söndag, augusti 02, 2009

Jack Daniel´s trächips

Vi var även på K-rauta där jag handlade en påse Jack Daniel´s Wood Smoking Chips det är en typ av trädchips som lägger på grillen för att köttet ska få en lite mer rökig smak. Man lägger dom i blöt först ca. 30 min så att de inte brinner upp direkt och sedan blandar man ner trächipsen mellan träkolet eller grill briketterna.

Trächipsen kan användas på alla typer av grillar, utom kanske engångsgrill misstänker jag. Påsen vi köpte är Tennessee Whiskey smak som tillverkas av 100% Jack Daniel´s ek fat som tidigar använts för lagring av whiskey men nu fått nytt liv som rökchips. Passar tydligen bra till nötbiff, kyckling och revbensspjäll. Nu ser jag fram emot att bjuda över lite vänner och prova grilla/röka någon helg. Har även sett Leila använda sig av liknande rökträdchips, här kan man hitta programmen från "Leila på landet" där hon röker revbensspjäll.

foto: jane

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar