onsdag, september 29, 2010

lavin for H&M



Lanvin gästar
h&m den 23 november 2010, med sin limited edition collection, jag hoppas på enkelhet och prisvärd lyx.
foto: hm

tisdag, september 28, 2010

Ikea Julen 2010



Med 1 Oktober bara ett par dagar bort i kalendern har jag idag talat med en väninna som besökte Ikea i helgen bara för att upptäcka att redan råder julstämning på möblevaruhuset. Känns som att Oktober kom så fort, vad hände med sensommaren? Ja men anyhow, med dessa bilder blir detta mitt 1a julinspirations-inlägg för 2010.




foto: jane & ikea

måndag, september 27, 2010

Snabba Cash - Jens Lapidus




Läste nyligen klart Jens Lapidus – Snabba Cash och förra helgen såg vi även filmen. Förstår inte hypen med Daniel Aspinosas filmtolkning som jag i bästa fall kan få kalla nyskapande, men jag saknar många av händelserna i boken. Som om att filmen startar på bokens kapitel 10 istället för kapitel 1, och därmed saknas tyvärr en del av bakgrundsstoryn.

Boken är ljusår bättre än filmen men när jag började närma mig slutet av boken märktes det rätt tydligt att Jens Lapidus är ny på detta med sitt författarskap. Nu är jag mer nyfiken på uppföljaren Aldrig Fucka upp (provläs den här), som många har sagt är bättre än debuten.
Båda böckerna finns att handla hos bokus.
foto: jane & månpocket, sf

söndag, september 26, 2010

höstens frimärken




Höstens nya frimärken är smakrika och bjuder på knäckebröd med västerbottenost, våfflor med hjortron samt ett set om 4 frimärken med höstens alla mattraditioner på en frimärkskarta. Gillar verkligen samtliga man skulle kanske välja dessa till våra inbjuda till kräftfest? Vi du handla dessa finns det i postens butik.




foto: jane & posten

Jamie Olivers son Buddy Bear




Koken Jamie Oliver och frun Jools har en tradition att ge barnen sina barn ovanliga namn, och fram tills nu har deras döttrar fått blomstrande namn, Poppy Honey 8år Daisy Boo 7år, Petal Blossom Rainbow 1,5år gamla och nu nyfödda Buddy Bear Maurice Oliver född 15 september 2010.






Jag läser på Britiska Mail´s hemsida Jamies tankar kring det att han äntligen har fått sin efterlängtade son;

" It’s wonderful. I didn’t think I had it in me"
och "I never thought for a moment I would have a boy. All you can ever
dream of is having a healthy child and that’s the best thing in the world
".

"In a way it would have been easier to have had a girl.
We’re not prepared for a boy – there’s no blue
(alltså inga blåa babykläder) in the house
."




Medan frun Jools erkänner skrattande att det var hon som valde sonens namn, Buddy Bear Maurice, för att "
I thought it was sweet". Awh tycker att det är jättekul att de har fått sin son eftersom paret tidigare har sagt att om de inte får en pojke denna gång funderar de på att adoptera en son, så congrats!
foto: jane & themail

lördag, september 25, 2010

Hem 2010 + Hem & Villa = hitta hem


Just precis nu är det 11 dagar, 17 timmar, 19 minuter och 13 sekunder kvar tills årets HEM 2010 startar med fyra dagar fyllda av trender, tips, inspiration och shopping!

Sveriges största publika inrednings- och designmässa Hem 2010 går av stapeln den 7-10 oktober 2010 på Stockholmsmässan.
Med orden "hitta hem" sätt fokus på en mer personlig inredning som återspeglar våra egenheter, hobbies, intressen. Vi känner fria att blanda fritt och tar delar från de helt nya inredningstrender kombinerat med fynd och arvegods. Vi vågar skapa själv, och tar till fantasin och skaparglädjen för att få till vår egna unika inredning. Idag kan man överallt märka av att intresset för hantverk är större än någonsin.


Hem & Villa startar 7-11 oktober i Stockholm, 4-7 november i Göteborg, 3-6 mars i Malmö, entrébiljett 140kr. Hem 2010 pågår 7-10 oktober, entrébiljett 140kr
.



Personligen kommer jag som alltid försöka hinna med ett besök på antigen båda eller i alla fall, Hem 2010 mässan. Läste trendpanelens lista på 30 trender iför 2011, mina favoriter är nr.
13 recycling,
16 - mattor,
18 - hippie chic (fast i lagom lite organiserad dos),
19 - babyboom,
22 - personlighet (själva blandar vi frisk mellan stora kedjan,
loppis, gamla älskade ärvda möbler och vintagebutiken)

24 - vinsnobbism (jag älskar vin i fina originalflaskor ej bag-in-box,
ush den förstör hela känslan för mig att drick vin),

27 - bevara originaliteten.
Vilka blir dina favoriter...?

torsdag, september 23, 2010

{ 23e september }




Jag har absolut inte glömt bort bloggen fast det kanske har varit lite sparsamt mellan inläggen sista tiden. Förlåt men jag har bara mycket just nu, har fått hem min iphone4 - det tar ju lite tid för en iphone nybörjare som jag, att lära sig allt.

Har också börjat simma denna vecka, vilket jag ska göra 3 gg per vecka f om nu, simma är underbart och i min simhall simmar man 1 dag i veckan till musik, nedsläckt simhall med endast levande ljus och bara dimmupplyst pool. Ja och självklart är ingen under 18år välkommen just denna kväll - vilket innebär inga småttingar som skriker, plaskar och stör när man ska njuta av simningen. I love it.








Längtar så mycket till helgen just nu, tror att jag är lite hösttrött och behöver mycket vila just nu. Idag är jag extra trött eftersom jag efter jobbet har varit hos min sjukgymnast för att tränat min hälsena och passat på att springa in på h&m. Idag fick jag faktiskt tag på den fina chiffongkläningen som jag skrev om nedan den är helt lovely
. Jejj jag är så glad, den ska jag ha när det blir fest nästa gång.Trevlig helg alla! Kram J
foto: dior

Bomma Blocks




Idag den 23e september nyöppnade Bromma Center
med 3st mäktiga hangarer som rymmer ca 80 butiker och alla de vanliga stora kedjorna. Här kan man nu handla mode, elektronik, inredning, leksaker, hobby samt avnjuta en fika och luncha, så helt klart satsar detta nya centrum på ett upplevelsekoncept.

Tillbyggnaden i denna k-märkt flyghangar från 1948 gör att området nu har 25 000 nya kvadratmeter och byter namn från Bromma Center till Bromma Blocks.



Jag om min man håller oss borta till den värsta stormen har blåst över (det var stora horder med besökare här i Bromma under gårdagen) och inväntar lugnet. Vi kommer ändå att åka till Bromma för att som vanligt handla på vår coop, men shoppingcentret får nog vänta lite på mitt besök

Har idag roat mig med att leta fram mönstret för de nya förpackningar som man kommer att kunna se i shoppingbutikerna. Det är det
duktiga folket på Identity Works som har tagit fram detta fina organiska mönstret.




Hittade även denna roliga blogg - 570 rum och kök - som är ett experiment (som startade den 22/9) som genomförs av Elisabeth och Anders (se bild). Dessa två ska bo i Bromma Blocks köpcentrum och har en därmed en ny gemensam bostad på hela 60 000 kvadratmeter. Inte illa med tanke på att de normalt bor i varsin lilla lya i Stockholm.

Eftersom Bromma Blocks påstår sig har " allt du behöver" ska nu dessa två undersöka detta statement och har därför flyttat in på köpcentret för att nu inte lämna området på hundra dagar och nätter. Nu bloggar de om sin uppleves. Jag kommer lite då och då att besöka bloggen bara för att se hur de har det, lite spännande är det allt om det klarar detta.
foto: jane, 570rum&kök, identity works

heart nature




Förra fredagen när jag skulle åka hem såg jag denna hjärtformade regnpöl, visst kan ibland fula saker ändå vara fina? Idag när jag åkte hem och klev av bussen låg det där - ett löv i form av ett hjärta. Lövet var qute och fick följa med hem, nu ska det få torka i en bok.

måndag, september 20, 2010

p.u.d.e.r


Idag är jag hemma och försöker krya på mig, var dåligt i går natt och sov inget, passar på att spana in lite nyheter på favorit modesidorna. Hittade en helt del fint i mina nyanser, puder, beige, mulvad och brunt.

Hur fina är inte är inte dessa underbara pudriga skor 499kr från asos, glam till perfekt pris med denna chiffongkläning 299kr hos h&m, grymma leggings med skindetaljer för 199kr från haléns, på ärmen "to die for snygga" campomaggi väska i tvätta skin 5.999kr från tintinstyle. Till det "one earth armband" från house of natalia i brunt skin/guld, 850kr hos accessora, fina halsbandet "the pin" i guld 1500kr från PNY Designs från accessora, romantiska volangiga västen 149kr hos h&m samt ett brett skin skärp från topshop, 275kr.
foto: alla ovana nämda

söndag, september 19, 2010

besöket på fotografiska museet




I går var jag & min man på fotografiska för att hinna se Annie Leibovitz utställning som avslutas idag den 19 september. Vi har definitivt inte ensam på utställningen, nej det var många fler än vi som hade insett att detta var sista chansen att se utställningen.

Dessvärre vart varken jag eller min man särskilt tagna av Annie Leibovitz fotografier. Visst fanns det ett par riktigt fina porträtt, men i övrigt dominerades utställningen av hennes privata familjebilder, utställningen heter ju
"A Photographer’s Life 1990-2005" där i min mening endast 2 fotografier var anmärkningsvärda. Resten (inte för att vara elak, men...) var totalt meningslösa, i alla fall för oss, att beskåda.





Nej då gillade jag faktiskt Sandy Skoglunds utställning "The Artificial Mirror" mycket bättre. Där fotografen har jobbat med tableau vivant - iscensatt fotografi, ungefär som en stilleben.

Alla hennes bilder var otroligt färgstarka och enligt filmen som visade på museet var ett fotografi ibland resultatet av månader av planering och konstruktion där varje enskild installation blev som ett konstverk i sig självt, vilket sedan fotograferas med en storformatskamera. Fler av bilder i utställningen finns att se på fotografiska museets hemsida.

foto: jane, fotografiska

riddaren av köket

Nyligen träffade jag på boken "Fattiga Riddare och andra kökshjältar" av Anna Lind Lewin efter att ha läst på lite om hur en kartläggning visar att ca. 100kr från varje 500 kr´s matkasse går direkt ner i soppåsen. Medan vår mormor & farmor torkade skorpor av gammalt bröd, är de flesta av oss i dag lite mer bekväma när det kommer till att hushålla med kyl & skafferiets tillgångar.

Det är här boken kommer bra till handa, eftersom den innehåller tips om förvaring som gör det roligare och enklare att leva med sin frys och sitt kylskåp. Boken innehåller dessutom 60 recept som inspirerar till att ta vara på maten, från brödgratäng och minestrone till indisk linssoppa och smoothie. Samt lite rak och enkel fakta om mat och hållbarhet. Boken blir din för 174 kr och finns till salu här.




foto: jane, mat, adlibris

Passade på att bläddra lite bland mina recept och hittade detta recept på fattiga riddare gjorda på sockerkaka. Så nu delar jag med mig av detta "goda" till er, varsågoda!


torsdag, september 16, 2010

Ikea`s blogg - livet hemma


Ikea har startat en inredningsblogg livet hemma som är riktigt fin och inspirerande.

Den 1 oktober anlände den nya serien yngaren designad av Sarah Fager. Med fina retro pastelliga glasflakonger (perfymflaskor i glas) som blir dina för 99kr för alla tre.




Läser på bloggen om nostalgiska floristen Madelin Downey gör vintageinspirerade
blomsterarrangemang, och gillar att blanda frisk mellan nytt och gammalt för att hitta den rätta känslan. Här ovan har hon gjort ett arrangemang med trädgårdsblommor, stjärnflocka och dahlior som förresten utsågs till 2010 års trendigaste trädgårdsblomma. Madelin tipsar "– Använd gärna kaffekannor, konservburkar och porslin att sätta blommor i. Såskannor passar till exempel fint i en dukning. Och klipp gärna ner stjälkarna så ser du dina blommor bättre!"
fotot: ikea

onsdag, september 15, 2010

J ♥ J = 3år



puss min darling, idag är det vår 3e bröllopsdag.

måndag, september 13, 2010

Lars Wallin + Flora



Bordsmagarinet Flora återlanseras just nu i två varianter, normalsaltat (med vita klöver på förpackningen) och extrasaltat (med röd klöver). Båda varianterna är förpackade om 600g och har en fetthalt på 80 %. Varumärket har alltid satsat på design, 1967 formas dåvarande förpackningen med vita blommor på av den berömde designen Carl-Arne Breger och blev då utsedd till årets förpackning inom svensk design.

Denna gång står den svenske modedesignern Lars Wallin bakom designen, där en del av den gamla designen har plockats fram och moderniserat med ett lock med klövermönstrad relief. På Floras hemsida kan du se hur bordsmargarinets förpackningar har sett ut och förändras från lanseringen 1965 till relanseringen 2010.

foto: jane & flora

söndag, september 12, 2010

blossa 2010

Dagarna flyger så fort förbi just nu, ett säkert tecken på att hösten och snart också vintern är här dök upp på blossas hemsida genom presentationen av sin årsglöggen Blossa X (10).

Årets glögg är smaksatt med saffran som borde passa bra både till julen söta och salta och kommer i en guldfärgad flaska som ska ge en hyllning till de gyllene-saffransfärgade dropparna.

Läser på hemsida, -"Blossa X är en glimrande hyllning till 2010 talets första jul..."



Årets Blossa finns på Systembolagets beställningssortiment för 89kr och f om den 10 september 2010 kan glöggälskare förhandsboka sin Blossa 10. På så vis är man försäkrad om att få ett exemplar av de limiterade flaskorna. Avhämning av de bokade flaskorna sker under första veckan i oktober på sitt utvalda systembolag.

Själv har jag bokat 3 flaskor precis som förra året, och nu kan nedräkningen till julen börja.



Blossas årgångsglögg genom tiderna:

2003 Pomerans
2004 Vinteräpple
2005 Hjortron
2006 Lingon & Enbär
2007 Havtorn & Kanel
2008 Blåbär
2009 Clementin
2010 Saffran

garderobsrensning



Själv har vi inte lekt så mycket denna helg, nej denna helg var det dags att tvätta och lägga undan alla sommarkläder inför nästa år. Vi har därmed gjort en stor garderobsrensning, tvätta, vikt och t om torkat av och prydligt lagt in alla sommarskor i kartonger. Vi har även passat på att göra om i vår walk in closet uppe på vinden.
Det är så skönt att vara klar med detta projekt, vi är trötta men glada över att resultatet vart så bra.





Jag håller just nu på att göra klart det sista med att plocka fram allt varmt inför hösten och vintern. Har gått igenom alla mina vinterskor och insett att det mesta är högklackat, därför kommer jag behöva handla minst 2 par bekväma skor för min fot
skull. Annat som har kommit fram idag är allt stickat; mössor, halsdukar samt varmt tröjor.

Ps. nej det är inte min garderob på bilderna, men visst är de underbart fina? Fler walk in closets finner du hos decor pad, passa också på att titta in på dessa galmiga celebrity garderober.

hemma på min gata




Denna helg har vädret varit sådär men alla ungar på vår gata har varit ute och lekt och hoppat hage. Jag gillade den innovativa designen på hagen så mycket så jag var bara tvungen att ta en bild.

När jag var lite var det lite mer klassiska raka hophagar som gällde. Denna modell är mycket roligare, ser ni att småtjerna t om har ritat ut "skoavtryck" där man ska ha fötterna när man börjar att hoppa på ruta no.1. Sött!



Vintertid kan man fortsätta hoppa hage på Karin Mannerståls tjocka ullmatta "hoppa hage". Finns att handla för 1.989kr hos barntyger.

foto: jane & barntyger, hemmakanalen

fredag, september 10, 2010

höstäpplen



En av mina favoritfrukter är äpplen, och i år kommer den svenska äppelskörden att bli mycket bättre än i fjol enligt Äppelriket (92 fruktodlare de flesta från Skåne som svarar för cirka 65% av den svenska fruktproduktionen) på Österlen.

Just nu är det dags att njuta av årets höstäpplen, dvs sådana äpplen som är mogna eller nästan mogna i septembers slut, eller oktobers början. Gemensamt för höstäpplen är att de endast håller sig under höstmånaderna. Mumsiga höstäpplen är sorterna Aroma, Arreskov, Charlamovsky, Göteborgs Flickäpple, James Grieve, Josefiner, Oranie, Ringstad, Särsö och Åkerö. God och vacker är den 108kvadrameter stora tavlan gjord av äpplen som jag tycker är fin.

grön skärbräda äpple, åhléns 49kr, äppelskalare moster hulda 275kr, tavla -an appel a day- från favoritsaker 279kr

foto: jane, skånska skafferiet, favoritsaker, åhléns, äppelriket

Eminem & Rihanna - Love The Way You Lie


Just nu älskar jag denna låt, så vacker, sorglig men stark och samtidigt bitterljuv. I video ser vi Megan Fox och Dominic Monaghan spela bråkande paret.

onsdag, september 08, 2010

Topshop öppnar på Sergelgatan



Ok flickor ni som gillar Topshop kommer att bli glada nu, i februari 2011 öppnar Topshop en 1300 kvadratmeter stor flaggskeppsbutik på Sergelgatan i Stockholm. Det var för ca. 1år sedan som Topshop stängde sin butik när Souk-gallerian stängde. Jag jublar och applåderar av glädje, äntligen kan man får komma "hem" till sin butiken för att shoppa brittiskt mode.
foto:topshop

söndag, september 05, 2010

these...? they are from Lacoste, baby

Inför denna vintern skidresa ska dessa Arbonne Ski stövlar från Lacoste få följa med mig, de finns bl a hos Brandos för 1199kr. De finns även i snyggrött och svart, fina fina. Jag hade nästan exakt likadana när jag gick i årskurs 3 på lågstadiet fast då hette märket Puma Snowjoggers.




Jag älskade min snowjoggers hela den vintern men redan till nästa år hade jag vuxit ut mina favisar och fick ett par jättefula fodrade bruna gummistövlar (fulchock). Nu har jag chansen att komma över detta skotrauma och uppleva nya vinterminnen i min nya "snowjoggers". Lycka.
foto: brandos

för dina händer



Själv är jag en riktigt isbit, jag fryser väldigt lätt och behöver alltid ha det varmt om fötter, händer och huvud. Därför är jag nu ute efter att se vad som händer inom höstens varma accessoarer. Har tittat på skinnhandskar och hittat väldigt många fina hos asos, gillade speciellt dessa två färggladda par, ett i rosa för 654kr & lila 714kr.




Men de som ligger överst på önskelistan just nu inför vinter blir nog Odd Mollys skinnhandskar "Slender Leather Glove"
med små nitar längs sidorna, krås vid öppningen som går ner i en liten sprund mitt fram, fem stycken Odd Molly dollar framtill samt med två broderade fjärilar.

Ljuvligt söt, men hur är de i storlekarna undra jag? Vill du ha dessa skynda, de håller på att ta slut överallt, men förhoppningsvis fylls väl butikerna på med modellen, eller?

lovely bones




Igår lördag såg vi den otroligt gripande och vackra filmen -Lovely Bones- (med den svenska titeln "Flickan från ovan") filmen är baserad på den framgångsrika romanen med samma namn av Alice Sebold och regisserad av Peter Jacksson.





Handlingen är brutal och visar vad som händer när en ung flicka mördas och sedan bestämmer sig för att vakar över sin familj från ovan samtidigt som hon försöker avslöja sin mördare. För mig var filmen både fascinerande, skrämmande men också väldigt sorglig jag grät flera gånger, snyft.
foto:imdb

pineapple dance studios

Älskar den nya dokumentären på kanal5 om Pineapple Dance Studios en av Englands mest framgångsrika dansskola i London, som lär ut över 30 olika dansstilar och ansvarar för repetitionerna för shower som Chicago, Dirty Dancing och dessutom hjälper till med uttagningar av dansare åt popstjärnor som Madonna, Kylie Minogue och Beyonce.


Jag är helt såld på den otroligt söte, läspande chefskoregrafen Louie Spence, vars humor är helt på min våglängd, han är såå bäst och jag skulle bara
vilja ha denna lilla farbrorn i en liten låda hemma, dessutom är han grym på att dansa.

Programmet hade premiär den 27 augusti, om du missade första avsnittet kan du se det på kanal5play. Annars följer du programmet på kanal5, fredagar kl. 18.00.

fredag, september 03, 2010

Madonna - Give It 2 Me



Ingen annan en Madonna får sjunga in denna fredag här tillsammans med Pharell. Får alltid sån energi av denna låt och det är väl precis det man behöver inför helgens alla nöjen. Trevlig helg!

torsdag, september 02, 2010

roliga illustrationer




Gillar de nya satsningen som Ica har med sin ekologiska linje Ica Gott Liv och hur underbart söta är inte alla illustrationer gjorda av Klas Fahlen, en extra kul detalj är att alla illustrationer är animerade på hemsidan. Titta in så får du se själv, det är qute, lovar.

Denna illustratör ligger bakom en rad intressanta illustrationer, varav en av mina personliga favoriter är den för
Kungsholmens Glassfabrik.

foto:jane, ica&klassfahlen

onsdag, september 01, 2010

{ september = favoritmånad }





På fredag är jag förhoppningsvis tillräckligt frisk (skönt att slippa halsont & hostan äntligen) för att börja jobba igen efter 4veckor semester på rad. Rena lyxen jag vet, ljuvligt. Just nu på mitt skrivbord ett kort på min Mammis när hon var i Egypten och kramade sfinxen på 60-talet, älskar det fotot.

Gillar inte ni också de små min drinkparasollerna som man får i alla drinkar utomlands?, mitt blåa från Pina Colad:an fick följa med hem.





Idag är det redan 1a september och jag känner mer än någonsin att det är så underbart att bo i ett land som har olika årstider. Visst jag älskar verkligen värmen och solen, men skulle man inte tröttna i det långa loppet?

Jag skulle det nog, älskar ombytet och hösten är min favorit årstid och september är favorit månaden (eftersom den är så vacker och eftersom jag då blev Mrs.)

foto: jane