fredag, juni 24, 2011

vans + hermès





För någon vecka sedan blev ju h&m´s samarbete med Versace känt, men idag läser jag om Robert Verdis nu omtalade kombo av Hermès och Vans. Resultatet en klassisk loafer look goes "street", alla mönster kommer från Hermès klassiska sjalar. Otroligt coolt och även om det inte är min "kopp te" så gillar jag kreativiteten.




foto: pursuitist.com

glad midsommar



idag på årets ljusaste dag, lyser sonen från en klarblå himmel, hoppas ni får en underbart vacker midsommar! kram j

onsdag, juni 22, 2011

Versace for h&m




Läser idag att Donatella Versace har plockat fram ett par Versace-klassiker ur arkiven för att nytolka dem åt h&m. Damkollektionen kommer att domineras av klänningar med nitat läder, siden och färgstarka tryck samt accessoarer som högklackade skor och bijouterier.





Herrkollektionen fokuserar istället på mer skräddat, bla annat smoking samt bälten och smycken även för män. För första gången ever kommer h&'s designersamarbete dessutom att omfatta ett antal inredningsartiklar, kuddar och ett överkast.




Donatella Versace har dessutom tagit fram en begränsad pre-spring kollektion för h&m som endast kommer att säljas online från den 19 januari, 2012, medan
huvudkollektionen kommer ut i butik 17 november 2011.
foto:h&m

Takashi Murakami goes google




Såg ni gårdagens google klotter gjort av Takashi Murakami? Konstnären och designen Takashi är japans svar på Andy Warhol och är kanske mest känd bland den breda massan för sina tidigare samarbeten med Louis Vuitton och Marc Jacobs.






I Tokyo har LV en butik som endast säljer väskor, sjalar och accessoarer smyckade med hans konst. Men Takashi har även gjort ett konstnärligt avtryck inom musikvärlden genom sina skivomslag till några av
Kanye West skivor och även tagit klivet in till ainmefilm.



tisdag, juni 21, 2011

en tanke... ♥

tine k´s webshop



Till min stora lycka upptäckte jag idag att tine k har öppnat en webshop på sin hemsida, har genom åren hittat ett par återförsäljare som är bra men som alltid så har de inte tillgång till hela sortimentet. Nu finns alla produkter direkt tillgängliga för mig online, i like it - alot!

måndag, juni 20, 2011

Lanvin Petite





Under förra veckan avslöjade Lavin sin första barnkollektion Lavin Petite, med 25 underbara fashionplagg vänder sig designen främst till flickor i åldrarna fyra till tio år. Personliga tycker jag att plaggen är helt sagolikt söta. Till plaggen har även en speciellt ballerina kollektion tillkommit i renaste satin med en pompon gjord av tyll, awh.





För de föräldrar som inte klarar av att vänta tills November 2011 när plaggen når butikerna, finns 4 ragdolls till salu iförda klänningarna från kollektion, ett stort plus är att intäkterna från denna accessoar går till Designing Hope.

foto:fashion.telegraph.co.uk

söndag, juni 19, 2011

sju sorters blommor





F om imorgon är midsommarveckan här, just idag söndag regnar det och blåser kraftigt utanför mitt fönster, men jag hoppas att det innebär att det regnar av sig ordenligt till midsommar. Så ännu vägrar jag att misströsta.





Själv är jag lyckligt gift men för alla flickor som vill testa gamla traditioner kan de på midsommarnatten plockade sju sorters blommor att lägga under huvudkudden för att då drömma om sin blivande pojkvän. Blommorna som ska ingå är: klöver, timotej, rölleka, ängsgull, förgätmigej, blåklocka och viol.
foto:runeberg.org

fredag, juni 17, 2011

trevlig helg



Just nu njuter jag för fullt av det äntligen har blivit lite svalt, men jag är ändå pyttelite besviken över att det har blivit "för" svalt. Blir man någonsin nöjd?

Mja kanske, om det till helgen nu skulle kunna bli sådär perfekt 22 grader varmt med en ljummen liten vind och strålande solsken - så skulle jag vara jättenöjd. Önskar er alla en trevlig helg!

tisdag, juni 14, 2011

sushi craving



Idag är jag väldigt sugen på sushi, som alla som gillar dessa läckerheter vet, får man ibland enorma sushi cravings. Idag är en sån dag...så snart springer jag iväg på lunchen och handlar japansk. Mums!





Gillar denna bild på turkos vegosushi, men är lite osäker på om jag blir sugen på att äta den. Haha. Legosushin var däremot bara jättekul. Kan rekommendera lite lätt läsning för dig som gillar sushi via denna sushiblogg
foto: sushisidan

söndag, juni 12, 2011

leila bakar i Frankrike



Med start under midsommarveckan, den 22 juli kommer tretton nya episoder av programserien Leila bakar i Frankrike, denna gång är avsnitten inspelad i ett litet sommarhus och en fin veranda i staden Médoc.

I programmen får man smaka på franska ljuvliga skapelser som mousse au chocolat, rabarberbullar, lantlig fruktpaj, creme bryle, creme caramel, citronmarängpajer, cupcakes, tarte tatin på persikor och mycket mer.




I det första avsnittet
bjuder Leila på en liten sommarfest på sin veranda och bjuder på cheesecake med rabarberkompott samt desserten Sabayonne med gratinerade färska bär. Med start onsdag 22 juni 2011 21:00 och nya avsnitt varje onsdag, kl. 21:00 i Tv4 Plus.

Själv har jag följt hela det franska äventyret på leilas facebookblogg och ser nu fram emot att se det första avsnittet, som alltid är miljöerna och valet av inredning minst lika inspirerande för mig som själva recepten och bakningen. Så ja, jag can´t wait!

Leilas bohemiska klänning





Redan nu när jag tittar på bilderna från Leilas nya "franska" programserie blir jag lite kär i den fina klänningen som Leila bär. Modellen heter Eiljamix cottondress, pris 1495kr och finns hos turQuoise.

foto: jane montage, leilas blog & turquoise

mat som håller





Jag har precis upptäck det nya danskt matprogram från 2009 som jag varmt kan rekommendera. I första avsnittet tillagade programledaren Camilla Plum - sylt, rosensaft och rabarberchutney, tanken med programmet är att man ska få läras sig hur man bevarar smakerna och konserverar säsongens grönsaker och frukt.

I Danmark är Plum känd bland annat för att ha skrivit flera böcker om matlagning och bakning (t ex the scandinavian kitchen), och hon håller även kurser i mat och ekologi. I svensk tv har hon tidigare varit aktuell med programmet bullar av stål, som har en inspirerande receptsida.






Åh vad jag känner att detta är perfekt för mig, min mamma har dessvärre inte haft tid att lära mig dessa husmors recept och knep på inläggningar mm. Så jag suger i mig kunskapen och skriver ner allt i min receptbok medan jag ser programmet.

Om du missade 1a avsnittet visas reprisen idag den 13/6 i SVT2, kl. 23:45-00.15.
Del2 ska handla om rökt ost och hemgjord yoghurt och sänds i SVT2 den 17/6,
kl. 19:30-20:00.
foto: montage jane, flickr

lördag, juni 11, 2011

neon trees -animal



just nu idag lyssnar jag på animal, känner mig som själv som ett svettigt litet animal, haha - pust vilken värme. Ikväll åker vi och badar.

ett farväl med fågelsång & solsken



Igår var vi på begravning, det var en vacker dag inramningen med fåglarna som sjöng och strålande solsken vilket bidrog till att upplevelsen blev väldigt ljus, stillsam och fin.

Trots att dagen började lite sorgset fick vi en härlig dag med makens familj från Danmark och vi passade på att umgås hemma hos oss i trädgården. Fast om sanningen ska fram satt vi mest i skuggan för temperaturen klättrade under dagen upp mot över 30
°c. Det är så härligt när man kan sitta i skuggan med gott samvete, ha.
fotot: all angels show, Ed Snyder

dufvemåla vatten



Provade ett nytt bordsvatten igår Dufvemåla Vatten, lingonsmak - mums.
foto: jane

torsdag, juni 09, 2011

almondy toblerone



Nu har den senaste frestelsen från Almondy kommit ut i butik, denna gång är tårtan toppats med bitar av Toblerone. Kombinationen låter mums, och jag ser fram emot att inhandla och avnjuta härligheten, kanske redan till fredag när vi väntar besök från danska familjen.



foto:almondy

onsdag, juni 08, 2011

två fina




Jag märkte inte av blusen från h&m conscious collection när denna släpptes tidigare i vår, men häromdagen handlade jag hem den till halva priset på min h&m butik. Och jag älskar alla fina detaljer och det pricka tyget (verkar som att prickigt har blivit min nya "thing" denna säsong, med prickig vaxduk, nya glas mm).




Jag har också blivit kär i dessa sandaletter i beige-grå mocka från soft grey med litet metallic kantband. Tyvärr så tog de slut väldigt snabbt och jag har nu ett par skor hemma som egentligen är 1 strlk för stora, suck.

Hoppas och håller tummarna nu för att returer snabbt ska inkomma så jag kan få dessa fina i min 39a.
foto:jane, h&m & laredoute

tisdag, juni 07, 2011

med blommor i mitt hår




igår var det Sveriges nationaldag, och vi firade genom att ta en promenad kring en
magiskt fin sjö som har en fågel-ö med gäss, svanar, sothönor samt en gullig liten restaurang precis vid strandkanten där en lunch intogs. På kvällen tog vi det soft med att grilla och sedan avnjuta bakelser och se på film, kort sammanfattat en jättefin dag.

foto: we♥it

lördag, juni 04, 2011

kings & queens




Äntligen är favoritserien The Tudors tillbaka, och jag & maken sparar ner avsnitten om Henrik VII spelad av den snygge Jonathan Rhys Meyers
på tvboxens hårdisk för att inte missa något avsnitt. Se kommande avsnitt onsdagar kl.21-21.55 i SVT1.





I dag lördag kommer jag att se om Sofia Coppolas Marie Antoinette, jag fullkomligt älskar hennes tolkning av Antonia Frasers biografiska bok med samma namn, som utforskar Marie Antoinettes dramatiska levnadsöde.




Filmen
ger mig helt klart ett lyckorus, bara det att större delen av inspelningarna skedde på och runt om det vackra slottet Versailles ger en "äkthets känsla".

Alla underbara miljöerna lägg sedan till alla pastelliga klänningar,
skor och smycken (Manolo Blahnik gjorde alla skor till filmen, ack), håruppsättningar, bakelser och Kristen Dunst rolltolkning. Se filmen ikväll kl. 20:00 på tv8, och...lets us eat cake!




Läs förklaringen bakom missförståndet med citatet







Denna pastelliga kudde finns hos royalbebeshoppe.
foto: jane montage, imdb, royalbebeshoppe, wikipedia, i love muffins

fredag, juni 03, 2011

sommarplaner








Nu känns det som att sommaren äntligen är här på riktigt och vi har bestämt oss för att planera in lite resor hemmavid i år. Varje sommar åker till Sigtuna och shoppar, promenerar och tar en lunch eller en fika. Gillar att
luncha på Sigtuna delikatess och fika på Tant bruns kaffestugan men sitter då helst i trädgården.






Sen är jag sugen på att åka på några självplock med både grönsaker och frukt, samt besöka Norrby trädgård, zetas, rosendals trädgård och min senaste upptäckt flickorna Helin Voltaire.




foto: jane montage, flickorna Helin & Voltaire, Sigtuna stad, Rosendalsträdgård, självplock

fönstertvättardagen




Så glad över att jag i tid ansökte om ledighet idag fredag för att få denna långhelg under Kristi Himmelsfärds dag. Igår torsdag slet vi som djur med att tvätta alla fönster i hela huset, inför persienninstallationen i morgon. Vi är så tacksamma för hjälpen svärmor bidrog med, tack snälla.
foto: we♥it

onsdag, juni 01, 2011

barnens dag 2011




Idag den 1/6 är det internationella barndagen, något som vi i vår familj, firade olika varje år när jag var liten. Dock hade vi ett par återkommande traditioner som alltid skulle följas, vi tog alltid en lunch eller fika ute på stan hela familjen, jag fick fritt välja en present från leksaksaffären och tillsammans med mamma bestämma middag på kvällen.

Personligen tycker jag att det är lite synd att denna dag inte firas speciellt mycket hos oss i Sverige, borde vara ett perfekt tillfälle att ha något arrangemang i varje stad runt om i landet.
bild: googles bild för dagen