lördag, juli 31, 2010

Statsmissionen i Sundbyberg




I fredags fyndade jag och min man dessa roliga och färgglada nubbeglas från Statsmissionen i Sundbyberg. Vi valde att handla tio glas fast det totalt fanns 14st på hyllan i butiken, vi valde noga ut färgnyanserna vi gillade bäst.

Idag när jag diskade glasen konstaterade min man att vi kanske skulle åka förbi butiken och se om vi kunde köpa till ev två glas till i de rosa & lilafärgade glasen.





Sagt och gjort vi tog en tur förbi idag på förmiddagen, men tydligen var det inte bara vi som gillade dessa fina glass - för de övriga 4 var sålda. Ha, så nöjd att vi för en handlade glasen redan i går och inte väntade för att hinna "tänka på saken".
Happy, happy!

Nu är det dags att börja planera inför kräftskivan då dessa färgglada raringar ska användas.

foto: jane

h&m´s - back to Scholl




Imorgon är den 1:a augusti och därmed är det snart dags för alla kids att börja skolan igen, och denna höst gillar jag verkligen stilen och stylingen som h&m har på sin "back to scholl" barnkollektion.

foto: jane & h&m

citronmärangpaj




Igår fredag gick jag på semester, lycka. F om nu är jag ledig i hela 4 veckor - kan knappt tro att det är sant. På jobbet hade vi som vanligt fredagsfika - och igår bjöd två av våra "sommarextra" Josefin & Angela på en himmelskt god citronmarängpaj.







Jag frågade snällt och fick receptet som jag självklart lika generöst (ha) delar med mig vidare till er. Ni kommer att älska denna paj - det är den godaste jag har ätit hemma i Sverige (annars är ju Amerikanarna oslagbara på att göra den mest sammetslena & syrliga paj). Men jag lovar att du kommer att älska denna.


foto:jane & posterguide

torsdag, juli 29, 2010

I have a dream




På önskelistan idag, ett armband från House of Natalia som påminner oss om vår tids stora vardagshjältar som genom sina personliga övertygelser har fått sin plats i historieböckerna och i våra hjärtan. För mig och min man skulle detta armband bli en daglig påminnelse över vår dröm, och det röda skinnarmbandet är min personlig favorit.


En annan otroligt fin kollektion
från House of Natalia är "One Earth" med det klassiska fredstecknet som kombinerat med livets träd, så otroligt grafiskt snyggt som en enad och fredlig jord. Vill du handla "I have a dream" armbandet eller något av de övriga i sortimentet hittar du det hos accessora, foto: accessoarar

{ 29 juli }




Idag var jag och byte mina nya röda skor till rätt strlk, hade tur och fick tag på de sista paret 38:or. Lycka. Hittade också ett par gråa textilskor med fina detaljer till sommar-reapriset 99kr, om du inte redan har besök dinsko för att fynda kan jag rekommendera att besök nu. De har dessutom precis fått in nya höstsortimentet.

Nya Strandväskan kom hem idag från butiken smink.nu och denna ska få följa med på semestern i år. Kul.




Häromdagen tvättade jag en skinnväska i tvättmaskinen, handlade väskan på tradera förra sommaren och har inte använt den en enda gång. Tyckte att den var smutsig invändigt och bestämde mig därför för att prova tvätta den. Har tidigare tvättat en skinnjacka i tvättmaskinen samt en annan väska och resultat har alltid blivit ok - så sagt och gjort. Väskan tvättades och fick torka utomhus samma natt, på morgonen var den helt torr, ren och hade nu fått en fin patina. Happy, för nu kan jag börja använda den på riktigt.

p.s jag rekommenderar att man är försiktig med att tvätta favoritplaggen om man är osäker, det kan ju gå galet.

foto: jane

onsdag, juli 28, 2010

new england heart




Oj jag har ju helt glömt bort att berätta att jag vann en utlottning från inredningsbutiken Timbell Home & Living.
Vill börja med att rekommenderar ett besök i denna inredningsbutik för att handla eller få inspiration.

Och nu till min story -häromveckan fick ett mail från tjejerna Helena och Isabell som berättade att jag hade vunnit 3 valfria hjärtan från deras butik. Blev jätteglad över vinsten. Normalt brukar jag aldrig anmäla mig till några tävlingar, så det var kanske ren nybörjar tur (hihi) - oavsett, är jag och mitt hem 3st fina hjärtan rikare.
Tack Timbell för vinsten
!

foto: jane

tisdag, juli 27, 2010

inred med gott samvete

Personligen tittar jag lite extra numera på inredning och design som tillverkas med en eftertanke och sätter miljön eller människa i fokus. Jag har tidigare skrivit om flera företag som arbetar så, och här kommer nu ett par nya fina saker från Wilma & Friends.






Denna gång gillar jag,
1)
pappersängeln som kan vara placeringskort eller bara en bordsdekoration

2)önskebåtarna, fullskrivna med dina livsönskningar & drömmar eller fylld med godis.
3) pappersblommorna som du kan använda för alla möjliga dekorationsprojekt,
på paketet eller som en blomsterdekoration på väggen eller i en liten vas
foto: jane, Wilma&Friends

måndag, juli 26, 2010

drömmen om Italien blev sann...



Minns ni programmet
drömmen om Italien som gick på tv4 hösten 2009 ? Nu har det gått ett tag sedan Diana & Theo från Skåne (mina favoriter från första avsnittet) vann tv-tävlingen och har sedan dessa jobbat med att göra klart pensionat Casa Onesti i Lapedona. Pensionatet står nu klart och om ska du resa till Italien kan du boka en övernattning via denna hemsida.

I den lilla byns centrum finns apotek, slaktare, bagare, två kaféer och en frisör. Pensionatet ligger mitt i hjärtat av byn och från takterrassen ser man ända ner till havet. Borgmästaren har även öppnat en liten restaurang i byn, besök restaurangen så träffar du Mamma Theresa som lärde deltagarna laga italiensk mat.
foto: jane & la villa

söndag, juli 25, 2010

autum 2010




Tre nya modekataloger med höstutbudet har landat vecka efter vecka hemma hos mig, ellos, h&m, La Redoute och i den senare katalogen har jag hittat ett par riktigt fina plagg som jag redan nu har lagt till "mina favoriter" på katalogens hemsida.






På önskelistan denna gg en mörkblå handväska & ett par chokladbruna stövlar båda i kalvmocka, från älsklingsmärket mellow yellow (som har en lite småtråkigt hemsida med rätt magert utbud, tyvärr). Priset är också helt ok, 1399kr resp 1899kr, fast jag kommer självklart att hålla ögonen öppna efter online rabatten. Har du några höstfavoriter ännu?
foto: laredoute & jane

Villa Söderås



Denna weekend firade vi svärmor 65årsdag med en mysig vistelse på Lindingö och Villa Söderås. Omgivningarna var otroligt fina, lite shabby-slitna men på ett mycket snyggt och inspirerande sätt som är helt i min smak. Lite synd för svärmor att detta blev den första helgen med dåligt väder i sommar. Men det gjorde ändå inte så mycket vi tog oss tid och passade på att njuta av hotellets alla fina utrymmen, fikade länge och mycket ute på den inglasade terrassen och i paviljongen.

Vi vart alla glatt överraskade av köket som höll riktigt hög klass, i hotellets meny fanns stora vitlöksdoftadande gambas - som var helt fantastiska, en mycket mör black angus biff - mums, mums, som vi alla valde första kvällen och en fräsch toast skagen - som vi alla ångrade att vi inte valde båda kvällarna, Ha.



foto: jane

fredag, juli 23, 2010

lovely...



Och denna helg med start redan idag ska vi fira svärmor, så
nu flyttar vi ut till Villa Söderås tillsammans med min svåger, hans fru och vårt fadderbarn William.




Det ska bli så härlig att få en lite mini-semester så här veckan innan vi går på semester. Trevlig helg!

torsdag, juli 22, 2010

red, red shoes





Dessa röda skor fick följa med hem idag från shoppingrundan i Vällingby C, fyndade till reapriset 99kr hos dinsko. Men tråkigt nog är de för stora för mig, i min strlk 39e, why liksom? Morr, nu hoppas jag att de finns i strlk 38, kilklack har verkligen blivit min nya "skogrej". Och fler kilklacksmodeller kommer säkert under hösten, jejj.
foto:jane

onsdag, juli 21, 2010

stjärnorna på slottet 2010

Den 13 juli avslutades den senaste inspelningen av 2010års "stjärnorna på slottet som kommer att sändas under vinter 2010/2011. Årets stjärnor är, skådespelarna Marie Göranzon, Ulf Brunnberg och Dan Ekborg samt musikerna/kompositörerna Monica Dominique och Niklas Strömstedt.





Konceptet för programmet är som vid tidigare säsonger, varje ny dag bestämmer dagens stjärna de aktiviteterna eller upplevelsen som hon eller han vill bjuda de övriga stjärnorna på. Det kan vara något som ligger stjärnan varmt om hjärtat eller något man förknippar med dennes karriär. Stjärnan är även värd eller värdinna vid måltiderna och dagen avslutas med den klassiska middagen där allt kan hända, eller i varje fall sägas. Kökschef under slottsveckan blir som tidigare somrar stjärnkocken Ulf Wagner.


För min egna del är det egentligen bara Ulf Brunnberg som känns spännande och lockar, men jag hoppas att jag har fel och blir glatt överraskad.
foto:svt

söndag, juli 18, 2010

underbara söndag

Idag fick vi en riktigt fin solig dag med svalare vindar så vi hämtade hem min mamma till oss redan i morse. Sedan jobbade jag och Mamma ett par timmar i trädgården med att rensa ogräs, kantklippa gräset runt blomsterrabatten och planera inför hösten.







Men självklart passade vi även på att njuta av dagen med att ta en riktigt lång fika när vi var klara i trädgården. Idag bjöd jag på spanska mandelkakor, en stor skål med egenodlade jordgubbar & smultron samt varsin latte.




foto: jane

lördag, juli 17, 2010

Jamie upptäcker...

Andalusien på söndag i kanal5 kl. 19:55. Precis när hans upptäcktsresande av Amerika är avklarad reser Jamie Oliver vidare och i seriens första avsnitt med start den 11 Juli fick vi se honom upptäcka alla kryddor och lära sig laga äkta beef tagine (mums) i Marrakech. Recepten från 1a programmet hittar du här







Del2 av resan tar med Jamie till spanska Andalusien och under jakten på perfekta tapas hittar han sitt rätta element. Orädd antar han utmaningen att laga paella för en hel by.
I denna serie upptäcker han länder som inspirerat honom och i programmet är mötet med den lokala befolkningen lika viktigt som mötet med deras matlagningskonst.

Extra roligt är också att i denna serie kommer Jamie faktiskt till oss i Sverige och här hemma hyllas vår fina råvaror och Jamie tar med oss på det mest svenska många av oss kan tänka sig – en kräftskiva som avslutas med tillhörande bastubad och nakendopp!








Jamie är även aktuell med boken Jamie does... (som serien heter i Storbritannien) finns hos denna bokhandel
, pris 242kr och med sin nya barnmeny på Skandic Hotel.



foto: jamieoliver, kanal5, bokus, skandic Hotel

mina nya kilklackar




Idag hämtade jag ett mycket efterlängtat paket, mina mellow yello kilklackar i färgerna nude-pink och svart. Skorna är i äkta kalvskin (äkta skin - ett krav på skor & väskor) med ett fint blommigt foder som man blir glad av. Extra plus för att den 9cm höga kilklacken är klädd i äkta flätat halm. Love them.




foto: jane

inbjudningskort bröllop



Vackra inbjudningskort med blommande träd & fåglar, purkande blomsterbuketter och ett litet brudpar där man kan få bakgrunden att återspegla årstiden på sitt bröllop (ovan höstbröllop) alla dessa från etsysäljaren Magnolia Papier som gör så mycket fint.

fredag, juli 16, 2010

har precis avnjutit en...




Ok och nu ett avslöjande - jag bantar! Så nu var det sagt, inser att jag inte kommer att hinna komma bra badform inför semestern och beach 2010. Men so what, jag har varit duktig och gått ner 3kg senaste veckan och sätter nu nya mål. Idag skämde min snälla man bort mig med en fredags-sushi. Mums.

Annars är jag duktig och dricker cambridgekuren 3 gg om dagen, fuskar lite för att ge kroppen extra vitaminer och bättre balans och äter därför också flera frukter varje kväll. I övrigt äter jag inget annat, dricker minst 4 liter vatten & 2st koppar kaffe varje dag. Lovar att avslöja hur det har gått om ett par veckor igen, innan dess är jag nyfiken om du hann komma i form inför denna sommar?
foto: jane

new super mario bros wii




Jag har fått en rolig present, new super mario bros wii. I denna nya version kan man spela upp till 4 spelare och hjälpa eller förstöra för varandra under spelets gång. Spelet har legat på min önskelista ett tag nu, min man köpte spelet till mig speciellt nu inför Skandinavien Masters som börjar nästa vecka, då han kommer att vara upptagen och arbeta.

Ikväll stiftade jag bekantskap med den lille trinde italienska rörmokare som denna gång har flera av sina små vänner till hjälp. Nu är mitt mål är att komma till värld 3 och hitta ett rött utropstecken där min arbetskollega -Alexandra har fastnat. Håll ut Alex jag skyndar mig....so wish me luck!

torsdag, juli 15, 2010

räddningen i sommarvärmen

Oj vilken fantastisk sommar vi har i år! Men med denna värme är det också många av oss som går omkring och känner sig som väldigt svullna kvinnor.

Själv är jag så glad över att de senaste två dagarna har varit 5 grader svalare. Nu är jag åtminstone inte lika svullen som förra veckan, så jag delar med mig av mina 3 tips i sommarvärmen för att bli svalare och snyggare.






stödstrumpor
- för alla som i värmen får svullna, tunga och värkande ben och fötter. De hjälper dig att öka blodcirkulationen och dessutom slipper du risken för blodproppar och fula åderbråk. Idag finns snygga och roliga stödstrumpor i olika färger och mönster, man behöver inte ha brunbeigea mormorsstrumpor (om man inte vill förstås, ha). Mina favoriter kommer från funqwear men även denna butik har ett stort och brett utbud. Mina har jag alltid när jag t ex reser eller går omkring mycket.

vatten - svalka fötter och handleder med iskallt vatten för att få hela kroppen svalare


salt -
tänk på att när du blir varm så svettas du ut salter som behöver ersättas, kompensera förlusten genom att extra salt på maten. Vårt favoritsalt hemma hos oss kommer i många olika smaker från falksalt, mest av alla smaker använder vi flingsaltet med vild gräslök just nu.
Fler jättebra tips i sommarvärmen för stora och små finns hos vårdguiden




foto:jane, funqwear & falksalt

google firar Josef Frank





Dagens datum, den 15 juli 2010 skulle har varit Josef Franks födelsedag, så dagen till ära har sökmotorn Google uppmärksammat designerns 125e födelsedag med en google-logga uppklädd i
Josef Franks mönster "grönsaksträdet".

Alla som surfade med googles sökmotor i länderna Australien, Tyskland, Österrike, Latin Amerika, Kanada och självklart vi Skandinavien har idag kunnat se denna snygga logga. Personligen tycker jag att det här är en av de finare googel-loggorna jag sett genom åren.
foto: jane, google, svenskt ten, wikipedia

söndag, juli 11, 2010

♥ smultronskörd




Dessa fina smultron plockade jag i morse i trädgården, valde att trä upp dom på ett grässtrå som jag minns att vi gjorde när jag var barn. Det var så goda så nu väntar jag otåligt tills nästa omgång av söta smultron finns att skörda. Mums.

lördag, juli 10, 2010

ny webbläsare - google chrome



Just nu testar jag den nya snabba webbläsaren google chrome, dessa teman är fina.

fredag, juli 09, 2010

rödbetor med getost

Ikväll håller vi middag för vår vänner Jocke & Anna, de har nyligen kommit hem från Spanien och är båda pepparkaksbruna (känner mig så blek, fast vi har haft denna otroliga sommar hemma).

Har precis bestämt kvällens meny, denna gång bjuder vi på rom och räktårta på kavring till förrätt, grillade och honungsglaserade revbensspjäll med tzatziki, färsk potatis, rödbetor med chevre. Till detta dricker vi mojitos, rött och vitt vin.




Detta recept följer jag när gör mina rödbetor ikväll
  • 1 stor eller 3-4 små färska kokta rödbetor per person
  • 1 skiva getost per person, inte för tjock
  • flytande honung att ringla över
  • 1 msk rostade pinjenötter per person
  • flingsalt

Tvätta de färska rödbetorna ordentligt men skala dom inte, skär av blasten så 2-3 cm av ändarna finns kvar, skär bort "skägget" jag försöker alltid plocka ut de små och mellanstora rödbetorna i butiken - de är godast.

Koka rödbetorna, skala dem försiktigt och skär i tunna skivor alt servera hela. Lägg upp på fat, placera getosten ovanpå och ringla över honung (inte för snålt). Placera högt upp i ugnen, passa hela tiden, osten skall smälta och få lite färg - då är härligheten klar. Strö över rostade pinjenötter (jag rostar dom i en varm torr stekpanna) lite flingsalt, ät och njut.
foto: receptbloggen

onsdag, juli 07, 2010

ja jag lever livet

Förlåt, jag har inte glömt bort bloggen och alla er fina som besöker mig, jag lovar. Nej utan det är sommar och underbart fint väder hemma i Sthlm som jag bara måste passa på att njuta av nu. Detta trots att jag arbetar och egentligen bara har lunchrasten, de fina kvällarna efter jobbet och helgen att verkligen njuta. Och det gör jag - njuter av sommaren.






Idag har jag t ex direkt efter jobbet suttit ute på restaurang Gusto, ätit läckra musslor, druckit frostiga glas av rosévin och talat om tjejiga saker som livet, barn (har inga men längtar)
, shopping och annat viktigt och roligt.

Favorit rosén hemma hos oss är Franska j.p chenet ett porlande friskt fruktigt vin i oemotståndlig klarrosa färg och i fin flaska med böjd flaskhals. Den passar till allt från sallad, skaldjur till grillat kött eller kyckling. Jag återkommer snart och bloggar lite mer, tills kram

foto: vinportalen

fredag, juli 02, 2010

sommaren med Ernst





I första avsnitten igår torsdag den 1juli ordnade Ernst en kryddträdgård och reser till lilla staden trästaden Nora
. Som vanligt kommer Erst Kirchsteiger att resa runt till olika platser i sommar-Sverige och hjälpa familjer med en rad spännande sommarprojekt.

Jag var på bio igår kväll och missade premiäravsnitten, så istället för att se det live har jag det inspelat på tv-boxen hårdisk och ska i helgen titta ikapp. Har du också missat första avsnittet -del 1 av 8? Kan du se det via
tv4play eller se reprisen på tv4 den 4/7, nya avsnitt kl.20:00 torsdagar.

foto: hemmakanalen