måndag, september 10, 2012

annedal bromma
I helgen var vi på promenad i Annedal här i Bromma, Stockholm. Gillar att området är luftigt (i motsats mot det väldigt snarlika Hammarbysjöstad där man verkligen har byggt igen varje millimeter mark. Talar av egen erfarenhet då vi bott i sjöstaden i 3 år) samt att man har stora lekområden för barn i alla åldrar

Stort minus dock för total avsaknad av mataffärer, kaffer och butiker, något som det finns mycket gott om i Hammarbysjöstad. Om man nu ska jämföra och det måste man väl nästan?!

Mycket snygg design kompletteras med många starka färger som på "Blå bron" vid Å-parken de röda husen med plockepinnkonstruktion vid basen, det gröna i "Anna Strids Ugglornas plats" i Annedalsparken. Det helsvart huset var också väldigt coolt då boendet där var trevåningslägenheter.

På varje innergård finns det självklart en lekplats för de yngsta och i en av dessa hittade jag denna fina eka. 


Namnen på gatorna är bland annat tagna ur Astrid Lindgrens värld med Linaberget, Mattisborgen, Pippilångstrumpsgata mfl. 

Dessa orange hus ovan är "påklädda" i ett stålnät som ger de dess färg och struktur. Mycket snyggt. Röd rutschkana för de små som inte vill gå ner för trapporna på sin innergård utan istället glider ner. Cute.


 


Dessa solande sälar fanns nere vid vattnet förbi blåbron.


Ugglornas plats av Anna Strid är ingen lekplats för barn vilket jag och min man trodde först. Nej, detta är ett konstverk som Stockholms stad har valt att lägga precis bredvid ett lekområde för barn. 

Fint, men personligen tror vi att det är lite naivt att tro att barn då inte ska komma hit och vilja leka bland ugglor, kråkor och stora fågelholkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar