fredag, januari 29, 2010

moules frites

Nu är menyn klar, på lördag bjuder vi på en resa som börjar med en 80-tals förrätt, mellanlandar på en 90-tals huvudrätt och anländer till slut på en efterrätt a la år 2010. Tänkte att de skulle kunna bli lite trevligt att hitta på ett tema för middagen. Huvudrätten är den Belgiska versionen av Moules Marinières, så jag gör Moules frites dvs vinkokta blåmusslor till det en stor skål med pommes frites. Ser verkligen fram emot att få laga denna rätt hemma, har ätit den många gånger men aldrig lagat den hemma. Mums.






Meny är klar,
förrätt bacconsallad med nybakat surdegsbröd,
huvudrätt moules frites med aioli,
efterrätt black-and-white tigerkaksbrownie gjord på färskost
& chokladmuffins med chessecakekräm.


Nu är musslorna beställda hos fiskhandlaren och nu ska jag bara läsa på vilket vin eller öl som passar bäst till vår meny. Trevlig helg!
foto: culinotests.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar