måndag, april 26, 2010

1a besöket på r.o.o.m

Igår söndag började vi denna soliga dag med att äta brunch med våra bästa vänner på Park hotell på Karlavägen, i sthlm. Det kändes otroligt lyxigt att få avnjuta hotellets välfyllda buffébord. Måste ge ett extra plus för deras goda latte & cappuccino som görs på färskmalt espressokaffe. Mums.





Därefter besökte vi nyöppnade R.O.O.M i PUB-varuhuset, det var kul och vi såg mycket fint. Men jag är ändå lite besviken. R.O.O.M har ett helt våningsplan och trots denna stora öppna och luftiga ytan, har de tyvärr inte riktigt fått ihop butiken. Vi kände nog att intrycket i stort blev lite rörligt, snyggt stylat men mja.




I ett hörn fanns denna inspirationshörna med lite med edgiga, punkiga inredning.





Jag gillar lamporna Wooster (& Jeeves) som finns i silver eller guldfärgad mitten, utformad som plommonstop. Tycker att dessa verkligen ger en känsla av det Brittiska kulturarv, klasskillnader, imperialismen, te med scones & sylt, gurksandwichs och historiska svunna tider.






Det vita hörnet av R.O.O.M var wounderschön, gillade speciellt att de hade målat en matta i trompe l'œil-still (franska för bedra ögat) på golvet. Jane likes alot, har ju skrivt om denna konstart tidigare.




Tills slut min stora favorit på R.O.O.M det blå hörnet, detta vardagsrum var så fint att det hade kunnat få flytta hem till mig -direkt. Åhh..vägen med "toile de jouy tapeten", fåtöljerna, konstverken, den blå soffan och inte minst väggen med alla fina mateus tallrikar. Mums så fint.




foto: jane

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar