onsdag, februari 10, 2010

Stockholm Furniture Faire 2010

Just nu pågår Stockholm Furniture Faire ute på min tidigare arbetsplats Stockholmsmässan, mellan den 9-12 februari är detta endast en branschmässan, men på lördag den 13e februari är det allmänhetens tur, pris 130kr.

Läste på sthlms mässans hemsia, att Sir Paul Smith utsetts till "Guest of Honour 2010".
Kul, jag gillar det mesta denna farbror hittar på, mannen Sir Paul Smith är först och främst kanske känd som modedesigner. Men han är även framgångsrik inom formgivning av möbler, möbeltyger och en serie mattor för "The Rug Company". Du hittar mycket mer fint att se på mässan i Lounge by Paul Smith
.

En annan känd och mångsidigt man som varit med ett tag, och nu startar formgivning av möbler är vår egna Per Holknekt. Som grundare till Odd Molly och Svea har han verkat inom konfektionsbranschen i ca 25 år, inom musik och reklam, har Per designat en rad produkter som har blivit prisbelönta.

Under hösten 2009 valde varumärket Odd Molly att satsa på en textilkollektion i samarbete med varumärkets egna ansikte Helena Christensen. Och nu har turen kommit för Per Holknekt att få prova på att vara gästdesigner för
EM- Europa Möblers nya satsning; Ateljén - ett varumärke som ska designa till den lite mer kräsne konsumenten som kanske inte riktigt vill ha ett kataloghem i normala fall. Vad kan då kännas mer speciellt än när en utvald kreatör som Per Holknekt designar dina möbler?Så här berättar Magnus Ohlsson, vd för EM i pressmeddelandet:
"– Vi har två
kriterier för våra designer. Dels ska designern vara etablerad och skapat sig en plattform inom sitt område, men vi vill samtidigt inte arbeta med någon som designat möbler innan. Skälet till detta är att vi inom Ateljén söker ett eget uttryck som inte är format efter de förväntningar vi normalt har på möbler och inredning".

Augusti
2010 startar försäljningen av Per Holknekts möbler hos EM. Följa arbetet under via dagboken hos Ateljén, och
här kan du se Em´s 2009 gästkollektion signerad Oscar Magnusson.
foto: mentoronline, stockholmsmässan,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar