tisdag, augusti 31, 2010

ny lampa




Hela förra året hade jag detta lilla hus som lykta (för värmeljus) i vår hall tills jag tröttnade och istället ställde upp welcome-lycktorna som står där idag. Lilla huset inhandlades för länge sedan och har hängt med ett tag.

Blev därför glad när jag hittade huset som
bordslampa hos Ellos i vit eller svart lackerad plåt i två olika storlekar och med glödlampa.



Denna lampa är så "vi & vårt hus" så nu funderar jag bara om jag ska handla ett par vita eller en av båda färgerna? Allt beror ju på vart i huset vi ska ha dessa, i vår hall där vi har valt endast svarta detaljer skulle den svarta bli superfin. Jag fortsätter att fundera en stund till, sen slår jag till...

foto: jane & ellos

måndag, augusti 30, 2010

fina stämplar

Blev så inspirerad av ett inlägg som duktiga Helena gjorde på sin blogg så idag har jag tittat på adress-stämplar hos Etsy.





nr 1
känns lite oldfashion, finns hos SaraCowleyDesign för 167kr
. nr 2 fin och enkel med blommor, från RunEllieRun pris 174kr.nr 3 denna med en flyttettikett är min personliga favorit som jag hoppas kunna beställa,kommer från RunEllieRun pris 130kr. nr 4 en kul och lite annorlunda stämpel där du bestämmer själva antal siluetter som motsvara din familj, finns hos alliscreations, 242kr. nr 5 enkel och tydlig från RubberStampPress, pris 151kr. nr 6 denna stämpel är så qute med det lilla fågelparet, finns hos myrubberstamp 98kr. nr 7 från sweetpaperie passar mig som gillar små hus siluetter, pris 166kr nr 8 namnet i mitten och adressen runt omkring, snygg. Denna hittar du hos stampoutonline 244kr. nr 9 från tickledpinkpaperink 143kr enligt mig en design som man inte skulle tröttna på i 1a taget.nr 10 ytterligare en personlig favorit just för att den är så enkel, från sweetpaperie pris 143kr.
foto: alla ovan nämda säljare från etsy
insp: Helena

söndag, augusti 29, 2010

Jamie´s nya kokbok - Mat för hela året

Den 1:a september 2010, släpper flitiga koken Jamie Olivers sin senaste kokbok "Mat för hela året" med rosmarin & citron doft från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Vi kommer även kunna inspireras av rätter från Nordamerika, Indien och Asien och slutligen kommer vi säkert att bli förförda av vackra fotografier av läcker mat - som alltid.





Och som alltid kommer vi att kunna göra både oss själva, våra familjer och gäster glad och mätta med Jamie´s enkla och påhittiga recept. Extra kul att just denna bok innehåller guldkornen till rustika vardagsrätter för årets alla dagar.
Recepten är skapade i den engelska tidningen Jamies Magazine. Boken blir din för ca 169kr och redan nu kan man förhandsboka den via denna hemsida.

Här hemma i Sverige är Jamie just nu även aktuell på tv med sitt skolmatsprojekt -Jamies Matrevolution USA - och denna gång ska Amerika frälsas från dålig mat. Är du intresserad av att följa programmet går nästa avsnitt på kanal5 söndagar kl. 20.00, och vill du se tidigare avsnitt hittar du dom på kanal5play.

foto: cdon

dagarna du minns

Idag såg jag att Mads Mikkelsen är Fritidsresors nya ansikte för resebyrån och den nya reklamen "dagarna du minns" som by the way är "genies".




Reklamen fick mig iallafall vilja boka en resa till Thailand direkt, skulle du bli sugen på att resa till Thailand, kan jag meddela att reklamfilmen är inspelad på Blue Village Exotic-anläggning på den kritvita stranden på Koh Samet i Thailand.. Fint fint.


Reklamfilm: frititidsresor via youtube

hemma från Egypten



Precis hemkommen från 1vecka sol och badsemester i Hurghada, Egypten och hotell Grand Restort, jag är fint solbränd men tyvärr även hostig & rosslig i halsen. Har fått en lättare halsfluss och äter Egyptisk mediciner, hi. Hoppas att bli frisk snart men just nu ligger jag nedpackad i sängen och tittar på tv och läser.




Är nöjd med vårt hotell som var så härligt upplyst kvälls och nattetid, men vad gillar ni designen på Hurghadas flygplats?

Jag gillade utformningen som påminner om ett stad av beduintält som reser sig ute på ökenlandskapet. Slutligen var detta min första flygningen någonsin där jag har sett månen avteckna sig mot den mörka natthimlen, så vackert även om min bild långt ifrån gör den rättvisa.
foto: jane

fredag, augusti 20, 2010

tar en...


Jag behöver ta en paus ett par dagar, vi har fullt upp med att ha semester här hemma. Bloggandet får vänta lite till i höst. Så just nu önskar jag er en trevlig helg, njut av ledigheten - det gör jag. Tills vi hörs, kram J

tisdag, augusti 17, 2010

Stockholm Fashion Week 2010



I går måndag den 17 augusti startade Stockholms Fashion week 2010, för dig som inte arbetar i branschen finns ändå möjlighet att få vara med på ett hörn och få ta del av alla kommande kollektionsnyheterna inför vår/sommar 2011.

Eftersom vi är "kunden" i slutändan kan jag tycka att det vore fantastiskt roligt med en "öppet hus dag" för allmänheten, som man har under möbelmässan. Tills dess får hålla oss till årets program och schema
, där alla publika visningar och event står fint flaggade med symbolen "publikt".
fotot:jane & manish arora collection

måndag, augusti 16, 2010

J'adore Dior 8 & sats2



I veckan som gick såg jag äntligen Sex and the city 2, gillade filmen och som alltid är alla otufits fab. Älskar speciellt Carrie´s tisha och kjol som hon bär till souken (marknaden) i Abu Dhabi (ni vet när hon träffar Aiden). Bara för "fun" har jag tittat hur man skulle kunna kopiera stilen.




Vi börjar nerifrån, istället för Manolo Blanik skorna Lazza Pink Heals, kan du handla dina klackar från Endless, den härliga Zac Posen Purpel Skirt, din kjol finns som fint alt hos Endressme och slutligen min favorit Dior t-shirten som finns att hitta vintage på e-bay. Billigare kopior finns också på ebay, t ex hos denna säljare.

Den lilla påsväskan broderad med pärlor och Carries puffärms jacka kan man lätt kopiera genom ett besök hos asos eller topshop som alltid har fina alt.

foto:jane, endless, endressme, coolspotters

16 augusti

Dags för förändring, skolorna börjar semestern är slut för de allra flesta och sakteliga går vi tillbaka till våran vardag med rutiner och tider att passa. Även om vädret snart slår om till ännu fler kallare och regnigare dagar så finns det mycket fint att se fram emot.





Personligen för mig ser jag fram emot höstpromenader med svampplockning och nya fina höstkläder, så snart är det dags att vika in sommarkläderna och plocka fram lättare jackor, stövletter och sjalar och det känns faktiskt helt ok efter denna härliga sommar. Nu kan hösten komma.
foto: jane, asos, topshop, h&m & scorett

söndag, augusti 15, 2010

söndagsshopping hos Rizzo





Idag flyttade dessa Brasilianska skönheter i beigt och guldfärgat skin in i min skogarderob, ett riktigt fynd från Rizzo, sandalerna har kostat 1290kr innan och jag fick mitt par för 495kr. Happy, happy. Fynda hos Rizzo du också men skynda, butikerna plockar upp höstsortimentet på hyllorna nu.
foto: jane

lördag, augusti 14, 2010

Formex hösten 2010


Just nu pågår höstens fackmässan Formex för Nordisk inredningsdesign, denna designmässa anordnas varje år i januari och augusti. Denna gång är det ca 850 utställare som visar upp sina produkter för ca 24 000 nationella och internationella fackbesökare.


Har du en inbjudan eller kontakter till att kunna besöka mässan, tycker jag absolut att du ska göra detta av ren inspiration (dessvärre kan man inte handla något om man blir kär i en produkt). Själv brukade jag alltid vara på Formex hela fredagen dvs första dagen mässan gick, när jag arbetade för Sthlm Mässan. Då är alla montrar fina och orörda och alla utställare pigga, glada och pratsamma.

Visar för er lite fint "smått & gott" gillar verkligen alla färgerna och den shabby-moderna stilen. Allt är så finfint, hur kul är inte t ex stickkorgen gjord av lampskärmar och lampformar? Porslinet nedan av Berghs studenten Sudarat Persson, gillar det "uppdaterade mönstret".


Jag hade definitivt inte tackat nej till att slå sig ner i någon av dessa två gulliga fåtöljer nedan, väldigt fint stylat.


Tips, besök Formex magazine online också för att läsa lite mer roliga mässnyheter.
foto: jane & formex

fredag, augusti 13, 2010

Maria Montazami - hemmafru i Hollywood

Av alla Hollywood fruar jag har sett tidigare och ser nuförtiden älskar jag fortfarande Maria Montazami mest. Hon är så bäst, älskar hennes still, ärlighet och livsinställning samt barnsliga humor. Dessutom har hon en otroligt fin familj. För mig är hon den mest äkta och "naturliga" hemmafrun av dom alla.





Kan inte låta bli att gå in och läsa hennes underhållande blogg minst 1gg i veckan. Gillar dessutom hennes sköna inställning till mode & skönhet och behöver jag ens förklara att hennes citat är numera klassiker?
foto: jane & amelia

Ikea katalogen 2010




Idag har jag bläddrat i senaste Ikea katalogen 2010, och som alltid finns det alltid något nytt kul att titta på och inspireras från, ni hittar katalogen online
här
foto:jane&ikea

torsdag, augusti 12, 2010

semestern i Polen



Det blev ingen uppdatering under vår semester "sorry about that", men vi hade så mycket att hinna med och göra precis hela dagarna, och varje kväll hade vi stora familjemiddagar hemma hos min bror eller pappa. Nu är vi hemma igen från vår resa till Polen och jag är så glad för all tid jag fick tillsammans med min familj i Gdańsk.




Vi gjorde även lite roliga egna utflykter, ett besök på Europas största medeltida borg Malbork (ser nästan ut som Harry Potters skola), promenerade på Montekasinogatan (dagtid den längsta shoppinggatan i Sopot, som till kvällen förvandlas till en gata fylld av nattöppna restauranger och coffieställen) och vidare därifrån ut på piren Molo. Shopping är alltid ett måste när vi är här och denna gång var inget undantag.



Nu väl hemma igen njuter vi av att bara vara "just hemma i vårt hus", ligga på gräsmattan och läsa. Planerar också att umgås med vänner grilla någon kväll och kanske hinna med en bio. Ska även åka ner till min mans moster hus på Öland innan vi åker utomlands snart igen.
foto:jane, malbork, gdanskmiasto

onsdag, augusti 04, 2010

suck...




jag packar och måste erkänna att jag älskar att resa men hatar att packa, speciellt nu när vädret är så otroligt instabilt. Vad ska jag ha med mig till mitt 2a hemland, kläder för soliga eller regniga dagar, sandaler och skor med öppna tår eller tygskor och conversen?

Ja vi hörs om någon dag igen, då med en lite reseuppdatering, nu dags för vår första del av semestern. kram J♥

Inception



Igår kväll såg vi Christopher Nolans, Inception med Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page. Och efter att ha sett denna fartfyllda och väldigt intelligenta action blir det nog svårt att inte jämföra och förvänta sig mycket mer av kommande action-filmer.
filmklipp:youtube

måndag, augusti 02, 2010

mango´s höstkollektion




Jag var på Mango i helgen för att handla lite fina outfits inför den kommande resan i veckan. Handlade en fin tröja och tittade på mangos ny höstkollektion, där fanns flera fina plagg och accessoar.







Ännu en gång har Scarlett Johansson gjort ett arbetat tillsammans med kändisfotografen Mario Sorrenti inför Mangos höst & vinterkollektion 2010 - detta blir den 3e kampanjen där Mango använder sig av skådespelerskan Scarlett (online sept -10). Och med tanke på hur fina bilderna från sommarkollektionen är (syns just nu på hemsida) så förstår jag modellvalet.



foto: jane&mango