måndag, maj 30, 2011

Bemz till sovrummet




Inför denna sommar har driftiga Bemz även tagit fram en sovrumsserie av sina överdrag och kappor för sängstommar och gavlar. Passar precis som tidigare till Ikea möbler i olika utförande och höjder.





Medan överdragen till stommar och gavlar baseras på Ikea-modeller, så är sängkapporna anpassade för dem flesta standardsängar, oavsett tillverkare. De nya överdragen kommer att finnas tillgängliga från och med juni 2011 i Bemz ordinarie tygsortiment med över 180 olika färger och mönster.


söndag, maj 29, 2011

underbara bakverk




Bakom det vackert uppdukade kalaset på bilden (ELLE nr.6 ute i handeln maj 2011)finns tjejerna Linda Nielsen Wermeling och Christian Kokkalis och bageriet holysweet.

Blir så sugen när jag ser denna bild och läser på bloggen om alla deras bakverk, önskar nästan att jag skulle ha en kalas att planera in närmaste tiden...men kanske till min födelsedag i november, hm.
foto: jane

ett besök på ikea




Förra helgen var jag på varuhuset IKEA och letade efter en billig matservice, vill hitta och handla en med riktigt många delar till ett billigt pris. Vi har en stor familj och när vi har kalas räcker inte vårt mat och kakporslin till och jag vill undvika att hyra porslin varje gång. Hittade en tallriksserie som kanske skulle kunna passa men jag fortsätter att leta.

Däremot vart vi båda förtjusta i glasen "godis mix" med små ljusblå prickar (fungerar också fint med nya vaxduken, jej), självklart fick ett urval servetter följa med hem.

sista söndagen i maj




idag är det alla våras mammors dag, detta år har vi skickat en rosa bukett rosor tillsammans med en ask vit choklad till våra mammor. Men jag gillar verkligen båda dessa cupcakes från edible-momsts och hur musiga ser inte dessa cupcakesrosor ut?, hittade dessa på the cupcake blog. Helt adorable!





lördag, maj 28, 2011

en läskande 125 åring





Den hela började den åttonde maj 1886 då apotekaren John Styth Pemberton tillverkade det första Coca-Cola-koncentratet. Nu i maj 2011 fyller läsken och varumärket 125 år, något man planerar att fira stort.

Enligt rykten har det hemliga receptet på cola läkt ut och sägs vara följande recept:
  • Vätska från Coca: 1 centiliter
  • Citronsyra: 9 cl
  • Koffein: 3 cl
  • Socker: 30 (oklar massa)
  • Vatten: 9 liter
  • Limejuice: 1,8 liter
  • Vanilj: 3 cl
  • Karamell: 4 cl

Den hemliga smaktillsatsen 7x:

  • Alkohol: 2 deciliter
  • Apelsinessens: 20 droppar
  • Citronessens: 30 droppar
  • Muskotessens: 10 droppar
  • Koriander: 5 droppar
  • Neroliolja: 10 droppar
  • Kanel: 10 droppar
Oavsett om detta är sant eller ej så är cola min favorit läsk sedan jag var liten och det lär nog aldrig ändras. Mums.
foto:cocacola

karl lagerfelds + couture coca cola light





Karl Lagerfeld gillar Coca Cola light så mycket att han nu har följt upp 2010´s designade flaskor med 3st nya.

Kampanjen, som lanseradess nu i april, är plåtad av Karl Lagerfeld själv och flaskorna går både att köpa separat och i en samlarbox designad av Lagerfeld. Tyvärr har det inte funnits till försäljning i Sverige, men fanns på varuhuset Colette i Paris samt i Danmark.



Läst häromdagen att Karl Lagerfeld gick ner 40 kg i vikt 2001 genom att bara dricka Coca-Cola light och äta ångkokta grönsaker. Dieten fick därför namnet “The Karl Lagerfeld diet”, se denna "innan-bild".
foto: Hollywood

fredag, maj 27, 2011

bo kaspers orkester -innan allt försvinner



spelar denna lite melankoniska men ack så underbara för er...

Jo Nesbø på mitt nattduksbord



Just nu på mitt nattduksbord trängs e
n samling av Jo Nesbø, läste senast Pansarhjärta som fick mig att bli intresserad av serien. Nu ser jag fram emot att läsa mer, kanske får jag tid under semestern. Älskar att ligga på rygg i gräset i trädgården och läsa...åh kom nu värme och sol.

& tidingarna på mitt soffbord...



läser om tidningen Arlanda - go travel & shop som jag skumläste på flygresan hem från Spanien, idag hämtade jag senaste nr av h&m magazine och passade även på att handla hem ELLE och Sköna hem. Denna helg ska jag inspireras.

onsdag, maj 25, 2011

h&m´s höstkollektion 2011




Har tjuvtittat på h&m´s höst och vinter kollektion och jag gillar vad jag ser, stilligt, klassigt och sobert. Och lite oväntat från h&m, ser fram emot att få se mer längre fram under hösten. Nyfiken att se mer? Fler bilder hittar du om du handlar hem senaste nr av Dammernas värld alt. här

foto:damernas värld

tisdag, maj 24, 2011

glassig frimärken




Inför sommaren har posten under flera år nu givit ut speciella sommarfrimärken, sommaren 2011 visar posten sin förkärlek för glass med dessa glassiga inrikes frimärken. Finns att handla på postens hemsida. Visst är det fina?
foto: jane & posten

vinn Elle´s sommarbil




Just nu kan du tävla och vinna din egendesignade sommarbil samt en resa till ljuvliga Paris i juli 2011. Läs mer och tävla här



skobutiken aldo har öppnat i sthlm




Ytterligare en rolig butikslansering har ägt rum i sthlm, denna gg är det den amerikanska skokedjan Aldo (som har fler än 1 000 egna butiker runt om i världen), som den 19 maj slog upp sina portarna till den första svenska butiken på Sergelgatan 11, i Stockholm. De pudriga fina skorna ovan på bilden kostar mellan ca 500–650 kr.
foto: chic

måndag, maj 23, 2011

cos nyöppnade butik





I fredags den 20 maj 2011 klockan 12.00 öppnade den H&M-ägda butikskedjan COS sin första butik i Sverige på Biblioteksgatan 3 i Stockholm. Jag är självkart nyfiken på hur den kommer att vara, måste stanna förbi nästa gång jag är i city. Har du hunnit dit ännu?


foto: cafe, e24 & chic

perfekt trädgårdsväder


Idag regnar det på förmiddagen men jag är glad ändå, för min trädgård säger - slurp slurp. Ijuförsig vattnade vi en stund igår men gräsmattan har varit så torr och ledsen så nu hoppas jag på grön, frisk matta när jag kommer hem. Jej.

foto:we ♥ it

fredag, maj 20, 2011

hemma igen...

...bruna och utvilade och med många nya planer inför sommaren. Idag fredag har jag jobbat medan maken har spelat golf med killkompisar i Södertälje.




Igår hade vi en semester dag ihop hemma och då passade vi på att fixa lite i trädgården inför helgen och grillmiddagen vi ska ha med vänner. Till vår förvåning hade vi inte mindre än 20 maskrosor på vår gräsmatta när vi kom hem. Haha..




Vi hann också med att handla nya vaxduk, det blev en prickig som passar perfekt till min nya dröm om hur trädgården ska se ut denna sommar. På regnstickan ser vi att det har regnat en del medan vi var bortresta.

Min hortensia i ny korg (som jag skrev om tidigare och lovade bild) mår inte så bra, den har fått fula bruna märken på blombladen. Men varför...? Måste leta på nätet efter anledningen. Hm...

foto: jane

söndag, maj 08, 2011

jag packar...



...inför vår semester i Spanien. Nu ska vi sola utan att frysa (majvädret är så här långt en besvikelse), jag ska spatsera omkring i sommarklänningar och sandaler, njuta av det mumsiga spanska köket och borrar ner tårna i varm sand efter att ha badat i kristallklart vatten. Lycka!

ett besök på lindex

Igår strosade jag omkring i Sundbyberg (älskar denna lila mini-stad) och passade på att dyka in på Lindex, kunde inte låta bli att gå in och känna lite på plaggen ur Rachel Zoe kollektionen. Har tidigare bara kikat på den online.





Men provade iallafall den småblommiga blåa klänningen, jag gillar den verkligen, men är väldigt osäker på om den passa mig och mina bröst. Urringningen blir lite tveksam och jag behöver definitivt en bra puschup bh för att det hela ska bli snyggt. Den fick inte följa med hem denna gång utan jag funderar lite till...






Däremot fick två fina sjalar följa med mig hem, den vita är
sval bommullssnodd (ihopsydd sjal) med broderade detaljer och hålmönster signerad, Rachel Zoe, pris 149kr. Den andra en beige scarf med rosa blommor och brodyrkant, pris 129kr (finns även i blått & rosa).

noa noa




Sprang förbi Noa Noa-butiken i Bromma Blocks (favorit shoppingcentrum no 1 hemma hos oss) och kunde inte låta blir att titta in och bläddra bland plaggen. Jag älskar deras skira vackra kollektioner, känsla för detaljer, färgerna, snittet ja allt är bara så rätt.

Blev kär i flera plagg men gick därifrån med en
Rosalyn Flower brosch, en gråbeige blomma som kan fästas på jackan, kappan, klänning eller blus och blir då en fin lite accessoar.






I butiken hade man dessutom kommit på de kreativa idéen att sätta blomman på en halsband och därefter fästa i plagget. Det ska jag härma direkt första gg jag använder min Rosalyn. Gillar du blomsterbroschen blir den din för 179kr.

fredag, maj 06, 2011

blowing kisses




trevlig helg, håller tummarna för att den blir solig! kram j

h&m home hösten 2011



Bara för att det fortfarande är så kallt väljer jag att idag skriva lite om h&ms höstkollektion 2011. Inför den nya säsongen har klädjätten presenterat fyra nya trender;

den rustika och karga från naturen i dovare höstfärger, en ombonad bohemisk vintagekänsla, en lite mer nordisk minimalism still samt en lite grafisk färgglad med lekfulla cupcakemönster och grafiska färglada mönster.


foto: h&m

torsdag, maj 05, 2011

ögonstenen Citroën DS



Alltid på önskelistan en svart Citroën DS. Precis en sån här hade min far när jag var liten, fast vår var grön med vitt tak och nu drömmer jag om min alldeles egna.




Modellen DS utläses déesse = gudinnan på franska, men vanligt tilltalsnamn för bilmodellen i Europa blev grodan eller paddan på grund av sin likhet.

DS-modellen fick stor uppmärksamhet när den presenterades på Bilsalongen i Paris 1955 och fick direkt en lång lista över väntande kunder - över 12 000 kontrakt skrevs bara under salongen. DS var extremt modern för sin tid, både tekniskt och designmässigt. Bakom den framgångsrika designen fanns den italienske skulptören och industridesignen Falminio Bertoni.

majblomman 2011



Först idag reflekterad jag över att årets majblomma började säljas sista veckan i april. 2011 års design blev grönt och rosa med gul mitt, som var mitt favoritbidrag 2010 som jag skrev om tidigare. Tycker att årets blomma är jättesöt, hoppas den får in mycket pengar för sitt ändamål i år, majblomman kan du köpa på stan men också online.



Besök hemsida och rösta nu fram 2012 års blomma, jag har redan en ny favorit. Vilket blir din?

onsdag, maj 04, 2011

Lindex affordable luxury




F om idag den 4/5 kan du både online och i butik handla Lindex affordable Luxury kollektionen. För inspirationen för denna kollektion står stilikonerna Diana Vreeland och Marlene Dietrich.





Jag har titta lite på de 14 plaggen som utgörs av maxikläningar, blusar och byxor alla i exklusivare material i färgerna blått, grått och vitt, priser 399-699kr. Kollektionen innehåller dessutom smycken i silver och guldmetall till priset mellan 149-299kr.
foto: lindex

tisdag, maj 03, 2011

vit som snö



ok jag är kanske lite sen på bollen, men är inte iphone 4 jätte jättesnygg i vitt? Ännu har jag inte tröttnat på min svarta men snart kanske man bli sugen på en förändring...

snowday



I morse när jag vaknade föll stora snöflingor ner från himlen utanför mitt fönster, så innan jag åkte hemifrån ställde jag in mina penséer och hortensian inomhus. De ska inte få frysa utan nu får de bo hemma ett par dagar, på nyheterna hörde jag att det var risk för nattfrost närmaste dagarna. Suck.

söndag, maj 01, 2011

valborgs helgen




Denna helg spenderades till stora delar i vår trädgård, vädret var stundvis soligt men tråkigt nog var det för kallt båda dagarna för att att bli riktigt njutbart. Brr.





Därför blev det ett besök på Blomsterlandet där jag blev förälskad i en ny sorts hög Hortensia så mätte hela 50cm i höjd och fanns i pastelliga blått, rosa och lila, pris 699kr. I butik nu också många fina sorters krukor i betong och även korgar i olika färger och storlekar.


Hem till oss valde vi en vit Hortensia och lilablå penséer tillsammans med en ny korg med välkomstskylt (utlovar bild senare). Däremot struntade i den illaluktande valborgsmässoelden, den har aldrig varit vår favorit så vi stannade hemma och luktade på blommorna och invigde årets grillsäsong istället.