lördag, juni 19, 2010

Kronprincessan Viktorias bröllopsklänning

Har precis tittat närmare på Kronprinsessans Viktorias bröllopsklänning, som är gjord av pärlvit dubbelsidig sidenduchesse med kort ärm och en utåtvikt krage som följer den rundade ringningen.

Klänningens ryggen är v-formad med små klädda knappar, och ett midjeskärp knäpps bak på ryggen. Släpet som är fem meter långt, är kantat med en bård följer slöjans form. Skorna är i samma tyg som klänningen. Viktoria bär drottning Sofias spetsslöja och kamédiademet
som drottning Sylvia bär vid sitt bröllop 1976.





Personligen måste jag dessvärre säga att detta inte är i min smak, nu blir det både tråk & tantvarning på Viktorias val av outfit igen. Pär Engsheden har designat denna lite småtråkiga klänning.







Förstår inte hur Viktoria kan välja en sån
makalöst vacker klänning på konsertdagen och nu välja denna till sitt bröllop? Hon följer verkligen i traditionen som hennes mamma startade med tråkiga och konservativa bröllopsklänningar (fast Silvias klänning var en Dior, så var den tråååkig). Så synd.

Läste ett roligt skvaller idag, nämligen att Drottning Silvia inte var så nöjd med samarbetet med Diors chefsdesigner Marc Bohan. Anledningen till detta var att man bara ett par dagar innan vigseln i Juni 1976 upptäcktes att släpet var för kort på bröllopsklänningen. Ser ni förresten den söta detaljen; -Silvia har ett lite näsduk på en litet gummiband kring handleden.


foto: svensk dam, anders viklund scanpix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar