fredag, december 30, 2011

gott nytt år



Nu önskar jag er ett gott nytt år -2012, var fina mot varandra det nya året - och ha det underbart roligt på nyårsafton! Kram J♥
foto: the manic moose

onsdag, december 28, 2011

mellandagarna





Hoppas ni har haft en fin jul med era när och kära och god fortsättning!
Nu är det mellandagarna och min man är och arbetar, så jag hänger med sonen W, och idag lyckades jag för 1a gg på mycket länge att få en stund över till att uppdatera bloggen.

I år har vi firat 24-25e dec med våra Mammor och vår underbare lille son, den 26 var vi äntligen själva gäster hemma hos svärfar ute på Drottningholm det var härligt att bara få sitta ner och njuta av mat & dryck och slippa vara värdinna.

Men mycket vill ha mer, så nu längtar jag tills jag hittar en stund till att läsa om alla gratulationskort som vi fick efter förlossningen i November och kanske hinna bläddra i senaste Sköna hem jul edition.







Årets julkortsskörd innehöll många fina julkort som jag hängde upp i fönstren i matsalen. Är faktiskt lite stolt över att ha hunnit med att skriva, pyssla ihop och skicka över 30 julkort till släkt och vänner i år med en nyfödd på ena armen. Älskar att få och skicka julkort!

Ikväll börjar jag fundera på vad jag ska duka fram till mig & maken på nyårsbordet, skaldjur och vilt blir det troligen...
foto: jane

fredag, december 23, 2011

nu önskar jag er alla....



en riktigt god jul & ett gott nytt år, kram J

tisdag, december 13, 2011

lucia



Idag ska jag och min son (dagen till ära utklädd till pepparkaka) väcka pappa med skönsång, trevlig lucia
!

foto: Luica målning av Francesco del Cossa,
National Gallery of Art, Washington

lördag, december 10, 2011

trevlig 3e advent




oj va tiden går fort - det är redan den 3e advent imorgon. Min underbara son tar all min tid och jag hinner inte med att blogga själv eller för den delen ens sätta på datorn vissa dagar.

Men imorgon söndag ska jag hämta hem en recept på lussekatter med mandelmassa som makens kusin har hittat bland gömmorna och mailat över.
Receptet är från 1962 och har använts flitigt av familjen och nu ska vi baka lussekatter från detta recept, mums.




Har ni hunnit med något julbak ännu? Lussekatterna på bilden är från denna bloggerska, fina eller hur?

torsdag, december 01, 2011

missade Leilas söta jul



Åh igår onsdag jag missade 1a avsnittet av Leilas söta jul som startade kl. 21 på sjuan (tidigare Tv4+). Läser att gårdagens avsnitt hade temat saffran, med recept som saffransvåfflor, saffransskorpor och ungsbakade fikom med saffranszabaglione.

I sex avsnitt kommer Leila att tipsa och inspirera med söta recept på bakverk och godis till julen och nyår. Om du som jag missade gårdagens avsnitt kan vi under ett par dagar till, hinna se det via tv4play,
urgoda recept och inspiration finns på Leilas hemsida

1a december




Otroligt vad tiden går fort idag är min son redan 4veckor gammal och vi har den 1 december i kalendern. Ännu har vi inte sett någon snö men nu är det dags att försöka få till julkänslan.

Vad är väl bättre då än att föjan IKEA´s adventskalender gissa på "dagens rim" och tävla om priser. Jag har anmält mig idag och om du är intresserad av att delta behöver IKEA få ditt svar innan kl. 14 idag.