onsdag, juni 30, 2010

semester 2010


Vi har totalt idétorka och kan bara inte hitta något fint ställe att åka till under sommarens 4 semesterveckor. Jag vill verkligen inte "bara" sitta av 4 veckor hemma. Missförstå mig inte nu, jag älskar vårt hem och jag älskar att ha semester, men jag vill verkligen åka se något nytt, bo på fint hotell, äta spännande mat, kanske shoppa något och sen åka hem till vårt hus och njuta av den svenska sommaren.







För denna sommar har ju verkligen så här långt visat sig från sin absolut vackraste sida, idag te x utlovades regn och åska i Stockholm. Men det var bara lite disigt ett par timmar på fm resten av dagen - strålande solsken.






Har tittat på en del härliga ställen; en liten turiskt pärla i Antalya, hotell Alp Pasa, ett nytt resemål till den vackra ön Isla de Holbox och hotellet Las Nubes de Holbox eller varför inte en resa till Toscana.

Nu till vårt problem och min numera stora frustration - min läkande fotledsfraktur & hälsena. Vissa dagar gör det så ont så jag inte vill röra mig alls, andra dagar har jag inge ont, haltar inte och kan nästa ha alla skor jag vill (ja förutom högklackat såklart, suck). Vart reser man när man håller på att läka en fot?
Det är dagens fråga.

tisdag, juni 29, 2010

sommarskörd



Häromdagen handlade vi de godaste tomaterna någonsin på - Willys. Dessa små minitomater fanns i olika former och färgerna rosa, rött, orange, gult, ljusgröna, mörkgrön-röd randigt "tigerella eller gren zebra" som sorten heter och dessa små tomaterna ser ut som en pyttesmå vattenmeloner. Bland all olika sorter fanns också en riktigt mörk lila-grön, så cool. Här kan ni se fler roliga tomatsorter.




Mitt tips är ser ni dessa i butik handla ett par, de är inte bara väldigt goda de ger också en lite aha-upplevelse till alla som ni bjuder på dessa små underverk.
foto: jane & countryliving

twillight sagan



Igårkväll bokade vi biljetter till världspremiären 30/6 2010 av nya twillight filmen - eclipse. Detta är den tredje delen i Stephenie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek.

Jag har faktiskt börjat gilla historien mer och mer och eftersom vi har en hel bunt med biocheckar hemma passar vi på att gå mycket på bio just nu. Ser fram emot se hur historien utvecklas och dessutom är det roligt att få gå på bio igen. Senast vi var på bio såg vi Robin Hoood filmen som jag tidigare har skrivit om.
foto: msden

söndag, juni 27, 2010

vodkamelon



Till midsommar detta år gjorde jag en vodka melon som fick resa med oss ner till vittsjö i Skåne. Eller rättare sagt det blev en vodka-smirnoff melon. Jag matade den med smirnoff i 1dag och sedan med vodka på midsommarafton 1dag. Läskande gott var resultatet men man kände inte så mycket av all spriten som melonen hade druckit, men det är kanske just det som är meningen med en vodka melon?

torsdag, juni 24, 2010

{ trevlig midsommar }



hoppas att ni får en strålande solig dag.
kram J
foto: meteogroup

onsdag, juni 23, 2010

tick tack



Det har varit lite mycket sista tiden, min man har ju kommit hem från fotbollsresan till sydafrika, därför har det varit lite tyst här på bloggen. Vi har umgåtts och försökt att hinna ikapp med att äta middagar på terasen, planera sommarens alla äventyr samt bara hänga med varandra. Inom kort är det semester också, längtar.
foto: http://lepapierstudio.com

måndag, juni 21, 2010

pågens nya




Pågens gifflar hänger på trenderna med att introducerar en säsongsprodukt - sommarens kardemummafylld grifflar, finns i butik nu och fram till den 3/10 2010. Mitt paket ligger här hemma och väntar på min man som kommer hem från Sydafrika idag, grifflarna är hans absoluta favoritfika, hoppas denna nya smak är mums.
foto:pagen

söndag, juni 20, 2010

dagen efter det kungliga bröllopet

Wow, denna bild på Viktoria & Daniel är magiskt vacker. Awh det är såna här bilder man drömmer om inför sin bröllopsdag. Hoppas de får en underbar honeymoon.



Såg den vita officiella bröllopstårtan igår när jag och svärmor var och fikade. Den såg mycket läcker ut och nu funderar jag på om vi kanske ska provsmaka denna på midsommar. Mums.

foto: scanpix

Prinsessans modegarderob 2010

Jag har roat mig att titta på Viktorias mode den senaste tiden. Tidigare tycker jag att Viktoria ofta hade en rätt tantig och trist stil och det var rätt uppenbart att hon egentligen varit helt ointresserad av mode och kläder. Mycket kanske för att hon tidigare inte hade hjälp av någon stylist.





Men sedan 2008 arbetar Tina Törnqvist, skräddare och mönsterkonstruktör med Viktorias personlig och officiella garderob. I april 2010 åkte Tina & Viktoria till Paris för att shoppa kläder och accessoarer inför alla fester som ska hålla inför och under bröllopet i de hetaste modehusen. I flera dagar besökte Viktoria butiker som Valention, Alberta Ferretti, Gucci, LV, Ferragao, Chanel och Viktoria stora favorit Libanesiska designern Elie Saab (vars klänning Viktoria bar till Konserten på fredagen) samt lyxiga underklädesmärket La Perla.







Libanesen Elie Saab är uppenbart kronprinsessan Viktorias nya stora favoritdesigner den sista tiden, som man kan se på Cloettas officiella bröllopschoklad, 3e lysningsdagen samt under regerings konserten på Konserthuset den 18e Juni.





Gillar Viktorias hår och makeup till denna fina blå klänning, allt matchar på en snyggt och diskret sätt, mycket snyggt.








Jag kan inte slita blicken från denna klänning, ytterligare
en Elie Saabdesign, jag får en känsla från Oscarsgalan när jag ser dessa bilder. Har nog aldrig sett Kronprinsessan Viktoria så sagolikt vacker, gillar alla accessoarer, väskan, örhängena och slutligen det underbara hårsmycket i form av en amor pil, to die för snygg.




fotot: Leif R Jansson & Maja Suslin för Scanpix, aftonbladet, lotta.svenskdam, princesa fashion

lördag, juni 19, 2010

Kronprincessan Viktorias bröllopsklänning

Har precis tittat närmare på Kronprinsessans Viktorias bröllopsklänning, som är gjord av pärlvit dubbelsidig sidenduchesse med kort ärm och en utåtvikt krage som följer den rundade ringningen.

Klänningens ryggen är v-formad med små klädda knappar, och ett midjeskärp knäpps bak på ryggen. Släpet som är fem meter långt, är kantat med en bård följer slöjans form. Skorna är i samma tyg som klänningen. Viktoria bär drottning Sofias spetsslöja och kamédiademet
som drottning Sylvia bär vid sitt bröllop 1976.





Personligen måste jag dessvärre säga att detta inte är i min smak, nu blir det både tråk & tantvarning på Viktorias val av outfit igen. Pär Engsheden har designat denna lite småtråkiga klänning.







Förstår inte hur Viktoria kan välja en sån
makalöst vacker klänning på konsertdagen och nu välja denna till sitt bröllop? Hon följer verkligen i traditionen som hennes mamma startade med tråkiga och konservativa bröllopsklänningar (fast Silvias klänning var en Dior, så var den tråååkig). Så synd.

Läste ett roligt skvaller idag, nämligen att Drottning Silvia inte var så nöjd med samarbetet med Diors chefsdesigner Marc Bohan. Anledningen till detta var att man bara ett par dagar innan vigseln i Juni 1976 upptäcktes att släpet var för kort på bröllopsklänningen. Ser ni förresten den söta detaljen; -Silvia har ett lite näsduk på en litet gummiband kring handleden.


foto: svensk dam, anders viklund scanpix

Viktorias & Daniels bröllopsdag




Idag äntligen får Victoria sin prins, jag önskar dom en underbart fin och minnesvärd dag. Hoppas de får lite tid bara för varandra, dessa stunder betyder så mycket.


Detta är Victorias & Daniels dag

kl: 15.25 - 16.35 - Vigsel
kl: 16.35 - 18.00 - Kortegen
kl: 18.00 - 18.30 - Musik och sång från Lejonbacken
kl: 19.30 - 22.30 - Middagen på slottet
kl: 22.30 - 24.00 - Dans, kaffe och tårta

foto: tv4

torsdag, juni 17, 2010

bröllopsdetaljer - fjärilar




Personligen älskar jag bröllop som har ett teman med samma återkommande detalj, fjärilar (när det är smakfullt gjort) fina insekter som trollsländor, fåglar och blommor. Så snyggt på såväl inbjudningskort som bordsdekoration samt som detalj på tårtor och kakor. Här kommer några "amazing" exempel till er från clearcutcrafts vill ni ser fler otroliga tårtor besök pinkcakebox.






Lite fler fina smycken från Lara Lewis som enligt sin senaste butikinfo gifter sig i dagarna och har shopen stängd t om "
Fourth of July Holiday"

foto:jane, lara lewis, pinkcakebox, clearcutcrafts

onsdag, juni 16, 2010

Björn Borgs - Royal Wedding







Såg idag att Björn Borg har tagit fram en kollektion med bröllopsinspirerande mönster för honom och henne. Skulle du vilja ha denna trosa med brudslöja på rumpan, eller kanske en kalsong med fluga till din boyfriend? Haha. Kollektionen har funnits i butik sedan maj 2010.





foto: jane & björn borg

tisdag, juni 15, 2010

{inför 19 juni 2010}




Har du ej blivit personligen inbjuden till bröllopet, misströsta inte nu kan du utforma en egen kunglig inbjudan med hjälp av deras smarta webverktyg.

Det har varit så så mycket inför kronprinsessans Viktorias & Daniels bröllop nu på lördag 19 juni. Så jag har tyvärr för länge sedan tröttnat på att läsa och höra om det allra senaste påhitten för att fira detta högtidliga tillfälle. Ett tag funderade jag t om om jag överhuvudtaget skulle titta på bröllopet.



Men nu har jag bestämt mig för att detta är ett bra tillfälle att bjuda in min söta mamma till lunch och fika framför bröllopet på tv:n. Jag ska duka bordet med ljus, servetter och fint porslin och bjud på en skagentårta, bakverk och te. Jag är jätteförkyld just nu men så snart jag blir bättre ska jag
åka till Designtorget och handla hem ett paket kungliga tepåsar som jag har skrivit om tidigare.
foto: designtorget

bröllopskläder



I dess bröllopstider (Victoria & Daniels bröllop är på lördag denna vecka) är det lite kul att titta på utbudet av bröllopskläder, hittade flera skickliga sömmerskor som har jättefin saker på etsy.

Dessa är några av de finaste boleros, som jag har hittat hos
the holy stalder som också har en fin blogg för alla som söker bröllopsinpiration, bonzie och the english dept. Självklart finns det många fler på etsy - det är bara att klicka sig runt.
foto: the holy stalder, bonzie, the english dept

något blått



I etsyshoppen laralewis finns det många otroliga smycken alla i antik still.

bageriets bästa kex

Göteborgskex har tagit fram en helt ny kollektion med småkakor under namnet "bageriets bästa" dessa cookies har utvecklats efter bageriets bästa kakrecept som i sin tur är framtagna av riktiga kakälskare. Tycker att denna reklamtext låter lite söt, men nu är jag nyfiken på smaken, har du provat dessa nya kakor?





Är du också nyfiken om dessa kakor är mumsig, nu kan du provbaka från kakrecepten som finns online, jag börjar med att skriva ner receptet för pecankakor.



Nästa gång du bakar se till att stämpla dina kakor med denna kakstämpeln -home made-, så att ingen tar miste på dina underbara skapelser. Visst är den lite kul?
foto: jane & göteborgskex, coolstuff

måndag, juni 14, 2010

hot passion candy




Gissad vad jag hittade i mitt nattduksbord ikväll?
-En chokladpresent som min underbart omtänksamma man hade gömt i nattduksbordet som överraskning till mig - Marabou Passion med chili och passionsfrukt. Han vet hur mycket jag älskar choklad. Puss & tack darling, denna ska jag spara till helgen, mums.

foto: jane & marabou

sommar outfit



I fredags fick jag hem mitt paket från La Redoute med alla sommarfynd, mest happy blev jag över den paislymönstrade klänningen, den har tidigare kostat 948kr så denna + ett par andra riktigt fina saker visade sig bli riktiga fynd. Sommarrean hos La Redoute pågår just nu.

1)solglassögon 147kr asos
2)jeans jacka 299 kr h&m

3) paisleymönstrad kläning 359kr la redoute
4) canvas väska
anya hindmarch är mina bästa sommarväska
5) 5olika armband 69kr h&m

6) tygskor 129kr h&m

7) skinskärp 242kr asos

foto:jane, h&m, anya hindmarch, asos, laredoute

söndag, juni 13, 2010

Blade Runner



I
går natt spelade jag in Ridley Scotts kultfilm Blade Runner från tv4(versionen "the directors final cute") med Harrison Ford, Rutger Hauer, Daryl Hannah och Sean Young. Eftersom det var regnigt vädret idag hela förmiddagen passade jag på att titta på filmen.







Enligt mig är detta en film utöver de vanliga, trots att denna är från 1982 känns den som en modern klassiker för alla som gillar scifi. Blad Runner utspelas året 2019 i La, som är ett framtida och högteknologisk stad med riktigt spännande miljöer.

Staden är mörk och regnig men ändå väldigt tilltalande och med en intressant stämning som är varar genom hela filmen
och den absolut bästa och mest gripande slutrepliken tillhör den snygge, Roy (Rutger Hauer).

foto: imd

Nordenskiöldsgatan 21 A, Linnéstaden

Här är ett vackert hem från Göteborgsbaserade mäklarfirman Alvhem Mäkleri, i sekelskiftesbostadens 3 rok på 108kvm ingår även ett tornrum och balkong. Mycket snyggt.






foto: alvhemmäkleri

lördag, juni 12, 2010

Jamie´s Amerika

Nu får vi följa Jamie Oliver på en ny resa (programmet hade premiär den 30/5 2010) i sökandet på kulinariska läckerheter, denna gång reser han till USA för att möta människor från olika kulturer och samhällsklasser som lagar riktig mat inspirerad av sin historia.

I sex avsnitt i kanal5 utforskar Jamie maten, de lokala restaurangerna och den mångfacetterade kulturen i ett specifikt område runtom i USA. Nytt avsnitt imorgon söndag kl. 19.55. Besök också Jamie Road Trip.





Nu kan du tävla och vinna hem ett eget ex av kokboken Jamies Amerika. Själv har jag provläst boken och jag gillar verkligen layouten och receptet på fyllda zucciniblommor. Om du aldrig har smakat denna rätt, provlaga den kanske redan som en extra förrätt till midsommar, den är otroligt god. Mums.
foto:jane & adlibris

jojo dress



Har du redan hittat din midsommarklänning? Jag tittade in i butiken
provrummet idag och hittade klänning JoJo Dress. Funderar på om denna i färgen puder skulle kunna bli min midsommarkläning?

Visst är den bedårande fin? Surfade runt lite på klänningen och ser att bloggerskan
Odd Molly-holic har handlat denna fina. Undrar förresten om det bara är jag som tycker att klänningen påminner om en Odd Molly klänning?

foto: provrummet

vinkade adjö

I morse reste min man till Sydafrika och alla de kommande fotbollsmatcherna under fotbolls VM 2010 som precis har börjat.





Fotbollsdelen av resan hade inte roat mig särskilt eftersom jag är helt ointresserad av sport, men resten av programmet lockar med; gamedrives (dvs safari), vinprovningar, restaurangbesök, utflykterna till Pretoria & Suncity, beachen och shoppingen.






För att läsa lite om årets VM klickade jag in på Fifas hemsida och hittade där 2010 års fotbolls VM maskoten - Zakumi.

Denna söta lilla grönhårliga och grönögda leopard ska enligt Fifas general sekreterare Jérôme Valcke presenter det Afrikans folken, landets geografi och själ och därmed ge en mer folklig prägel på 2010 års Fifa World Cup. Enligt mig är Zakumi den absolut finaste maskot ett VM någonsin har haft. Här ser du alla tidigare års fotbolls VM maskots.


Passade på att titta till shoppingen i Fifas Officiella VM butik, där allt finns utom just maskoten konstigt nog, som man istället hittar i denna butik.

foto: fifa, soocer city

onsdag, juni 09, 2010

14 år & 2 dagar




Denna vecka har jag och min älskling firat vår 14års dag, då vi för första gången träffades på en middag hemma hos våra vänner på Söder i Stockholm och blev tillsammans. Den 7 juni är även dagen för 4 år sedan som min man friade till
mig i Paris. Puss älskling





Ikväll dricker jag av en av mina presenter, japanskt grönt bambu te, från danska A.C Perch´s Thehandel, mums. Till det en bit saftig bit ambrosiakaka som jag handlade i veckan.

Är ni som jag som tycker att teet smakar bättre i favoritmuggen? Min favorit (muggen mocca) från David design tillsammans med det smarta teröret från Granit gör den perfekta koppen te för mig.

foto:jane & vykort inhandlat i Paris

tisdag, juni 08, 2010

G.o.l.d




Idag beställde jag den otroligt fina guldiga klänningen från h&m, har titta på den sedan i våras då jag såg den för 1a gg i en tidning och nu är den snart på väg hem till mig. Lycka.



Vad passar bättre nu än att jag spelar Spandau Ballet - Gold för er.

foto: hm, net-a-porter, asos, eleven, daydreamsandpearls
musik:youtube

& en helt ny värld öppnar sig

Förra måndagen beställde vi hem en fönsterputsning, med det nya rotavdraget gick alla fönster i mitt stora hus på endast 600kr. Så väl värt varenda krona, vi har aldrig själva putsat våra fönster i vårt hus sedan vi flyttade in och blotta tanken har gjort oss helt matta.




Vi har ju 3 våningsplan av fönster att putsa så det tar ju sin lilla tid. Proffset som var här slet i 5 hela timmar och jag är så nöjd med resultatet - och nu har helt ny värld har öppnat sig och jag är en happy girl.

Betonghjärtat ligger på min fönsterbräda året runt. Med flera säckar finbetong i garaget ska jag snart ta upp detta roliga pyssel igen, här ska det gjutas.

foto: dn

söndag, juni 06, 2010

rosor på kind & solsken i blick



Idag har jag jobbat hårt i trädgården så det var extra skönt att göra om badrummet hemma till ett minispa. Idag har jag färgat håret, gjort inpackningar av både händer och fötter. Sedan ett par veckor tillbaka har jag använt Aco´s Sunkissed Glow för kropp och ansikte. Krämen är en brun-utan-sol med soft tan & guldigt shimmer som gör att kroppen och ansiktet får ett lite brunare nyans. Extra plus för god doft och det fina skimret som krämen innehåller.

Nedan lite produkter som jag gillar just nu, måste bara tipsa om storfavoriten från Angel Spa, krämen som doftar ylangylang & tangerine den doftar himmelskt och gör mirakel för din hud.

1. hårfärg
L´oréal 2. Max Factor facefinity foundation, 3.lypsyl 4. kanebo sensai 38℃5. Aco Sunkissed Glow 6. Cliniques ögonkräm "all about eyes" 7. angel spa lotion ylang-ylang & tangerine 8. Body Shop pepparmint Cooling Foot kräm, 9, Body Shop cocoa butter





Lite stuff till dina händer allt från eleven. Essie nagelack i 3 färger 10. färgen "cute as a button" 11. "great expectations" 12. "ballet slippers" och slutligen 13. ett rosa nagelvårdset.

fredag, juni 04, 2010

mio sommaren 2010

Efter senaste besöket hos Mio, har jag ett par saker som jag drömmer om att handla till mitt hem. Mest kär blev jag lyktan nedan, väldigt "newport-aktig". Den skulle passa fint i vår hall eller köket hemma hos mig. Snygg som tusan är den, och priset vill jag minnas var bra (dock oklart vad priset är - tusan också hittar inte lykta på hemsidan heller..).





Handlade iallafall med mig hem, 4 st lyktor i fattigmanssilver (som jag gillar såå mycket) de är avsedda för värmeljus och lyktan sticker man ner i jorden med hjälp av en lång vass metallpinne.

foto: jane

torsdag, juni 03, 2010

The White Stripes - Seven Nation Army



J'adore denna låt, så nu spelar jag den för er, njut av ett klassiskt stycke musikhistoria.
länk:youtube

onsdag, juni 02, 2010

kvinnors hälsa





Ikväll har jag tittat på den nya australiensiska dokumentären "pices of me" - en del av mig, från 2007. I programmet får man följa med tre systrar som alla har ärvt genen som ökar deras risk att drabbas av bröstcancer. Första avsnittet gick ikväll kl. 20.00, och om du missade det kan du se det på tv4anytime. Nästa onsdag kommer del 2, kl.20.00 tv4+.





Detta program känns intressant och viktigt för mig att se, vi har flera kvinnor i våra familjer (min och min mans) som har drabbats av bröstcancer. Tror att detta program precis som tv4 dokumentären om Jade som gick bort 2009 i livmoderhalscancer, verkligen hjälper till att informera och påminna kvinnor att de ska undersöka sina bröst regelbundet samt ta det årliga cellprovet.

Fin bh från märket ellaM, pris 199kr, höga midja trosor pris 149kr
foto: jane, kappahl, lindex