lördag, maj 01, 2010

majblomman 2010





Sedan 1907 säljs varje vår majblommor i syfte att hjälpa barn som behövt extra stöd. Det är därmed en av världens äldsta barnhjälpsorganisationer vars mål alltid har varit att värnat om barnens rätt till ett fullgott och värdigt liv. Barnens behov har förändrats över tiden men Majblomman har alltid anpassat sin verksamhet efter de ändamål som varit aktuella och angelägna att stödja. Nu är är Majblommans mål att bekämpa barnfattigdom i Sverige. Läs mer om den fina majblommans
historia som startades av den duktiga, fru Beda Hallberg.







Sedan ett par år tillbaka är det barn som ritar färgkombinationer för majblomman med Svenska Moderådets färgkarta som grund. Inför 2011 års majblomma har det kommit in ca. 3 700 bidrag varav Moderådet valde fram fem förslag som gick vidare till omröstning som pågår under tiden 19 april - 7 maj. Den vinnande blomman presenteras sedan i januari 2011. Var med och rösta fram årets bidrag på majblommans hemsida, omröstningar slutar den 7 maj.






Personligen har jag flera roliga minne av uppdraget med Majblommanan från tiden då jag arbetade för Moderådet. Det var alltid lika spännande att få gå igenom och se alla fina bidrag som kom in, i alla möjliga annorlunda och roliga färgkombinationer. Tycker att 2011 års majblomma skulle kunna bli fin som rosa med grönt underlag. Vilken färgkombination gillar ni?

foto: överste grundaren med den första majblomman 1907, nedan majblommor 2007-2010 från majblomman.se & jane.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar