tisdag, augusti 16, 2011

17. 08. 2011Vi är hemma sedan ett par dagar tillbaka från vår road trip på västkusten och jag håller fullständigt med om att västkusten är bästkusten!


Oj va fint & härligt det var att se Smögen, Hannebostrand och Kungshamn, men vi bodde främst i Göteborg och Malmö och gjorde dagsturer till allt fint & gott. Här kommer ett bildregn på lite av det härliga vi har sett på semestern.


trädgårdsföreningen finns mycket fint att titta och lukta på, jag älskade deras rosträdgård med tillhörande engelskt inspirerat café.
På en gata i Göteborg gick vi förbi ett vanligt byggplank som några kreativa konstnärer hade använt som målarduk. Jag kunde inte bara gå förbi utan att knäppa ett par bilder.Efter ett par dagar i Göteborg gjorde vi en dagsutflykt till smögen, där vi bla såg briggen Tre kronor, åt årets godaste seafood på Roy´s Delikatesser på smögenbryggan och hann med att shoppade lite inredning hos barocc.Här avnjuter vi friterade västkusträkor & moules frittes (kokta musslor & friterad potatis) med en krämig aioli, så enkelt & gott!

I Helsingborg stannade vi för en lunch vid havet i ett område som liknar vår favorit stadsdel här hemma, Hammarbysjöstad i Sthlm.
När vi väl kom till Malmö, ägnade vi ett par timmar för sightseeing och resten av tiden passade vi på att shoppa på Entré, Ikea och Ilva.

Just inredningsbutiken Ilva besöker vi normalt varje gång vi är i Köpenhamn där butiken finns på flera ställen i stan, men i Sverige finns den endast i Malmö & online. Vilket är lite synd för jag gillar deras utbud, alot. Så ni förstår kanske att jag var överlycklig över att kunna shoppa i butiken och sedan packa ner allt i vår bil inför hemresan, lycka!


Just nu kan man handla möbler hos Ilva designade av Karim Rashid, personligen blev jag mest kär i barockstolen till trädgården i hårdplast med tillhörande fotpall. Läs mer om designern här.Efter 1½ vecka resande var det skönt att komma hem, men resan har varit fantastisk och vi gör nog om en road trip snart igen, fast då i ett annat väderstreck. Väl hemma nu har vi bara ett par dagar kvar av semester om oj vad vi ska njuta.
foto: jane

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar