå snygg förpackning. Denna nya smak som passar bra till sommarens grillade skaldjur och sallader, skulle nog också fungera fint till en soppa och ett gott nybakat bröd. Läs mer och hitta goda salta recept, här på Falksalts hemsida.

Imorgon bitti ska jag prova att göra en frukostmacka med wasa knäckebröd havre, keso, skivade plommontomater och lite wild garlic flingsalt. Låter mums va?

sorgsen



Idag har jag en "dra täcket över huvudet dag", jag mår dåligt och är ledsen. Ska försöka få tid att göra ett inlägg till kvällen, tills dess ha en fin dag.

måndag, april 12, 2010

Lars Winnerbäck - jag får liksom ingen ordning



Det är måndag och jag spelar "vår" (min & makens) absoluta favoritlåt just nu, lyssna och njut detta är Lars Winnerbäck kanske bästa.

söndag, april 11, 2010

a vintage storie



Idag var jag i Vällingby Centrum och tittade på alla vårnyheter i butik. Var speciellt nyfiken på KappAhls nya vårsatsning av kollektionen "vintage stories". Som förra gången (hösten 2009) har även denna gång gamla filmer och fotografier varit inspirationen för 2010 vår kollektion. Skynda till butik och handla de plaggen du gillar, medan de ännu finns kvar.



Vuxenskor, Mellow Yello La Redoute
Barnstrumpor, från H&M
Söta barnsmycken från Tussilagosmycken
Övriga plagg från KappAhl "vintage stories"
foto: alla ovan nämda & jane

det är så här vi rullar



Sedan vi köpte vårt hus har vi funderat på om vi ska handla varsin cykel, som man kan ta när man ska handla något litet eller behöver göra ett ärende. Tycker att Monarks cykel Karin med 2010års lack i rött&blått med flugsvamps-prickig sadel är jättefin.

Men skulle jag handla en cykel själv skulle det nog bli en Skeppshult som finns i flera pastelliga lack och som dessutom klarar sin bra i alla cykeltester. Dessvärre kan man inte säga detsamma om Kronans cyklar som flera år på rad nu fått många allvarliga anmärkningar. Den kanske läskigaste anmärkningen som återkommer ofta är att cykelrammen går av under testerna. Synd för de är fina också.

1) 2010 års Monark Dammodellen Karin röd
2)
Skeppshult, Dammodellen Nova vit

3)
Kronan Unisexmodellen cremé

foto: alla ovan nämda

lördag, april 10, 2010

indiska tunikor



Tunikor är mitt absoluta favoritplagg sommartid, idag hittade jag två fina hos Indiska. I morgon ska jag åka förbi en Indiska och nu hoppas jag bara att dessa två finns kvar i butik. Finns det kvar kanske de blir min nya sommarvänner.

foto: indiska & jane

bookbinders & pocketogram



Igår blev denna här fina duvblå kalendern min, det var älsklingen som hade handlat den på Bookbinders Design. Gillar deras utbud och härliga färger. Kalendern går att anpassa med plastfickor och extra kalenderblad, med andra ord kan du skräddarsy din kalender efter egna behov. Dessutom kan man veckla ut och ställa min kalender i upprätt läge på skrivbordet. Så fin.



Den fina kalendern var inte den enda överraskningen, när jag kom hem hittade jag en till min brevlådan - ett pocketogram. Avsändaren hade valt den perfekta boken -Guccikrigen av Jenny Gucci.

Pocketogram ellerr filmogram är en presenttjänst där du kan väljer bok eller film, alt låta mottagaren välja sin present. Personligen tycker jag att detta är ett genialt sätt att ge bort en lite presenter och hälsning till släkt och vänner som man kanske inte har möjlighet att träffa.

foto: jane

fredag, april 09, 2010

daisy lowe + odd molly = sant

Läste idag att Daisy Lowe blir Odd Mollys nya modell satsning, vem är då Daisy?

Född: den 27 januari 89, London, England
Känd: Arbetar som modell, föräldrar Pear Lowe och Gayin Rossdale (idag gift med Gwen Stefani som var rätt som olycklig över att dna-testerna visade att Gayin var Daisys far efter ett one night stand). Daisy ersatte Kate Moss som Agent Provocateurs nya ansikte.






Personligt blir jag väldigt nyfiken på vilken inriktning nu Odd Molly ska satsa på, Daisys stil är ju rätt annorlunda än Helena Christensen. Gillar verkligen Daisy, hon är supervacker men passar hon som ansikte för ett "folkloristiska modemärke" ? Ja framtiden får utvisa det hela.

Men som jag förstår av reaktionerna så är det många Odd Mollys fans som inte gillar denna nya smala heroin chica stilen (lite väl hårddraget i min mening, men ja). Många är lite oroliga att Daisy nya stil ska förstöra den tidigare lite finare, lugnare och enligt vissa lite väl (på sista tiden) tantiga stilen.
Personligen tror jag att Odd Molly söker efter ny publik för att stärka upp varumärket bland yngre shopperskor. Eller?


foto:jane & fashionista

onsdag, april 07, 2010

sneak peak



Är ni lika nyfikna som jag på nya satc 2 filmen? Kommer Carrie´s och Mr. Big kärlek att blomstra, kommer tjejernas att åka på en ny lyxresa? Själv frossar jag i lite nya fina bilder från filmen, njut om du vill av fler bilder här, enjoy.

"Sex and the city 2" har premiär i Sverige den 28 maj.

foto: jane & hejyouguyes

ge mig starka färger

Ni som har följt mig en stund känner säkert till att de dova färgtonerna, grått, beige, svart, vitt, kaffebrunt samt alla dova pasteller är min melodi både inom mode och inredning. Men nu har jag för tillfället vaknat ut mitt vinteride och längtar efter en riktig färgexplosion.



Just därför är jag numera lycklig ägarinna till denna fina klänning ur h&m garden kollektion, enligt mig en av det absolut finaste klänningarna i kollektion. Hade den på mig en av dagarna under påsken och den var galet snygg på. Gillar dessutom min klänning lite extra p ga att kollektionen är tillverkat i ekologiska eller återvunna material.

Som min klänning som är tillverkad av återvunnen polyester som kommer från pet-flaskor eller textilavfall. Vacker och miljö smart. Jane like.

foto: hm, flickr & jane