onsdag, augusti 29, 2012

campomaggi




Väsktillverkningen för Campomaggi började med att den unge arkitektstudenten Marco Campomaggi köpte gammalt nött sadelskinn och sydde väskor som såldes till klasskamraterna. 







Resten är historia, bolaget startade 1980 och idag inspireras Marco fortfarande av gamla slitna väskor som han helst hittar på marknader och loppis. Läs mer om campommagi och se också bilderna på hur en väska blir till.




 



Till senhösten ska jag investera i en campomaggi, modell ännu oklar, men dessa två är ju trevliga.

campomaggi lavata tote, stor cognacs färgad väska i härlig stor storlek, pris 4600kr finns hos milk&honey, gillar även Campomaggi Sporta c/stampa i bomulls canvas pris 1700kr hos tintin style just nu.



 



Till min nya vita iphone skulle detta iphonefodral passa fint, också det från tintin style, pris 700kr ca. Fin.

söndag, augusti 26, 2012

guldknappen 2012 till Hunky Dory



igår kväll vann Hunky Dory Guldknappen på Elle galan i Stockholm, stort grattis till dem. Jag gillar Hunky Dory sedan många år tillb och deras a/w kollektion är så fin, lite rockligare och tuffare precis som den still som jag satsar på denna höst och vinter.

onsdag, augusti 15, 2012

glossybox juni 2012




Min glossybox för juni månad kom ju för ett tag sedan. Och aven om jag tycker att det är ett roligt sätt att prova på nya produkter som man annars aldrig troligen hade tagit sig tid eller i vissa fall råd att handla - så är jag osäker på om jag verkligen kommer att fortsätta efter mina 3 månader som jag fick i present. 

Hm...

lördag, augusti 11, 2012

back to shool - mode för pojkar








Åh tänk så fint kläda vissa barn är, blir helt salig när jag tittar på utbudet i Frankrike, UK och Nederländerna som har otroligt fina saker speciellt till pojkar.

Men idag har jag valt USA och titta på lite fint hos jc crew, gap och oldnawy bara för att jämför med utbudet hemma. 





 





Gillar pirattröjan, sjömansjackan, stövlarna och jaha det var bara blazertröjan kvar, ja den gillas också, hahah.


 


Den kortärmade t-shirten har en tom ruta - där man inför gymnastiken skriver sitt namn tillsammans med långärmad t-shirt med tvättbjörnen i picknickkorgen är så bäst. Mindre väskan i beigt är så skön att jag hade kunnat använda den själv i höst.


 


Sista dagarna på beachen 2012, men ännu finns tid för skoj till solen.



 


Utbudet till små pojkar var rätt begränsat just nu, de fylls säkert på inför höstshoppingen, men ett par sommarkläder hittade jag fortf. 




 



Till Mamma (eller Mama som jag tilltalas hemma hos oss) finns snygg beachväska med tillhörande blöjpåse, fina eller hur?

onsdag, augusti 08, 2012

galgar


Galgar i trä från h&m som hittat för 79,50kr, gillar texten och känslan av att de skulle kunna vara vintage.


Leta man runt lite på ebay (sökord tex clothes coat wooden hangers vintage antique) hittar man snart "äkta vintage" trägalgar till en inte alltför dyr peng. Så snyggt i garderoben, tycker ni inte ? 

Billiga, snygga och framförallt kanske lättillgängliga trägalgar finns ju på hedliga iKEA, heter bumerang och finns även numera i fin grå färg, 8st galgar går på 45kr. 

Hemma har vi bara trägalgar eller...okdå - erkänner - uppe på vinden i förrådet kan de kanske.... ha smugit sig in en plastgalge, men hittar jag den sorteras den bort snabbt. Ush för plastgalgar me don´t likie.

måndag, augusti 06, 2012

broderier på trä, metall och gummi



Idag såg jag något så otroligt fint som en broderad dörr, var bara tvungen att dela med mig av konstverket till er. Bakom nålverket står konstnärinnan Sarah Greves, som kallar sitt broderi för "broderad graffiti" och gärna väljer vardagsföremål för sina lite provocerande texter. Besök Sara här för fler fina broderier.

Visst är det ovanligt och samtidigt snyggt?, hade gärna haft en broderad dörr hemma, kanske inte ytterdörren men väl en innerdörr till något rum. Fint.








Lettiska textilkonstnärinnan Severija Incirauskaite-Kriauneviciene är känd för sina korsstygnsbroderier på bilar, kylskåpsdörrar, strykjärn, stekpannor och andra metallföremål.



 





Ja tydligen finns det inga gränser och hon kan verkligen brodera på det mesta, kul.






Personligen har jag faktiskt lyckats med ett par broderier som jag är mycket stolt över. Senaste projektet är dock i lite mindre skala. Jag tänkte nämligen brodera mitt egna mobilskal till min nya vita iphone. Kul va? Finnas att handla här.
foto; jane, happinesis , severija, iphonebutiken, 

lördag, augusti 04, 2012

barnmatservis - Boguslaw Sliwiński







Har ni en liten matvägrare hemma eller vill ni bara bjuda på en annorlunda middagsupplevelse? 

Lösningen kan ju kanske vara roligare mat kombinerat med en härlig (barn-) matservis. Jag gillar landsmannen Boguslaw Sliwiński (jes han är polsk designer) och hans olika tallriksserier som alla får mig att le.








FaceOn heter den kreativa serien med kul siluetter som uppmuntrar till lekfullhet och där du blir din egna mat-frisör.








 




Sport Plates -har grenar som fotboll, tyngdlyftning, fallskärmshoppning mfl.



 

 






serie BS Transportation ceramic -gör mig så glad - en tallrik kommer lastad..., det är så härligt att se att det finns design att handla till sonen. Titta in på Boguslaw´s hemsida om du vill beställa tallrikar.
foto: jane & Boguslaw Sliwiński

googel doddel OS 2012



Idag är enligt många en av de mest intressanta dagarna under OS London 2012, eftersom idag går 100meters finalerna herrar. 

Vad gillar ni de små teckningarna (eller goodel-doddles) som googel ändrar varje dag? Jättefina eller hur?





Personligen uppskattar jag öppnings-och-avslutningsceremonierna, men att i övrigt följa OS så här fina dagar som vi har nu - nej! Då tar min son och jag ett dop i vår nya pool istället. Hoppas ni får en härlig lördag, vink!

fredag, augusti 03, 2012

systrarna von sydow





Halkade in hos modesajten ellos i veckan och ser då att systrarna von sydow (journalisten och författaren Ebba von Sydow tillsammans med storasyster Amy von Sydow, läkare och matglad hemmakock) är där med en kollektion med kläder för dam & barn samt hem. 










Modeavdelningarna är väldigt utsålda, av det som fanns till salu nu var dessa ovan fina. Annars ser man på bilderna att det tidigare funnits mer kul utbud.




På hem-avdelningen finns ett par fina detaljer men även här är det utsålt.





Systrarna är dessutom just nu aktuella med sin kokbok -Sommar med systrarna von Sydow-, som finns att handla tex här.



 

Var tvungen att provlaga receptet på kolatårta med bananer, vispad grädde, grekisk yoghurt, toppad med dajm - och det var väldigt väldigt god, rekommenderas! 

Vill du provläsa boken, finns den här
foto: jane & ellos, bakemyday