tisdag, augusti 30, 2011

cognacsfärgad väska


I somras vart jag kär i weras cognacsfärgade skinnväska, denna modell är lite annorlunda då väskan viks över och sedan stängs med metallknäppe, "hittade" väskan igen på åhlens hemsida idag och funderar nu på om jag ska handla hem denna.





För bara någon vecka sedan fick jag denna väska av min mor, den är tillverkad av en bekant till familjen som gör otroliga skinväskor både på beställning och efter egen design. Enda nackdelen skulle väl kunna vara att han finns i mitt andra hemland Polen.

Jag är speciellt förtjust i denna väska tillverkad på 70-talet som faktiskt är tidslös, den detaljen som imponerar mest är hur han har skurit fram nätet i skin på väskans framsida. Den är min favorit just nu och följer med mig överallt.
foto: jane

makens garderob inför hösten




Har klicka mig runt lite för att söka efter lite nytt till makens garderob inför hösten gillar

1. kängor från scorett, 934kr
2. h&m´s grön parkas 699kr
3. grå halsduk topman 170kr
4. klocka med svart läderband, fossil vintage pris 1000kr hos asos
5. bruna läderhandskar hos h&m 299kr
6. polo black, 319kr från parfym
7. canvasväska Ally Cepellin finns hos asos 1829kr

måndag, augusti 29, 2011

reese witherspoon för lindex







Hur snygg är inte Reese Witherspoon som representerar Lindex nya koncept ”Get the look” ? Detta är en kollektion som är inspirerad av 70-talets feminina stil. Denim, mönster och material blandat med stickat är viktiga inslag i dess lediga Kalifornien-look.






Hitta dina favoriter just nu online hos lindex, personligen vill jag ha den rutiga blusen med volang, den tillsammans med jeans och ett snygg läderskärp är snyggt och enkelt i höst.

fredag, augusti 26, 2011

Lars Wallins fashion stories



I går torsdag, var jag på besök hos Prins Eugene på Waldemarsudde där svenske couturdesignen Lars Wallin har sin utställning fashion stories med 170 klänningar och andra verk för att fira 20 år som designer. Jag rekommenderar en fika i prinsens kök samt att ni tar spårvagnen ut till utställningen, om ni är modeintresserade.






Personligen fick jag lite flashbacks från mitt bröllop 2007 när jag mina såg min bröllopsskor från Lars Wallin bröllopskollektion samt frimärksserien som vi använda till att skicka inbjudan till våra gäster fanns med bland utställningsföremålen. Ah...
foto: jane, larswallins, posten

måndag, augusti 22, 2011

jes då var sommarlovet slut



Hej alla, hoppas ni har en fin dag så här långt, i morse vaknade jag till ett riktigt skyfall, hade gärna vänt mig om och somnat om, det är så mysigt att vara hemma när det regnar. Men idag började arbetet igen så det var bara att kliva upp och lämna sängvärmen. Ni kanske också har gått tillbaka till jobbet idag eller kanske t om under föregående veckor/vecka?


Då vet ni min känsla idag, kände mig lite trött redan kl. 14:30, i morse kom jag inte ihåg inloggningen till vårt system, åt lunch utan att vara hungrig, men är tokhungrig nu (varför liksom). Ja första dagen på jobbet blir lite så här - som upp&nervända världen.



söndag, augusti 21, 2011

snyggt & roligt





Min favorit Maria Montazami är tillbaka i vings nya reklamfilmer och precis som förra året, har jag en favorit. I år måste det bara bli nedanstående reklamfilm med de bästa replikerna. Se alla filmer här hos ving, som alltid är de snyggt filmade och bjuder alla på ett leende.




foto:jane, ving, fritidsresor
reklamfilm:youtube

torsdag, augusti 18, 2011

4 stjärnors middag - kanal 5



Oj hoppsan, kanal5 "inspireras" av grannkanal och lanserar nya matlagningsunderhållningen: 4 stjärnors middag. Konceptet känner vi redan väl till; värden bjuder på mat, underhållning och en husesyn. Knorren som är ny kommer här, då programmet har en sk matkunnig ciceron med på matresan alla 4 dagarna. Det är stjärnkocken Christian Hellberg som med sin kunskap ska peppa värden och ge middagen den sista lilla finessen.

Första programmets gäster är Arne Hegerfors, Emma Pettersson (ensam mamma söker, visste inte att hon har ngn stjärna med ja ok), Patrik Isaksson och Hanna Hedlund.

Ja..intressant, vi får väl vänta och se tills premiärdagen, måndag 29 augusti kl. 19 för att se om denna kopia slår originalet, kommande program sänds måndag-torsdag 19:00 i kanal5.

tisdag, augusti 16, 2011

17. 08. 2011



Vi är hemma sedan ett par dagar tillbaka från vår road trip på västkusten och jag håller fullständigt med om att västkusten är bästkusten!






Oj va fint & härligt det var att se Smögen, Hannebostrand och Kungshamn, men vi bodde främst i Göteborg och Malmö och gjorde dagsturer till allt fint & gott. Här kommer ett bildregn på lite av det härliga vi har sett på semestern.






trädgårdsföreningen finns mycket fint att titta och lukta på, jag älskade deras rosträdgård med tillhörande engelskt inspirerat café.








På en gata i Göteborg gick vi förbi ett vanligt byggplank som några kreativa konstnärer hade använt som målarduk. Jag kunde inte bara gå förbi utan att knäppa ett par bilder.



Efter ett par dagar i Göteborg gjorde vi en dagsutflykt till smögen, där vi bla såg briggen Tre kronor, åt årets godaste seafood på Roy´s Delikatesser på smögenbryggan och hann med att shoppade lite inredning hos barocc.







Här avnjuter vi friterade västkusträkor & moules frittes (kokta musslor & friterad potatis) med en krämig aioli, så enkelt & gott!





I Helsingborg stannade vi för en lunch vid havet i ett område som liknar vår favorit stadsdel här hemma, Hammarbysjöstad i Sthlm.




När vi väl kom till Malmö, ägnade vi ett par timmar för sightseeing och resten av tiden passade vi på att shoppa på Entré, Ikea och Ilva.

Just inredningsbutiken Ilva besöker vi normalt varje gång vi är i Köpenhamn där butiken finns på flera ställen i stan, men i Sverige finns den endast i Malmö & online. Vilket är lite synd för jag gillar deras utbud, alot. Så ni förstår kanske att jag var överlycklig över att kunna shoppa i butiken och sedan packa ner allt i vår bil inför hemresan, lycka!






Just nu kan man handla möbler hos Ilva designade av Karim Rashid, personligen blev jag mest kär i barockstolen till trädgården i hårdplast med tillhörande fotpall. Läs mer om designern här.



Efter 1½ vecka resande var det skönt att komma hem, men resan har varit fantastisk och vi gör nog om en road trip snart igen, fast då i ett annat väderstreck. Väl hemma nu har vi bara ett par dagar kvar av semester om oj vad vi ska njuta.
foto: jane

tisdag, augusti 02, 2011

ledig



Igår var min första semesterdag av totalt 3 härliga veckor, så vi firade med att ha gäster. Makens bror med familj från Danmark kom över och avnjöt dagen med oss i trädgården, vi badade minstingen 7månaders Marcus i vår tubtrug, lekte med 3årigen William och åt middag under solparasollet.

Snart åker vi ner till västkusten och då vi ska avnjuta alla vackra miljöer och goda mat vid havet. Som jag längtar.