tisdag, maj 04, 2010

belysningsdesign




Ett av projekten hemma som fortfarande inte är klart här hemma är "lamp-projektet". Vi letar efter de perfekta lamporna till vårt hem, ett par rum är helt klara medan andra är vad man kan kalla "under arbete". Idag klickad jag fram en fiffig lösning som visar upp lampsladden istället för att dölja den. Paketet innehåller 12st blad och en lite söt fågel som håller i sladden, för sladdar som är 4 eller 8mm breda. Pris 95kr från Designtorget.






När vi ändå titta på belysningsdesign, gillar jag denna grenuttag och sladd "Power-Aware Cord" som är utformad för att visualisera energin istället för att dölja den . Den nuvarande användningen av el är representerat genom glödande pulser, flöde och ljusintensitet i form av en lysande sladd.

Att uttrycka förekomsten av energi genom ljus kan inspirera människor att utforska och reflektera över energiförbrukningen av elektriska apparater i hemmet. Skapat av Anton Gustafsson och Magnus Gyllenswärd.





Vill också göra något nytt annorlunda med lampsladden som hänger i trappan vid vinden, och byta ut min garland från Habitat mot metallfågeln designad av Hung-Ming Chen, pris 350kr från Designtorget.
foto: jane, powerawarecord&designtorget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar