söndag, oktober 31, 2010

Leilas home delivery



Nu på torsdagen den 4 november kl. 21.00 har Leilas Lindholms nya program Home Delivery premiär på TV4+. I det första avsnittet hälsar Leila på hemma hos Arne Weise och tillsammans lagar de smörstekt torskrygg och glace au four till efterrätt.

Det har ju varit lite tyst från Leila som varit Mammaledig men nu är hon tillbaka på tv och via nya hemsidan.
foto: tv4

{ halloween 2010 }




Hela denna helg har små monster plingat på vår dörr med "bus eller godis, de tömde huset på allt vårt godis. Och sent på lördagskvällen vart vi tvungna att släcka ner huset och gömma oss uppe på vinden, haha. Hoppas ni också fick en rolig helg!
foto: martha stewart

nu ställer vi om klockorna




Hejdå sommartid, idag vred vi om klockorna tillbaka en timme, som bonus får man sova en timme extra. Tack för det, men personligen tänker jag låtsas som ingenting och ändrar inte tiden på min iphone, på det viset kan jag stänga av morgonlarmet kl. 6 imorgon bitti och sova 1 timme extra. Lycka.


De fina halssmycket "time is an illusion" från butiken
renaissancelife, var Britiska Voges favoriter under London Fashion week 2010.

fredag, oktober 29, 2010

Robyn - Hang with me



Jag är helt kär i denna tolkning av -hang with me- gjord av Robyn, jag blir helt varmt och kan inte låta bli att le när jag hör denna. Såå vackert att det gör ont.

torsdag, oktober 28, 2010

mr & mrs




Fina porslins bokstäver och litet &-tacken samt hjärta inför förlovning, bröllopsdag eller bara av ren skär kärlek, finns att handla hos hos min nya favoritbutik notonthehighstreet. Har upptäckt att de har internationella leveranser för de flesta men inte all av sin produkter, säkert något man kan lösa med hjälp av ett sk. "package forwarding-företag".
foto: not on the high street

tisdag, oktober 26, 2010

lovely letters...




Just nu är jag lite inne på att leta efter ord och bokstäver inom inredning, smal höga bokstavskuddar i rosa & vitt, och fina tjocka
bokstavskuddar, tallrikar som stavar LOVE, väldigt stora vita initialer eller ett kärleksord i metall till gräsmattan perfekta till ett bröllop eller fest.

Ursöta koppar med bokstäver, välkomnande trädgårdsboxar och självklart smycken. Som halsbandet med lite rund initial och medaljongen med lite fin svalan också den med en bokstav.





foto: notonthehighstreet & etsy

lördag, oktober 23, 2010

höstprojekt till din trädgård - betongtrampsten

Eftersom den första snön inte stannade kvar på marken finns det ännu tid att göra något kul trädgårdsprojekt. Av en ren slump hittade jag dessa trampstenar i betong, de är sådär extra fina eftersom rabarberblad har används som mönstergivare.

Blev så inspirerad av inlägget hos bloggerskan -sara vill fara-
som var snäll och delade mig sig av både sina bilder och läken till -hemmariket- där jag hittade nedanstående instruktionerna och de fina bilderna av Anna Evenius.



Instruktioner
  • Blanda ihop cementen (finbetong) tills att det liknar havregrynsgröt. Blandningsförhållandena mellan vatten och betong står anges också på förpackningen. Rör i cirka 10 minuter.
  • Såga av ett pappersrör i lämplig storlek. Dessa finns att köpa på välsorterade byggvaruhus.
  • Olja in rabarberbladet för att få det att släppa bättre.
  • Lägg det på en plan yta och skydda ytan under med plast.Tryck ner pappersringen hårt mot bladet och fyll på med betong. Rör försiktigt så att inte luftbubblor bildas.

  • Lägg en tyngd över röret så att det håller sig på plats.
  • Låt betongen brinna 1 dygn
  • gräv ner på utvalt ställe i trädgården & njut!


foto: Sara vill fara, Anna Evenius & vi i villa, instruktioner: himmelriket

fredag, oktober 22, 2010

hej mitt vinterland...

Idag kom snön till Stockholm, när jag vaknade i morse hade snö redan hunnit täcka gräsmattan och verandan på baksidan av huset, och det var så ändlöst vackert. Just nu fortsätter snön att falla och jag hoppas att den kommer att få ligga kvar och att allt blir gnistrande vitt inför helgen. Önskar er alla en strålande helg! Kram J

foto: ups

onsdag, oktober 20, 2010

40år - det är väl bara en siffra?






Ålder har ingen inge betydelse, heter det ju, men idag är en stor dag. Vår bästa vän i Prag fyller 40år. Själv är jag 30+ men känner mig inte en dag över 25år gammal och jag är stolt över vart enda år av erfarenhet på denna jord.

Så grattis A, det är din dag idag och exakt om en månad idag är det min tur att fylla år! Vi önskar att vi hade kunna vara hos dig i fina Prag idag och druckit Champagne idag.
Kramar

tisdag, oktober 19, 2010

funderingar kring julbord 2010



Som jag nämnde tidigare så funderar vi just nu på vart vi ska boka in 2010 års julbord. Följande alt väljer vi mellan:
Krusenberg
Herrgård
Fjäderholmarnas Krog
Långbro Värdshus

Såstaholms Herrgård
- sistnämnda har familjesittningar med tomte & klapp,
en fin ide för alla er som har barn.





Vi har varit på några otroligt härliga julbord de senaste åren och några mindre bra, men som vanligt väljer jag att fokusera på det som är bra.

Smådalarö Gård
- har ett berömt och utmärkt
skaldjursbord, många fina smaker.


Gåshaga
- traditionellt gott julbord


Härringe Slott
- julbordet som vi oftast talar vi om och minns
med välbehag, det är helt oförglömligt


foto: allt om mat

Höst bröllop - tema grönt




Eftersom jag själv var en höstbrud för 3 år sedan (vi gifte oss sept 2007), är det är givet att jag ibland roar mig med att titta efter fina höst & vinterbröllop. Detta bröllop med grönt som tema är otroligt fint och jag älskar alla höstliga detaljer. Njut av dessa fina bilder och vill du ser mer och läsa om detta bröllop, finner du mycket mer här.




För mer bröllopsinspiration besök green wedding shoe´s hemsida.
foto: green wedding shoes

måndag, oktober 18, 2010

En höstig bohem





Klickade in på Indiska i veckan som gick och vart glad i hösten & vinterns mode, med lite jordiga och mustiga nyanser, höstinspirerande blomsterprakt och fina siluetter. Allt detta fina finns i en butik nära dig snart. Se också modevisningen som hölls på Kulturhuset nu i okt. månad.






Gillar också vissa av inredningsdetaljerna som finns online och butik just nu, speciellt överkastet cacoa rose som är en höstlig variant av vårt överkast frosty rose.




foto:indiska

Kransbindning på Slottsträdgården Ulriksdal



Idag funderar jag på om jag inte ska boka in en kurs i kransbindning i november för mig själv och en tjejkompis. Det är ju perfekt inför julen att få lära sig att binda fina kransar, dels för att man kan tillverka så mycket fint tills sitt egna hus men också kul att ge bort som presenter året runt. Kursen som jag tittar på just nu finns på Slottsträdgården Ulriksdal, kostar 495.

söndag, oktober 17, 2010

kastanjer & höststädning



Idag har vi storstädat hemma och även passat på att sopa hela uppfarten och verandan på baksidan samt rafsa ihop en stor lövhög på framsidan. Jag tänker inte göra mig av med löven de tillför en massa näring till min gräsmatta och buskar och därför får de ligga och gossa till sig.

Jag la ner alla kastanjer som jag hade plockade vid Såstaholm Herrgård i lördags i en betongkruka tillsammans med mossa och lite löv. Planerar att handla lite ljung och plantera vid ingången senare i veckan.




Idag hämtade vi ut årets saffransglögg, och jag passade på att fotografera den glittrande flaskan i solskenet. Nu ska vi bara få lite tid till att sitta ner och planera inför årets adventsbjudningar med vänner & familj.
foto: jane

frukost på Såstaholm Herrgård



Igår morse vaknade vi av att solen sken in genom gardinerna, och svärmor kom över för att åka till Såstaholm herrgård för en härlig frukost.




Hela besöket var en otrolig
kontrast till förra veckans brunch. Miljön gör förstås sitt med stor trädgård med gamla vackra ekar, sjön och hästhagarna, men herrgården i sig bjöd också på en unik atmosfär med en helt magisk god frukost - där fanns ALLT och lite till. Mums.






Vi tog en paus mitt i frukosten och passade på att upptäcka denna magnifika byggnad och trädgård, läste också på lite om Såstaholms julbord, hm. Lagom till kaffe & kaka hade vi nästa bestämt oss för att boka in vårt julbord här och fira traditionsenligt med våra vänner som vi gör varje år.
foto:jane

lördag, oktober 16, 2010

blue man grop goes sthlm




I veckan som gick överraskade min man mig med en föreställning på Göta Lejon med Blue Man Group, vill du hinna se denna föreställning pågår den t om den 24 oktober 2010.






Och apropå blå, så kom dessa fina blåa mockaskor kom hem till mig med posten från h&m idag, trots en klack på 10cm är de väldigt sköna.

torsdag, oktober 14, 2010

kylan är här



I veckan som gick fick jag hem min nya parkas från Lindex, deras online shopping rockar. Jag säger bara h&m "se & lär". Min parkas har varit otrolig populär och tog slut i butik fort, så jag hade tur att jag hann handla min online (för nu är den slutsåld), priset är perfekt 899kr och grattis frakt, lovely, värmande accessoarer vantar&mössa 99kr/st från Lindex, stövletterna från Replay 1799kr finns hos Brandos, stickad börs från Miss etoile. Just nu vill jag hitta en fin bubbelumbrella som skyddar mot höstregnet.
foto: alla ovan nämnda

söndag, oktober 10, 2010

lördag & söndag



Denna helg har vi hunnit med mycket trevligheter, i går lördag var vi på Östasiatiska Museet tillsammans med min Mamis och bror och såg utställningen Kinas terrakottaarmé. Fast utställningen är ju ijuförsig i bergrummet under själva museet, vilket kändes mycket passande för just denna utställning. Efteråt på kvällen bjöd jag familjen på asiatisk mat, väldigt passande. Ha.




Idag söndag träffade vi våra vänner för en solig höstpromenad och sedan en brunch på Haga Forum. Betyget på Haga Forum blir inte högt, maten var ok men absolut inget speciellt och absolut inte värt ett andra besök.





Jag skulle personligen ha svårt för att rekommendera denna restaurang, just på grund av att det var väl kaotiskt, med osäker personal, stundvis tomma fat och som sagt väldigt högljutt surr i lokalen l.j.u.d.n.i.v.å.n. rent ut sagt hemsk.

Nej då var Park Hotell´s brunch som vi provade i våras, amazing och väl värd ett besök snart igen.
foto:jane

onsdag, oktober 06, 2010

Starman - I don´t want to dance




Tack vare att att jag har följt
Louie Spence pineapple dance studios, har jag även sett gruppen "starman" öva, spela in och försöka slå igenom på den Brittiska pop-marknaden. Och just nu lyssnar jag på deras - I don´t want to dance, vilket är sååå sant för jag har ont i foten vissa dagar nu när det har blivit kallt. Morr.

tisdag, oktober 05, 2010

prinsessornas kokbok del II



Idag väntade ett brunt paket med snören på mig när jag kom hem, och i paketet låg 4 nya delar av prinsessornas kokböcker som jag har skrivit om tidigare. Böckerna är tryckta 1938 hos Åhlén och Åkerlunds Bokförlag består av del 1 -innehåller smörgås, lunch och mellanrätter, del 2 -fisk, del 3 -aladåber, sylta och korv, del 4 -bakverk.

Jag är jättenöjd med mitt inköp och böckerna är verkligen i fint skick, jag ska redan idag se om jag kan få någon inspiration inför fredag då vi ska ha middagsgäster. Kul.

söndag, oktober 03, 2010

älskade betong




Idag hann vi med ett jättemysig besök i det fina höstvädret på zetas trädgård och jag handlade med mig hem en lite uppnosig fågelunge i betong och koppar. Istället för fjädrar är denna lilla sötnos rullad i större sandkorn, designad av Ninni Elmdahl
. Fågelungen heter Herbert enligt fotlappen, och hans vänner fanns i många olika storlekar och utseenden och alla var namngivna. Herbets storlek kostar 295kr.




Den står bredvid fredagsblommorna som min man handlade till mig som denna helg fick blir rosa Gladiolus. Intill ligger mitt fina grytunderlägg av betongdesignern Cattis Steffersen, vars alster finns hos former
.
foto: jane

lördag, oktober 02, 2010

Höstmarknad hos Zetas trädgård





Den 2-3 oktober pågår höstmarknad på Zetas trädgård, och vi kommer som varje år att besöka den på söndagen för att titta på utbudet av höstsortimentets växter, titta runt bland alla utställarna. I år finns arboister från Nordic Tree Care tillgänliga för alla som har frågor kring beskäring och trädvård.





Kan varmt rekommendera ett besök på Zetas som förutom växter och trägårdsutrustning har försäljning av inredning, möbler och krukor. Desstuom finns här ett mysigt men tyvärr ofta välfyllt café (vilket aldrig har stoppat oss från att ialf stå i kö, det är SÅ värt det), ha.




I boken Zetas Trädgård har författaren lyckats fånga den där speciella känslan som alla som besökare trädgården får uppleva. Inspiration, lust och sinnlighet men precis som i trädgården får man i boken handfasta konkreta odlingsråd.


Hela trädgårdsåret finns med och varje månad har ett helt eget kapitel. Trots att boken bara är från 2003, har det utgått ur sortiment på alla bokbutiker jag har varit i kontakt med (konstigt nog). Däremot hittar jag fler ex. på bokbörsen

foto: zetas, prisma

fredag, oktober 01, 2010

r.o.s.a je t'aime


Jag gillar verkligen den nya utgåvan på Swedish Grace milda pastelliga färgen Ros. Porslinet med sin tidlösa design och reliefmönster av stiliserade veteax har varit med sedan Stocholms utställningen 1930, design Louise Adelborg. Priset för denna rosa skönhet är endast 99kr hos tex dukatbord
foto:jane& dukatbord

rosa bandet 2010



2010 års rosabandet designer är en av Sveriges mest uppskattade modeillustratörer, Liselotte Watkins. Årets 70-talsinspirerade mönster hyllar brösten på roligt och positivt sätt.

"Mönstret påminner mig lite om min barndom på 70-talet och min mammas glada T-shirtar. Jag ville göra en armé av bröst som tillsammans känns starka - som fåglar på en telefonlinje ute i det fria", berättar Liselotte Watkins.
foto: jane, salongK,cancerfonden